alex42 Vloženo 24. Duben 2009 Sdílet Vloženo 24. Duben 2009 Srdečne zdravím ! Po pripojení autorádia som po dvoch dňoch nejazdenia nemohol naštartovať .... Tak som skonštatoval , že je pripojenie zle pripravené- predošlý majiteľ.... Ale keď som začal merať odber z akumulátoru , bol odber 62mA. Ukázalo sa, že dorábaný LPG systém berie 50mA v kľude , čo mi príde dosť ....Je pripojený priamo z akumulátoru- samozrejme cez poistku . Nieje mi jasných ostávajúcich 12mA ...? V aute je okrem základu autoalarm a centrál ....Je tento odber štandartný, alebo treba postupne vyťahovať poistky , a dohladať ....? Nemá byť pripojenie LPG iným spôsobom ? Za rady vopred vďaka! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
honzik Vloženo 24. Duben 2009 Sdílet Vloženo 24. Duben 2009 50mA je celkem dost,ale spousta aut ho ma a nic se nedeje,pokud jezdi denne tak se nic neprojevi. 12mA vubec nehledej ,je to ok 62mA ti vybije baterku (napr 44Ah) za cca 20-30 dni stani auta (pocitam vybiti na 50 % kdy uz muze byt problem se startem...) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alex42 Vloženo 25. Duben 2009 Autor Sdílet Vloženo 25. Duben 2009 Ako sa ukázalo, tak ,,udalosť" s autorádiom bola len časová zhoda okjolností ...po ďalších úvahách , som začal podozrievať regulátor napätia (regler) . Pri kontrole som zistil, že kontakt na kostru bol slabý, a bol tam prechodový odpor, čo spôsobilo prebíjanie a pravdepodobne aj zničenie akumulátora ( proste nastavený regler s pridaným prechodovým odporom nabíjal na 18V) Taktiež aj uhlíky už boli krátke , nebolo čo váhať, a kúpil som nový (390sk / 12,95€)Takže po weekende budem mať jasné, či bude nutná okamžitá kúpa akumulátoru, alebo začať naň šetriť.... Ďakujem za informácie o odbere, ak niečo racionálne poriešim, ohladom pripájania elektroniky LPG, dám vedieť... Srdečný pozdrav ! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.