Přejít na obsah

Spotreba el. energie v klude +pripojenie LPG

alex42

Doporučené příspěvky

Srdečne zdravím !

Po pripojení autorádia som po dvoch dňoch nejazdenia nemohol naštartovať .... Tak som skonštatoval , že je pripojenie

zle pripravené- predošlý majiteľ.... Ale keď som začal merať odber z akumulátoru , bol odber 62mA. Ukázalo sa, že dorábaný LPG systém berie 50mA v kľude , čo mi príde dosť ....Je pripojený priamo z akumulátoru- samozrejme cez poistku . Nieje mi jasných ostávajúcich 12mA ...? V aute je okrem základu autoalarm a centrál ....Je tento odber štandartný, alebo treba postupne vyťahovať poistky , a dohladať ....? Nemá byť pripojenie LPG iným spôsobom ?

Za rady vopred vďaka!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

50mA je celkem dost,ale spousta aut ho ma a nic se nedeje,pokud jezdi denne tak se nic neprojevi.

12mA vubec nehledej ,je to ok

62mA ti vybije baterku (napr 44Ah) za cca 20-30 dni stani auta (pocitam vybiti na 50 % kdy uz muze byt problem se startem...)

Odkaz ke komentáři

Ako sa ukázalo, tak ,,udalosť" s autorádiom bola len časová zhoda okjolností ...po ďalších úvahách , som začal podozrievať regulátor napätia (regler) . Pri kontrole som zistil, že kontakt na kostru bol slabý, a bol tam prechodový odpor, čo spôsobilo prebíjanie a pravdepodobne aj zničenie akumulátora ( proste nastavený regler s pridaným prechodovým odporom nabíjal na 18V) Taktiež aj uhlíky už boli krátke , nebolo čo váhať, a kúpil som nový (390sk / 12,95€)Takže po weekende budem mať jasné, či bude nutná okamžitá kúpa akumulátoru, alebo začať naň šetriť....

Ďakujem za informácie o odbere, ak niečo racionálne poriešim, ohladom pripájania elektroniky LPG, dám vedieť...

Srdečný pozdrav !

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...