Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Mám jeden blondýnový dotaz. Motor na volnoběh, zapomenutá zařazená 1, zabržděno na ruční brzdu a rychle vyšlápnutá spojku v domění, že je motor vypnutý. Mimo poskočení dopředu, hrozí nějaký problém typu přeskočení rozvodového řemene, utržení nějakého úchytu motoru či převodovky nebo nějaké jiné poškození něčeho jiného?

Upraveno od MirekM

Ha ha... :smich: Nemělo by se nic stát. Auto akorát poskočí a chcípne. Myslím, že na to je auto konstruovaný s velkou rezervou ;)

moc tomu neozumím..jak můžeš mít zařazenou 1 a motor na volnoběh ..a zarvanou ručku?????

skusim vysvetli blondinovsky.

"Som zastala na krizovatke.

Normalne som mala vyslapnutu spojku, druhu nohu na brzde.

Zatiahla som rucku aby som nesla dozadu a pustila spojku, ze si idem vytiahnut malovatka.

Myslela som ze mam neutral.

A ona tam bola jednotka. ja neviem kto ju tam dal.... auto poskocilo a chciplo."

• Autor
moc tomu neozumím..jak můžeš mít zařazenou 1 a motor na volnoběh ..a zarvanou ručku?????

Velmi jednoduše, popojížděl jsem u stojanu na benzin, nevyhodil jedničku abych ji po vypnutí motoru nemusel znovu řadit, zabrzdil ruční brzdou a než jsem vypnul klíčkem motor začala do mě hučet manželka o vyšší ceně benzinu než na jiné benzince. Tak jsem se nad tím zamyslel a v ten okamžik zapoměl, že ještě nemám vyplý motor. S rádiem a hlavně ventilátorem na 4, motor na volnoběh není vůbec slyšet. :kuk:

U starších aut s ocelovým rozvoďákem a poctivou kovářskou konstrukcí by mě takovýto dotaz vůbec nenapadl. :)

Upraveno od MirekM

Doporučuju sehnat samolepku z autobusu nebo tramvaje: "Za jízdy nemluvte s řidičem!!!"

lol

Pokud sis nepřetrhl auto tak se nic nestalo... :)

Doufam, ze rozdil v cene byl 10hal na litr :). Pri plne nadrzi je to pomerne znatelna uspora v rodinem rozpoctu :)

Ale vazne. Stat by se nic nemelo. Je to uplne stejny, jako kdyz to chcipne pri rozjezdu.

mne sa to uz tiez zo dva razy stalo :D , a vzdy ked tam sedela zenska vedla mna, nieco asi natom bude :D, proste som sa pozabudol a zabudol vypnut motor. ale nic sa tomu autu nestalo , to mas ako v autoskole, ked niekto pusti rychlo spojku a motor skape. ;)

no, já se dokonce jednou v opilosti pokusil nastartovat svojí fabču se zařazenou jedničkou, zamčenym defendlokem a zataženou ručkou..a to prosim bez sešlápnutí spojky :) . podotýkám, že jsem nechtěl nikam jezdit, měli jsme jen party v autě na zadních sedačkách a chtěli jsme si zatopit:)) auto poposkočilo zaškytalo, chcíplo. divil jsem se, proč to nejde, tak jsem to zopakoval ještě dvakrát. už je to pár let,ale do dneška si vyčítám, co za zvěrstvo jsem svojí fabče udělal :feve::)

Upraveno od Rabbyt

Jaký zvěrstvo. To udělá skoro každý začátečník (obzvláště pak ženská).

Jen mi nejde na rozum, proč nedali na spojku rozpínací kontakt?

Na mém minulém autě (Hyundai Sonata) byl, takže to co tady popisuješ se nikdy nemohlo stát (šlo startovat pouze při sešláplé spojce)

Pěknej nápad :)

Upraveno od NNNTomas

Pěknej nápad :)

Upraveno od NNNTomas

heh , no to sa musim priznat aj mne sa stalo ze som startoval bez spojky zo zaradenou jednotkou :D , ale sila ten starter normal to tahalo dopredu to auto

:smich: Síla starter ne, spíše převody :smich:

Když nejede kamion a zůstane v zatáčce tak když to jde vyjede startérem aspoň z té zatáčky.... ;)

• Autor

Nebo z železničního přejezdu ... pokud je akumulator v dobrém stavu. Takže až zůstanete trčet na kolejích a pojede vlak, neváhejte 1. nebo zpátečku a startér.

Upraveno od MirekM

no, já se dokonce jednou v opilosti pokusil nastartovat svojí fabču se zařazenou jedničkou, zamčenym defendlokem a zataženou ručkou..a to prosim bez sešlápnutí spojky :) . podotýkám, že jsem nechtěl nikam jezdit, měli jsme jen party v autě na zadních sedačkách a chtěli jsme si zatopit:)) auto poposkočilo zaškytalo, chcíplo. divil jsem se, proč to nejde, tak jsem to zopakoval ještě dvakrát. už je to pár let,ale do dneška si vyčítám, co za zvěrstvo jsem svojí fabče udělal :feve::)

NECHTĚL JSI NAPSAT SE ZAŘAZENOU ZPÁTEČKOU? ;)

Marku, byl nadranej... ;)

třeba zamyká 1 :smich:

U defendlocku je to jedno jestli 1. nebo R nebo jiný kvalt ;)

Tak to se malinko mýlíš......defend nezamkneš pokud nedáš zpátečku.....U FI A FII na 100%

Upraveno od Marek

Tak jsem to zkoušel, a jde zamknout buď jednička nebo zpátečka. ;)

Upraveno od Lancelot

zajímavé, že u mě ne.......několikrát se mi stalo že jsem nedal zpátečku a měl 1 a nešlo to...tak jak to tedy je......

Tak ty defedlocky jsou různých verzí, takže asi i záleží z kterého jsou roku atd.

Já to mám v autě od novoty tj. 9/2001

A nebo prostě náhoda.

Tak u předchozí FI...byl ten zboku....a nešlo to..rok 2003...a teď FII defendlock navrchu u řadičky....a nejde to..jen na zpátečku...rok 2008

Upraveno od Marek

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.