Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Ja zbieram takéto :)

post-83806-0-78236800-1420401410_thumb.j

Autíčka nesbírám, musel bych na to mít extra cimru. Mám radši knížky - i když taky jsem limitovanej místem, ale v obýváku zabírá knihovna 2m na výšku a 1,2m na šířku - a to ani zdaleka nejsou všecky knížky, který vlastníme...

Jo tak to me prekvapilo taky :D ale model je hezky , doufam ze i original je original ... A jeste vetsi prekvapko pro me bylo ze to nevyrabi Abrex ale IScale :D

Aha, tak to je dobrý, a ta krabička s podstavcem je originál? To mě asi zmátlo, vypadá jako od Abrexu.

Autíčka nesbírám, musel bych na to mít extra cimru. Mám radši knížky - i když taky jsem limitovanej místem, ale v obýváku zabírá knihovna 2m na výšku a 1,2m na šířku - a to ani zdaleka nejsou všecky knížky, který vlastníme...

Knížky, ty já také rád (čtu), ale poslední dobou není moc času a místa už taky moc ne.  :kol-32:

Pavouku a to si predstav jak me to zmatlo , vyndam to , chcu to dat na tram a ono to je delsi a vyzsi :D prave musim sehnat par krabicek od abrexu abych to sjednotil :D

takhle to mám s Kadenem, protože Abrex Fabii I sedan a hatch nedělal....

jinak modelů mám celkem 35, vše 1:43 :) abrex a ty 2 Kadeny

a mimochodem když jsme i u těch knížek, jaký žánr čtete?

Upraveno od Dandisan

Když jste u těch knížek :) levá přečtená,aktuálně čtu prostřední a ve frontě na přečtení čeká ta modrá ;) 

post-90342-0-59474200-1420402338_thumb.j

Syncy pokud jde o knizky pro radost tak fantasy ... Terry Pratchet :) a jinak casopisy :D verny odberatel autosportatuning a epohy :D

Jé na to bych zapoměl :D já jsem věrný odběratel časopisu Svět motorů :) +občas AutoTip,Auto7,... :)

...

a mimochodem když jsme i u těch knížek, jaký žánr čtete?

Já jsem na detektivky, sci-fi a literaturu faktu. Takže Simenon, Christie, Borovička, pak Asimov, Heinlein, nebo Clarke - ale taky Procházka, Žamboch nebo Kulhánek, poslední dobou se na ty dva poslední hustě dotahuje i Kotleta, v těch posledních hlavně Hubáček. Zeměplochu nějak nemusím, těm čarodějnicím, drakům a rytířům s obouručníma mečema jsem nikdy nemohl přijít na chuť - ale není šprochu...

Ekkare mas u me veeeeelke plus , uz jen za to ze vis o co jde :)

Sci-fi je základ, ale času už tolik není (Clarke, Asimov,...), Mailer mne taky uchvátil a přes něj jsem se dostal k faktům o 1. a 2. světové válce. Fantasy jsem zkusil, ale není to můj šálek čaje/kávy.

Jedna z nejlepších knížek byla "Oheň na Měsíci"

Upraveno od Sakal77

Tak základ je prokousat se Biblí. Né proto aby člověk začal věřit, ale aby věděl o co přichází a poznal tu druhou stranu vnímání.

Je tam spousta pravd a podobenství podle kterých kdyby se lidé řídili, bylo by na světě lépe.

Ale taky spousta přežitků které jsou v dnešní době už překonaný a nepoužitelný.

Třeba že tzv. "až po svatbě".  Kdo z vás by chtěl kupovat zajíce v pytli? :)

Bibli je potřeba znát proto, abys mohl argumentovat proti - stejně jako korán. Ono totiž to, co se vykládá veřejnosti často ani v jedný ze zmíněnejch "knih nad knihy" vůbec není - anebo je, ale vysvětleno a podáno úplně jinak, než to hlásají "hlavy pomazaný". Prostě je potřeba znát, ale ne slepě věřit...

A k těm knížkám - začátkem léta jsem postahoval z několika míst asi 60GByte souborů, obsahujících elektronický verze knížek. Postupně jsem se v tom hrabal, rovnal a přejmenovával a mazal duplicity, až těsně před Silvestrem jsem to jakž-takž dodělal podle standartního knihovnickýho systému - autor-titul-formát dat - takže mám asi 25GB soubor s přibližně 45 000 samostatnejch "e-knížek". A je tam nejenom Pratchett, ale i Pohl, Poe a Pournelle - a taky Adams (samozřejmě Stopařův průvodce a Reštyk na konci Všehomíra včetně), Aldis a Bulyčov, Block (např. Mayday nebo Orbita), Edgar Burroughs (ano, John Carter a Mars...) a stovky dalších... myslím že mám na hodně dlouho co číst...

Upraveno od Ekkar_z_Bastlírny

Tak bible byla zajmavejsi nez mejn kampf nebo komunisticky manifest , dalo by se to v ramci jistych mezi vzit jako ucebnici dejin ,teda myslim tim stary zakon :)

Tak když jsem ve straně tak ten komunistickej manifest bych si měl asi přečíst no. Ale nejsem zas tak fanatickej komunmista abych se to vrčel naspaměť.

Ja to cetl spise ze zvedavosti :)

A přišel jsem o něco?

No o to, že na začátku bylo slovo - a to slovo bylo Bůh....

Já myslim v tom komunistickým manifestu.

Meli v tom system musim uznat , ono zakladni filozofie byla pro me az prekvapive smerujici dobrym smerem, ovsem v pozdejsi dobe si z toho lidi vybrali to co potrebovali

Sci fi ano, fantasy mě ovšem moc nebere. Takže A.C.Clark, Asimov, Aldiss, P.H.Dick..., ale i třeba S.Lem. Nicméně to hlavní, co mě zajímá a baví, nejsou romány, či povídky, ale literatura faktu, konkrétně historie starověku a středověku. Takže autoři jako Dušan Třeštík, J.Žemlička, F.Šmahel... Časopisy také nezavrhuji, když pominu SM, tak třeba History revue, 21. století atd. Dříve i National Geographic.

Takže filosofie dobrá, ale lidi který jí maj hlásat morálně pokřivený.

Takže filosofie dobrá, ale lidi který jí maj hlásat morálně pokřivený.

Platí jen pro Bibli, ne pro KM by KM & FE. Ten je křivej jak § už sám od sebe od samýho prohlášení.

Pawouku, Dicka znám jen Philipa Kindreda Dicka (Blade Runner, Muž z vysokého zámku...), kdo je ten P.H. Dick?

Upraveno od Ekkar_z_Bastlírny

Lidi vždy každou dobrou myšlenku "pokřiví" podle svých momentálních partikulárních zájmů. Třeba i historie křesťanství je toho příkladem.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.