TiborTeam Vloženo 8. Duben 2006 Sdílet Vloženo 8. Duben 2006 Zdar všem ! Jak postupovat když chci trvale vyřadit vozidlo ale chci si ho nechat na ND ??? Na úřadu prej chtějí papír o ekolog. likvidaci :-(( Poraďte ... Dík. Tibor. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gil Vloženo 8. Duben 2006 Sdílet Vloženo 8. Duben 2006 Asi před týdnem to řešili v televizi a vzešlo z toho- odvézt do autorizovaného šrotiště, zaplatit likvidaci dostat papír a koupit jednotlivé díly zpět, úplně na pikaču Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 8. Duben 2006 Sdílet Vloženo 8. Duben 2006 U nás je to obdobné. Asi by som vymontoval potrebné diely a nechal zvyšok zlikvidovať. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maluch Vloženo 19. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2006 Tak mě napadla jedna věc: Co třeba vozidlo rozebrat, SPZ hodit do skříně a v pojišťovně vypovědět pojistku? Pak člověk nic neplatí a doklady by se třeba za x let daly výhodně prodat pro nějakého veterána. Co vy na to? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sinius Vloženo 19. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2006 nevim zda ten poslední nápad je nejrozumnější...........navíc někde jsem slyšel, že z aut jako je favorit, felicie či fabie tak znich nikdy nebude možno udělat veterána jako je například stará felicie či octavie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 19. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2006 Z kazdeho auta ide spravit veteran. Podmienkou je vek nad 21 rokov a musi to posudit odborna komicia, ktora posudi originalnost. Potom to moze dostat papiere ako veteran. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
O.v.i. Vloženo 20. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2006 U nás je to obdobné. Asi by som vymontoval potrebné diely a nechal zvyšok zlikvidovať. myslim ze u nas je to tak na hovno ze kdyz ti tam budou chybet "nejake dulezite dily" tak ti to nevemou jako auto na sesrotovani.... ale nevim presne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 20. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2006 To je na hlavu, nie? To ako trebárs, že sa pri nehode zraním (napr. zlomená noha) a kým zariadim odťah auta, tak mi niečo dôležité ukradnú. Auto bude na odpis, ale na to, aby mi ho zošrotovali budem musieť do toho auta niečo dokupovať???? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 20. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 20. Červenec 2006 nemůžeš vypovedět pojistku a mít SPZ!!!!Okamžitě ti přijde z úřadu dopis s pokutou.Jako mě.Koupil jsem starý vozík.Pojistil na měsíc,přihlásil a dělal rekonstrukci.Pojistka po měsíci pozbyla platnosti,já nadále rekonstruoval a po 3 měsících mi přišla obsílka z úřadu,že vlastním vozidlo,které není pojistěné.Takže pokuta-200 a okamžitě pojistit nebo vyřadit z evidence Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalJ Vloženo 21. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2006 A co uložit značky na úřad a nechat je tam ležet Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mudra Vloženo 21. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2006 A co uložit značky na úřad a nechat je tam ležet to jde pouze na 12 + 6 mesicu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 21. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2006 A co uložit značky na úřad a nechat je tam ležet to jde pouze na 12 + 6 mesicu Tak to nevím, jak to řeší tchán. Ten má už leta uložený značky od Hundrtky z roku tuším 1964, poj. neplatí, auto je leta v garáži. Naposled jsem s ním vyjel já před asi tak 5-7 lety. Nikdy jsem to dřív neřídil, tak jsem to chtěl zkusit. Bylo to bez značek, tak jsem to projížděl po lesních cestách. Jinak to auto má najeto nějakých 30 tkm a mimo mou krátkou jízdu nevyjelo možná víc jak 20 let. Je to po tchánově otci, kterej umřel v osmdesátých letech minulého storočia Jo, a má to obyč značky, protože není nikdo, kdo by to dával na veteránský. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
O.v.i. Vloženo 21. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2006 A co uložit značky na úřad a nechat je tam ležet to jde pouze na 12 + 6 mesicu myslim ze to myslel na dyl a nedobrovolne vuci uradu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mudra Vloženo 21. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2006 dalsi sance je auto rozrezat a nahlasit, ze ho ukradli. sice to neodhlasis, ale nemusis platit pojistku.bohuzel ukradene auto nejde odhlasit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mudra Vloženo 21. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2006 jo a k tomu depozitu. muzes to tam dat jen na rok a pak zazadat o prodlouzeni na max dalsich 6 mesicu.a pak zrusit (to znamena doklad o likvidaci) takhle mi to rekli u nas na dopravce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MichalJ Vloženo 21. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2006 Já tam mám dvěstěpadesátku (JAWA) už asi 5 let a zatim žádnej problem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maluch Vloženo 25. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2006 Právě jsem se dočetl toho, že doklad o ekologické likvidaci není nutné předložit, pokud se jedná o případ podle § 13 zákona č. 56/2001 Sb., odstavce 1 písm. a) (motorové vozidlo a přípojné vozidlo zaniklo). Jak docílit toho, že vozidlo zanikne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 25. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2006 Já tam mám dvěstěpadesátku (JAWA) už asi 5 let a zatim žádnej problem. no právě, tchán tam má tu škodovku od změny kolem pojišťoven tuším v roce 2000. A no problemo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomasB Vloženo 25. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2006 A co uložit značky na úřad a nechat je tam ležet to jde pouze na 12 + 6 mesicu Tak to nevím, jak to řeší tchán. Ten má už leta uložený značky od Hundrtky z roku tuším 1964, poj. neplatí, auto je leta v garáži. Naposled jsem s ním vyjel já před asi tak 5-7 lety. Nikdy jsem to dřív neřídil, tak jsem to chtěl zkusit. Bylo to bez značek, tak jsem to projížděl po lesních cestách. Jinak to auto má najeto nějakých 30 tkm a mimo mou krátkou jízdu nevyjelo možná víc jak 20 let. Je to po tchánově otci, kterej umřel v osmdesátých letech minulého storočia Jo, a má to obyč značky, protože není nikdo, kdo by to dával na veteránský. mimochodem, má tohle auto nějakou hodnotu? Je plně pojízdé bez závad, bez koroze. I když si teda myslím, že takový ty gumový věci by nebylo špatné vyměnit Přece jenom už je to 42 let starý. A s nějakejma 30tkm je to zrovna zajetý. A první majitel, teda neberu li , že to prošlo přepisem po dědickém řízení. Vlastně od 80desátých let jsem s tím jel jen já asi 3km, jinak je stále v garáži. No vlastně jestli to nestálo ještě dýl, protože starej pán umřel skoro v devadesáti a to bylo v těch osmdesátých letech. Tak si tak říkám, jestli skoro devadesátiletej stařík vůbec jezdil? Musím říct, že mně docela překvapilo jak se to na jedničku rozjíždělo. Trhač asfaltu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kuči Vloženo 27. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 27. Červenec 2006 Pánové, kdysi jsem mluvil s kamarádem, co dělá u hasičů a říkal mi, že je taky nějaká možnost, kdy ti hasiči napíšou papír, že tvoje auto bylo použitý při cvičení (požár, bouračka) a tenhle papír můžeš použít jako místo dokladu o likvidaci... Je to teda už nějakej pátek, co mi to říkal, ale možná by nebylo špatný zjistit o tom něco víc... Auto si necháš, hasiči ti napíšou ten papír a hotovo... TomasB: Můžeš napsat, co je to přesně za káru, o který tu píšeš??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wassermann Vloženo 4. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2006 Z kazdeho auta ide spravit veteran. Podmienkou je vek nad 21 rokov a musi to posudit odborna komicia, ktora posudi originalnost. Potom to moze dostat papiere ako veteran. Nejde protože odborníci se usnesli, že všechna vozidla vyrobená po roce 1980 (nebo 1981 nevím přesně) jsou si svou konstrukcí natolik podobná, že je lze považovat za konzumní zboží a žádnou originalitu nemají, tudíž není důvod dělat z nich někdy veterány. Udělat z auta veterána tedy nezáleží na jeho stáří, ale je to zakonzervováno rokem výroby, alespoň tady v ČR... Jak jsou na tom bratia Slováci netuším.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.