jurika Vloženo 16. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 16. Říjen 2009 Ahoj chtel jsem se zeptat mam skodu octavii II 1,9 TDI 77KW sttoupla mi spotreba asi o litr na 100km pak jsem zjistil jak jsem mel zahraty motor na 90 stupnich jsem chvilku stal s nastartovanym motorem a teplota mi spadla na 70stupnu myslim si ze to je pokazeny thermostat pokud mate nekdo zkusenosti s vymenou napiste... kde se nachazi a jak vymenit jestli je zapotrebi jeste neco vymenit dekuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RemyZero Vloženo 17. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2009 Zdravim...s tvým problémem Ti nedokážu poradit, ale chtěl jsem se zeptat jak je ohřívá 2,0TDi v téhle zimě... Až po ujetí kolem 10 km mi teprve vystoupá teplota na 90 stupnu... je to normál?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jurika Vloženo 19. Říjen 2009 Autor Sdílet Vloženo 19. Říjen 2009 Jo to je normalni motor by se mel normalne zahrat do 15 kilometru pokud ne je neco spatne kdyz drive nic se nedeje... jeste jsem se chtel zeptat jestli nevite kde ten termostat muze byt ulozeny na OCTAVII II 1,9 TDI Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gugi Vloženo 26. leden 2010 Sdílet Vloženo 26. leden 2010 Už to máš asi vyriešené, tak len pre budúcnosť... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 26. leden 2010 Sdílet Vloženo 26. leden 2010 Termostatem to nebude máš ho v pořádku do tý doby než se ti auto ohřeje na provozní teplotu tak si zkus sáhnout na chladič bude 100% studenej tak je funkce termostatu ok. to že se ohřívá díl je u TDI normální a čím je větší mráz tak to trvá déle. Když se termostat poprvé otevře tak teplota může spadnot dolů to je normální protože voda v chladiči je studená a motor trochu ochladí proto ten pokles teploty. Pokud pojedeš po dálnici delší trasu tak ti ta teplota nepřesáhne 90° a bude stále stejná. Špatná funkce se pozná že motor nedosáhne provozní teploty (pomalu se ohřívá i chladič sočasně s motorem -stále otevřený termostat, nebo se motor přehřívá a teplota se dostává na bod varu-zavřený termostat špatný neotvírá) v těchto případech měň termostat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel 5 Vloženo 22. leden 2011 Sdílet Vloženo 22. leden 2011 (editace) Mám podobný problém.2,0 TDI PD 16V.Dluho to trvá než otevře termostat, ale když otevře tak vyskočí teplota rovnou na 80° a hned zase spadne úplně dolu.Takto to udělá asi 5X než se ustálí.Myslím že asi není dobré pro motor takové prudké změny teplot.Je to normální nebo bude termostat v háji?U jiných aut mě to takhle nedělalo. Editováno: 22. leden 2011, autor: Pavel 5 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 22. leden 2011 Sdílet Vloženo 22. leden 2011 (editace) Mám podobný problém.2,0 TDI PD 16V.Dluho to trvá než otevře termostat, ale když otevře tak vyskočí teplota rovnou na 80° a hned zase spadne úplně dolu.Takto to udělá asi 5X než se ustálí.Myslím že asi není dobré pro motor takové prudké změny teplot.Je to normální nebo bude termostat v háji?U jiných aut mě to takhle nedělalo. To vypadá, že to má termostat zasebou. Editováno: 22. leden 2011, autor: Sniper_2003 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel 5 Vloženo 29. leden 2011 Sdílet Vloženo 29. leden 2011 To vypadá, že to má termostat zasebou. Tak jsem termostat vyměnil a je to stejné.Pokud je nad 0° tak je to v pořádku.Když jsou mrazy tak několikrát vyskočí na 80° a spadne dolů.Pak se ustálí na 80°.Čidlo teploty je ale za termostatem tak to ukazuje teplotu podle toho jak je termostat otevřený nebo zavřený.Podle mě je to v pořádku.Jak to ukazuje ostatním? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 29. leden 2011 Sdílet Vloženo 29. leden 2011 Tak jsem termostat vyměnil a je to stejné.Pokud je nad 0° tak je to v pořádku.Když jsou mrazy tak několikrát vyskočí na 80° a spadne dolů.Pak se ustálí na 80°.Čidlo teploty je ale za termostatem tak to ukazuje teplotu podle toho jak je termostat otevřený nebo zavřený.Podle mě je to v pořádku.Jak to ukazuje ostatním? V tom případě by to mohlo být teplotní čidlo.Dává zkreslené údaje. Ale je to jen moje domněnka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel 5 Vloženo 13. Březen 2011 Sdílet Vloženo 13. Březen 2011 V tom případě by to mohlo být teplotní čidlo.Dává zkreslené údaje. Ale je to jen moje domněnka. Tak jsem vyndal čidlo ale asi s vodou i vyskočil O kroužek.Nevím ale jak tam byl a jaké má rozměry.Na čidle asi nebyl,spíš byl v nějakém osazení v tom plastu.Poradí někdo, Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 13. Březen 2011 Sdílet Vloženo 13. Březen 2011 Nevím přesně jaký rok výroby máš, ale myslím si že je to tento. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel 5 Vloženo 13. Březen 2011 Sdílet Vloženo 13. Březen 2011 (editace) Nevím přesně jaký rok výroby máš, ale myslím si že je to tento. Tak vyřešeno.Čidlo vyměněné a vše funguje jak má.Jen jsem poprvé měnil čidlo u termostatu,to ale není pro ukazatel teploty. Dá se ETKA nainstalovat do notebooku?Měl jsem ji v počítači a nějak to nejde.Někde jsem četl že potřebuje větší monitor asi od 18". Editováno: 14. Březen 2011, autor: Pavel 5 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 12. Duben 2015 Sdílet Vloženo 12. Duben 2015 Chlapi, asi mam spatny termostat. Co rikate na graf? Podle me by to melo mit tak o 10 °C vic... (1.9 TDI BJB) Jakou znacku byste mi doporucili? Origo bych kvuli cene kupovat nechtel. Nabizi se HELLA, FACET, WAHLER a jeste nejake dalsi... Mate s necim zkusenost? http://www.cc-autodily.cz/search/?kod_alt=044121113 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 14. Duben 2015 Sdílet Vloženo 14. Duben 2015 Nikdo nic, tak jsem objednal Wahler. Po vymene sem zase hodim graf... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 9. Květen 2015 Sdílet Vloženo 9. Květen 2015 Tak jsem ten termostat uspesne vymenil a konecne i nalogoval zahrivani. Teplota je nyni vice nez o 10 °C vyssi... Treba to nekomu pomuze... Tady jsou oba grafy (na grafu pred vymenou termostatu jsem zmenil jednu osu, tak ho davam znova). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.