Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj pánové,občas mi při jízdě na lpg začne auto cukat,spotřeba letí nahoru,následně se rozsvítí check motoru.Vše jsem dosud řešil odpojením baterie,kdy se všechno srovnalo a po čase zhasl i check.Bohužel teď je auto v cajku tak cca 500km a vše se opakuje.Pokud to neresetnu odpojením baterie,na lpg prostě nejede a benzín žere je tank.Jak to vidíte?Díky

Nevidíme to nijak, nenapsal jsi jaké auto, jaké zažízení, jen že auto cuká a žere,musíš to upřesnit....

Omlouvám se, já to pak našel když jsem to napsal, kolik je na plynu najeto, startuje auto dobře na benzín? Já bych to viděl na špatné vstřiky/pokud jsou tam Valteky tak na 100%/, tajet k Tartarini, nechat vyměnit písty, seřídit, najet znova program a bude po problému....

• 2 týdny později...
  • Autor

Auto startuje dobře,na plyn je najeto 27tis.km.Plynaři znovu najeli program,doladili při jízdě.Bohužel na vagu zjistili,že si auto při benzínové volnoběhu přidává 24,9% oproti základnímu nastavení a nikdo neví proč.Odpojení baterky prý nic neřeší,bohužel je to zatím jediné,co mi pomáhá.Včera "reset"baterkou,dnes jsem jel Frýdlant 170km a vše v cajku,PP ukazoval na volnoběh 0,9-1l/h,průměr 6,7.Bohužel odpoledne se při jízdě zpět po 22km opět rozsvítil check,kouknu na spotřebu a průměr 15,5l,volnoběh skákal 2,5-3litry/h.

Opět 5min.reset odpojením baterky a zbytek cesty cca 150km za 7,2 a před dome volnoběh 1,3l/h.Po znovu najetí programu již tedy auto na plyn necuká a to ani při velké spotřebě a rozsvíceném cheku,ale zůstala stále občas ta šílená spotřeba...občas je bohužel čím dál tím víc :mellow: Četl jsem tady.že velká spotřeba při volnoběhu značí špatnou lambdu,vag ji také při rozsvíceném cheku vypisuje jako sporadickou chybu.Může lambda takhle blnout,jako že jednou jo a 1 ne?

Upraveno od hony

Nejlepší by bylo začít tím, že se udělá základní nastavení/ možná by stačilo odpojit na půl hodiny baterku/,pak najet alespoň 100 km jenom na benzín/čím víc,tím líp/, ŘJ si na benzín začne vytvářet novou mapu, pak napojit na VAG a zjistit časy vstřiků, pokud budou v pořádku tak je to plynem, já si osobně myslím, že je problém ve vstřikovačích, 30 000 km při dnešní kvalitě některých plynů je tak akorát, je to na repasi vstřiků/ už jsem tu měl taky několik aut s tímto problémem/, pak nastavit znovu program, ale začni tím nejjednoduším jak jsem ti popisoval výše, baterku, pak co nejvíc km najet na benzín....

• 2 týdny později...
  • Autor

Už jsem myslel že mám vyhráno,ale bez servisu to asi nepůjde:-( Najel jsem 100km na benzín,zhasl se check a auto jezdilo po dlouhé době na plyn se super spotřebou.Bohužel jenom 350km,pak to cuklo a je to o5 v kopru.Dám vědět jak to dopadlo.

• 2 týdny později...
  • Autor

Byla na odchodu lambda.Stále se zapisovala do závad jako sporadická chyba až se konečně zapsala jako mrtvá a došlo na výměnu.Auto je snad po půl roce laborek v cajku.Nebudu ještě říkat hop,mám teprve sto km,příští dny ukážou.

Byla na odchodu lambda.Stále se zapisovala do závad jako sporadická chyba až se konečně zapsala jako mrtvá a došlo na výměnu.Auto je snad po půl roce laborek v cajku.Nebudu ještě říkat hop,mám teprve sto km,příští dny ukážou.

Mam podobny problem ale to tak ze jsem auto hnal do velkych oacek na benal cca 20 min. a ted mi na plyn vubec nejede. Kdyz slapu po plynu jako kdyz to chci turovat tak se to chyta ale kdyz drzim pedal plynu tak to zdechne. Mohl by byt problem taky tou mrtvou lamdou?? Mam zkusit to odpojeni baterky?? Dekuji

• 1 rok později...

Zdarec Hony, můžu se zeptat jak jsi dopadl po výměně té lambda sondy? Mám podobný problém,díky.

• 1 měsíc později...
  • Autor

Po výměně lambdy je to už přes rok a cca 40tis.km v cajku :palec2:

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.