Přejít na obsah

Hospodský pokec

Marek

Doporučené příspěvky

Jo tak to me prekvapilo taky :D ale model je hezky , doufam ze i original je original ... A jeste vetsi prekvapko pro me bylo ze to nevyrabi Abrex ale IScale :D

Aha, tak to je dobrý, a ta krabička s podstavcem je originál? To mě asi zmátlo, vypadá jako od Abrexu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Autíčka nesbírám, musel bych na to mít extra cimru. Mám radši knížky - i když taky jsem limitovanej místem, ale v obýváku zabírá knihovna 2m na výšku a 1,2m na šířku - a to ani zdaleka nejsou všecky knížky, který vlastníme...

Knížky, ty já také rád (čtu), ale poslední dobou není moc času a místa už taky moc ne.  :kol-32:

Odkaz ke komentáři

...

a mimochodem když jsme i u těch knížek, jaký žánr čtete?

Já jsem na detektivky, sci-fi a literaturu faktu. Takže Simenon, Christie, Borovička, pak Asimov, Heinlein, nebo Clarke - ale taky Procházka, Žamboch nebo Kulhánek, poslední dobou se na ty dva poslední hustě dotahuje i Kotleta, v těch posledních hlavně Hubáček. Zeměplochu nějak nemusím, těm čarodějnicím, drakům a rytířům s obouručníma mečema jsem nikdy nemohl přijít na chuť - ale není šprochu...

Odkaz ke komentáři

Sci-fi je základ, ale času už tolik není (Clarke, Asimov,...), Mailer mne taky uchvátil a přes něj jsem se dostal k faktům o 1. a 2. světové válce. Fantasy jsem zkusil, ale není to můj šálek čaje/kávy.

Jedna z nejlepších knížek byla "Oheň na Měsíci"

Editováno: , autor: Sakal77
Odkaz ke komentáři

Tak základ je prokousat se Biblí. Né proto aby člověk začal věřit, ale aby věděl o co přichází a poznal tu druhou stranu vnímání.

Je tam spousta pravd a podobenství podle kterých kdyby se lidé řídili, bylo by na světě lépe.

Ale taky spousta přežitků které jsou v dnešní době už překonaný a nepoužitelný.

Třeba že tzv. "až po svatbě".  Kdo z vás by chtěl kupovat zajíce v pytli? :)

Odkaz ke komentáři

Bibli je potřeba znát proto, abys mohl argumentovat proti - stejně jako korán. Ono totiž to, co se vykládá veřejnosti často ani v jedný ze zmíněnejch "knih nad knihy" vůbec není - anebo je, ale vysvětleno a podáno úplně jinak, než to hlásají "hlavy pomazaný". Prostě je potřeba znát, ale ne slepě věřit...

A k těm knížkám - začátkem léta jsem postahoval z několika míst asi 60GByte souborů, obsahujících elektronický verze knížek. Postupně jsem se v tom hrabal, rovnal a přejmenovával a mazal duplicity, až těsně před Silvestrem jsem to jakž-takž dodělal podle standartního knihovnickýho systému - autor-titul-formát dat - takže mám asi 25GB soubor s přibližně 45 000 samostatnejch "e-knížek". A je tam nejenom Pratchett, ale i Pohl, Poe a Pournelle - a taky Adams (samozřejmě Stopařův průvodce a Reštyk na konci Všehomíra včetně), Aldis a Bulyčov, Block (např. Mayday nebo Orbita), Edgar Burroughs (ano, John Carter a Mars...) a stovky dalších... myslím že mám na hodně dlouho co číst...

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři

Sci fi ano, fantasy mě ovšem moc nebere. Takže A.C.Clark, Asimov, Aldiss, P.H.Dick..., ale i třeba S.Lem. Nicméně to hlavní, co mě zajímá a baví, nejsou romány, či povídky, ale literatura faktu, konkrétně historie starověku a středověku. Takže autoři jako Dušan Třeštík, J.Žemlička, F.Šmahel... Časopisy také nezavrhuji, když pominu SM, tak třeba History revue, 21. století atd. Dříve i National Geographic.

Odkaz ke komentáři

Takže filosofie dobrá, ale lidi který jí maj hlásat morálně pokřivený.

Platí jen pro Bibli, ne pro KM by KM & FE. Ten je křivej jak § už sám od sebe od samýho prohlášení.

Pawouku, Dicka znám jen Philipa Kindreda Dicka (Blade Runner, Muž z vysokého zámku...), kdo je ten P.H. Dick?

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...