Přejít na obsah

Fabia 1.9 SDI

Doporučené příspěvky

Ahoj,mám týden Fabii 1.9 SDI a prosím jestli mi někdo pomůže

1. Jakej olej to baští?Musí splňovat normu VW 505.01 nebo snad 501.01 nebo jinou?Je to 5W-50 nebo stačí 5W-40??

2. Kolik vám stála výměna rozvod. řemenu na SDI?Já mám k tomu sice vzorně vyplněnou servisku,ale když jsem volal do dotyčnýho servisu tak tam prý auto vůbec neviděli :angry:

Díky za radu L.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V zimě mi začalo něco tikat v motoru, myslel jsem, že je to naftou. Další jsem vzal u jiné pumpy a bylo ticho. Teď když se oteplilo začalo to znovu. Zvenku to není slyšet, jenom vevnitř. Tiká to při zatížení, na volnoběh ne. Do výměny mám 1000km. Tipoval bych to na hydroštel na některém z ventilů. Máte s tím někdo podobnou zkušenost?

Odkaz ke komentáři

• o 3 roky později...

Ahoj,

rozvody jsem kupoval u soukromníčka s dílama, kterejch je v každým měste aspoň 10 a stálo mě to 4500,-Kč. Myslím tím 3x kladka, řemen a vodní pumpa. Vyměnil jsem to doma, ale potřebuješ k tomu trochu sepc. nářadí. Nějaký hvězdičky a pod. Práce celkem 3,5 hodiny.

Olej leju 5w 40 a to stačí.

Spotřeba dlohodobě 4,9l/100km.

Odkaz ke komentáři

• o 10 měsíců později...
  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...