HTP Vloženo 6. Duben 2006 Sdílet Vloženo 6. Duben 2006 Zdravím, dnes se mi stalo, že jsem při břždění přejel nějakou příčnou nerovnost na silnici a v momente kdy jsem ji předjižděl ozvaly se hrozný rány od podvozku, které byly cítít až na brzdovým pedálu. Nevíte, co by to mohlo být? Mám relativně nové auto. MR 05 najeto necelých 10.000. Díky za radu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
789michal Vloženo 6. Duben 2006 Sdílet Vloženo 6. Duben 2006 A nespustilo sa ABS, fabia ma citlive senzory ABS pri malej nerovnosti niektore koleso strati kontakt s vozovkou a toci sa inac ....potom sa spusta ABS niekto tu pisal ze mu to robi pravidelne po ceste do prace stale v jednom useku cesty...napriklad na mokrych zulovych kockach ---ak brzdi... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Guest_bastien Vloženo 6. Duben 2006 Sdílet Vloženo 6. Duben 2006 Myslím si, že by to mohlo být někde od uchycení ramene. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Guest_fabka2004 Vloženo 6. Duben 2006 Sdílet Vloženo 6. Duben 2006 Zdravím, dnes se mi stalo, že jsem při břždění přejel nějakou příčnou nerovnost na silnici a v momente kdy jsem ji předjižděl ozvaly se hrozný rány od podvozku, které byly cítít až na brzdovým pedálu. Nevíte, co by to mohlo být? Mám relativně nové auto. MR 05 najeto necelých 10.000. Díky za radu. mas ABS? mohlo by to suvisiet s jeho aktivaciou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HTP Vloženo 6. Duben 2006 Autor Sdílet Vloženo 6. Duben 2006 Zdravím, dnes se mi stalo, že jsem při břždění přejel nějakou příčnou nerovnost na silnici a v momente kdy jsem ji předjižděl ozvaly se hrozný rány od podvozku, které byly cítít až na brzdovým pedálu. Nevíte, co by to mohlo být? Mám relativně nové auto. MR 05 najeto necelých 10.000. Díky za radu. mas ABS? mohlo by to suvisiet s jeho aktivaciou mam ABS, bylo to na miste pred krizovatkou, takze rychlost byla cca 15-20km/h Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 6. Duben 2006 Sdílet Vloženo 6. Duben 2006 Zdravím, dnes se mi stalo, že jsem při břždění přejel nějakou příčnou nerovnost na silnici a v momente kdy jsem ji předjižděl ozvaly se hrozný rány od podvozku, které byly cítít až na brzdovým pedálu. Nevíte, co by to mohlo být? Mám relativně nové auto. MR 05 najeto necelých 10.000. Díky za radu. mas ABS? mohlo by to suvisiet s jeho aktivaciou mam ABS, bylo to na miste pred krizovatkou, takze rychlost byla cca 15-20km/h pokial to nepocitujes pri brzdeni na suchom asfalte (mimo aktivaciu ABS) (ABS sa standardne na suchom alfate mne osobne este nezaplo a to som brzdil zo 130km/h úplny kotol), a ani pri prejdeni akekolvek nerovnosti bez brzdenia, tak je to jasne aktivaciou ABS. Schvalne si skus tieto dva pripady a pre vlastnu istotu si najdi niekde trosku strku a dupni na pedal.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
virgin Vloženo 7. Duben 2006 Sdílet Vloženo 7. Duben 2006 Zdravím, dnes se mi stalo, že jsem při břždění přejel nějakou příčnou nerovnost na silnici a v momente kdy jsem ji předjižděl ozvaly se hrozný rány od podvozku, které byly cítít až na brzdovým pedálu. Nevíte, co by to mohlo být? Mám relativně nové auto. MR 05 najeto necelých 10.000. Díky za radu. mas ABS? mohlo by to suvisiet s jeho aktivaciou mam ABS, bylo to na miste pred krizovatkou, takze rychlost byla cca 15-20km/h pokial to nepocitujes pri brzdeni na suchom asfalte (mimo aktivaciu ABS) (ABS sa standardne na suchom alfate mne osobne este nezaplo a to som brzdil zo 130km/h úplny kotol), a ani pri prejdeni akekolvek nerovnosti bez brzdenia, tak je to jasne aktivaciou ABS. Schvalne si skus tieto dva pripady a pre vlastnu istotu si najdi niekde trosku strku a dupni na pedal.... Člověče, ty máš snad něco s brzdama.Jezdím v několika autech s abs a u všech když dupnu na brzdu(fakt ostře), tak se spustí abs (i na suchým asfaltě)... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
789michal Vloženo 7. Duben 2006 Sdílet Vloženo 7. Duben 2006 [ Člověče, ty máš snad něco s brzdama.Jezdím v několika autech s abs a u všech když dupnu na brzdu(fakt ostře), tak se spustí abs (i na suchým asfaltě)... Možno ma len horsie/lepsie pneumatiky, ktore sa hned neblokuju Možno ma len horsie/lepsie pneumatiky, ktore sa hned neblokuju Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Guest_fabka2004 Vloženo 7. Duben 2006 Sdílet Vloženo 7. Duben 2006 [ Člověče, ty máš snad něco s brzdama.Jezdím v několika autech s abs a u všech když dupnu na brzdu(fakt ostře), tak se spustí abs (i na suchým asfaltě)... Možno ma len horsie/lepsie pneumatiky, ktore sa hned neblokuju Možno ma len horsie/lepsie pneumatiky, ktore sa hned neblokuju Fabia COMBI HTP pneu zimne a skusane na asfalte ani raz za penu neblokla, ine je to v pripade zhorsenych adheznych podmienok. Na letnych sa mi na suchom a drsnom asfalte tiez nepodarilo zatial blocknut pneu, kdezto na trosku horsom porvchu (myslene z hladiska adhezie) nieje problem aktivovat ABS pri panickom brzdeni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Guest_fabka2004 Vloženo 7. Duben 2006 Sdílet Vloženo 7. Duben 2006 este k pneu 165/70R14 81T zimne Barum Polaris2 pneu 165/70R14 81T letne Kleber Viaxer AS Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
virgin Vloženo 7. Duben 2006 Sdílet Vloženo 7. Duben 2006 este k pneu 165/70R14 81T zimne Barum Polaris2 pneu 165/70R14 81T letne Kleber Viaxer AS Stejný barumky mám na fábii (akorát trochu širší) - a když to zadupnu tak i na asfaltu abs pracuje.Třeba na to má vliv, že mám kotouče i vzadu nebo asr, ale jak jsem psal výše, dělají to +- takhle další 2 auta, se kterýma jezdím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 7. Duben 2006 Sdílet Vloženo 7. Duben 2006 este k pneu 165/70R14 81T zimne Barum Polaris2 pneu 165/70R14 81T letne Kleber Viaxer AS Stejný barumky mám na fábii (akorát trochu širší) - a když to zadupnu tak i na asfaltu abs pracuje.Třeba na to má vliv, že mám kotouče i vzadu nebo asr, ale jak jsem psal výše, dělají to +- takhle další 2 auta, se kterýma jezdím. hmm, tak bud mam ja nieco s brazdami, alebo je rozdiel v adhezii na pouzitych asfaltoch o ktorych piseme. Kotuce vzdau ani ASR s tym nic nemaju Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 7. Duben 2006 Sdílet Vloženo 7. Duben 2006 fabka2004 - no buď máš blbé brzdy alebo nevieš poriadne dupnúť na pedál, lebo ja som mal na Fabii letné 195/50 R15 Bridg. Turanza ER30 a zimné 195/50 R15 Michelin Alpin a ABS sa aktivovalo aj na suchom asfalte. Nikdy predsa cesta nie je ideálne hladká, neznečistená či rovná. Jediné auto s ABS, u ktorého sa mi ABS nepodarilo na suchom asfalte aktivovať bola kolegova Octavia Tour 1,6 MPI, ktorá ale brzdila viac ako mizerne. Zrejme má tie mizerné obloženia, ktoré sú ako blato a chcelo by ich vymeniť. Ale nie je to ojedinelý prípad u Octavie I. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 8. Duben 2006 Sdílet Vloženo 8. Duben 2006 fabka2004 - no buď máš blbé brzdy alebo nevieš poriadne dupnúť na pedál, lebo ja som mal na Fabii letné 195/50 R15 Bridg. Turanza ER30 a zimné 195/50 R15 Michelin Alpin a ABS sa aktivovalo aj na suchom asfalte. Nikdy predsa cesta nie je ideálne hladká, neznečistená či rovná. Jediné auto s ABS, u ktorého sa mi ABS nepodarilo na suchom asfalte aktivovať bola kolegova Octavia Tour 1,6 MPI, ktorá ale brzdila viac ako mizerne. Zrejme má tie mizerné obloženia, ktoré sú ako blato a chcelo by ich vymeniť. Ale nie je to ojedinelý prípad u Octavie I. brzy sa zdaju OK, ale vyskusam ine auta a zhodnotim Skor to bude o tom ze neviem dupnut na brzdu, natrenujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 8. Duben 2006 Sdílet Vloženo 8. Duben 2006 To máš pravdu, aj správne dupnúť na brzdu sa treba naučiť. A to si nerobím srandu, ale to myslím úplne vážne. Bol som na jednom tréningu (škole šmyku), kde bývalý jazdci Rallye učili účastníkov, ako správne brzdiť a u každého z účastníkov bolo vidieť, že postupom času mali kratšiu brzdnú dráhu a lepšie rakčné časy (vyhodnocovala elektronika). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 9. Duben 2006 Sdílet Vloženo 9. Duben 2006 aj ja uvazujem nad skolou smyku...... kde si bol niekde pri Matadore pri Puchove? ci?.. Ked tak nad tym premyslam vlastne v prvej faze brzdenia nestlacim prilis rychle ani silno brzdovy pedal, skor mam tendenciu postupne, hmm tam je pes zakopany Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman Fabian Vloženo 9. Duben 2006 Sdílet Vloženo 9. Duben 2006 Zdravím, dnes se mi stalo, že jsem při břždění přejel nějakou příčnou nerovnost na silnici a v momente kdy jsem ji předjižděl ozvaly se hrozný rány od podvozku, které byly cítít až na brzdovým pedálu. Nevíte, co by to mohlo být? Mám relativně nové auto. MR 05 najeto necelých 10.000. Díky za radu. Mam ten samej problém a abs nemam,stačí mi abych zlehka břibrždoval když najíždím na ňákou nerovnost a ozve se bomba jak ....,ale v pedálu to cítit neni. Mam takový tušení že tlumiče už nejsou jaký bejvaly a mlátí mi dorazi do horního ložiska uchicení tlumiče.-nebo nevim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Alois Vloženo 9. Duben 2006 Sdílet Vloženo 9. Duben 2006 Zdravím, dnes se mi stalo, že jsem při břždění přejel nějakou příčnou nerovnost na silnici a v momente kdy jsem ji předjižděl ozvaly se hrozný rány od podvozku, které byly cítít až na brzdovým pedálu. Nevíte, co by to mohlo být? Mám relativně nové auto. MR 05 najeto necelých 10.000. Díky za radu. Mam ten samej problém a abs nemam,stačí mi abych zlehka břibrždoval když najíždím na ňákou nerovnost a ozve se bomba jak ....,ale v pedálu to cítit neni. Mam takový tušení že tlumiče už nejsou jaký bejvaly a mlátí mi dorazi do horního ložiska uchicení tlumiče.-nebo nevim podívej se na silentbloky spodních ramen, jestli nejsou vyžvejkané, protože pokud ti to nemlátí při přejíždění nerovností bez brždění, tak to s tlumičem moc nesouvisí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.