Přejít na obsah

Teplota paliva 1.9 TDI

Tapo

Doporučené příspěvky

Do intercooleru jde stlačený vzduch. Ve Tvém případě to znamená, že tou dírou ten stlačený vzduch utíká.

BTW:

Co vede lidi, přesto že vědí o závadě ji neodstranit a dál příčiny jejího důsledku hledat úplně jinde?

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díra není ve vedení vzduchu do motoru (tlak mi neutíká), ale v přírubě na které je intercoooler uchycen -> tím pádem bude špatně chlazen. Opravu jsem odkládal protože celý nárazník budu kuchat a lakovat - chtěl jsem to udělat najednou.

Editováno: , autor: Jirka_M
Odkaz ke komentáři

Díra nebude úplně správně, ale pokud je problém až při zahřátém motoru, nebude to ten hlavní problém. Tam bych viděl ztrátu výkonu trvale.

Já osobně tipuji, že Vám nevyčistil vodní hladič motoru(čistěním myslím zvenku), takže Vám chlazení motoru částečně „přebírá“ intercooler. Motor se Vám daří uchladit a za cenu ztráty výkonu.

Kolik máte najeto?

Odkaz ke komentáři

Chlazení motoru mám myslím dobré. Měl jsem zaseklý termostat (měsíc zpět) a regulační bimetal byl permanentně otevřený. Na volnoběh se mi to zahřálo a když jsem auto spustil na volnoběh z mírného kopce cca. 2.5-3km tak teplota spadla na 60 stupňů - tehdy se zavírá velký okruh -> takže chlazení snad OK (po opravě termostatu vše v pořádku - 90pořád). Chladič vzduchu a vody pravidelně čistím při umývání auta vapkou.

Auto má najeto necelých 230tis

Editováno: , autor: Jirka_M
Odkaz ke komentáři

Asi si nerozumíme, chladiče máte na sobě tři, od motoru ven, vodní chladič(motor), na něm nalepený intercooler a na něm chladič klimatizace. Chladící vzduch jde prvně na klimatizaci, projde skrz, trochu se ohřeje, pak jde přes inteecooler,projde skrz a ještě trochu víc se ohřeje a pak se „rozbije“ na vodním chladiči.

Při vašem nájezdu km budete mít různý bordel propasírovaný až na vodní chladič, ten díky nánosům se trochu více zahřívá a trochu více tepla předává chladiči před sebou, tedy intecooleru. Ten máte jak říkáte čistý (nový), tedy bez problému uchladíte, ale za cenu trochu sníženého výkonu. Protože to co Vám neuchladí vodní chladič (díky špíně) musí dochlazovat až intercooler.

Už si rozumíme?

PS: Nikdy nemyjte chladiče zepředu tlakovou vodou, akorát protlačíte bordel dále k vodnímu chladičil!!!!

Odkaz ke komentáři

Asi si nerozumíme, chladiče máte na sobě tři, od motoru ven, vodní chladič(motor), na něm nalepený intercooler a na něm chladič klimatizace. ....

Tak tu jsu trochu ujel.

No trochu, teda fest a to tak, že FEST!!!

Intercooler máme totíž před pravým předním kolem!!

Odkaz ke komentáři

To se asi nechápeme... Co má společného intercooler co je před pravým předním kolem a intercooler pro chlazení okruhu vody a klimatizace (ve předu s dvouma vrtulema)? Intercooler pro chlazení natlačeného vzduchu turbem nijak nechladí motor (nebo možná naprosto minimálně - do válců jde chladnější vzduch).

Odkaz ke komentáři

Tak já měl za to, že v sekci OI se budem bavit o OI a analogicky to bude u OII. No nevadí.

@Jirka_M:

XTomos to myslel tak, že u OII je pravděpodobně (asi jo, ale já to do teď nevěděl) intercooler jeden z chadičů pod maskou a tak kdyby ta jeho teorie o přicpaném okruhu chlazení platila, tak by jako bylo bylo, že přicpané žebra chladiče vodního přibrzdí celý průtok chladícího vzduchu všemi chladiči a tudíž bude i stlačený vzduch méně chlazen a co víc, XTomos si myslel, že ten přicpaný a nedochlazený vodní chladič bude ohřívat intercooler.

Což je v našem případě samozřejmě blbost, tak na to zapomeňme.

Odkaz ke komentáři

Taky mě zarazilo co psal - říkám si že snad svoje auto znám :-) - Vyměním ten nasávací trakt a uvidíme co bude (pravděpodobně až se intercooler zahřeje tak nedokáže efektivně chladit - protože mu chybí vzduch, který utíká tou dírou) - odkládal jsem to abych nemusel kuchat jednu věc dvakrát :-(

Odkaz ke komentáři

Proč? V tom letním pekle... za jízdy byl motor (voda) něco pod stovku, zahřát se to muselo... Teď mně napadá, když 60°C naměřili i v zavřeném autě na slunci v TV Nova :kol-28: tak na tom palivo nebude o nic líp :kol-43:.

PS doplnil jsem hodnotu čidel před nahozením motoru

Editováno: , autor: Viktor X
Odkaz ke komentáři

• o 7 měsíců později...
  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...