Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

POodotýkám, že jsem se snažil tento problém na fóru najít, ale nic.

Před 3 měsíci jsem si nechal namontovat do auta LPG. Na motoru mám chip sportmotor na cca 136kW a na benzín jezdí auto moc pěkně.

Před úpravou jsem techniky upozornil, že tam je čip aby mi pak neřekli že jsem si koupil reduktor na jiný výkon.

Problém je ale takový, že se mi při plném plynu motor přepíná z LPG na benzín. Není předjetí bez přepnutí.

Teď po 8t km od zástavby se to přepíná i po přidání půl plynu. To poslední svádím na zanesené filtry a nedostatečný tlak LPG, ale to

přepínání při plném plynu je chyba něčeho jiného. V servise kde to dělali mi řekli že se to občas přepnout může. Něco poladily, ale bez výsledku.

Jde o to jestli to má dělat nebo je to jejich závada a mám to komplet reklamovat.

Systím je tartarini

Mě přepínal z plynu na benzín díky tomu, že mě zlobilo čidlo teploty. Po výměně bylo vše v pořádku ale v servisu LPG si s tím do té doby nevěděli rady. Mám ale motor 1,6 55kW, a čidlo teploty chladicí kapaliny má dva výstupy, jeden pro počítač a druhý na budík nebo tak nějak. Prostě po výměně to bylo OK. Do té doby mě to náhodně přepínalo také když jsem třeba když jsem předjížděl. Jinak se LPG přepíná podle dosažené teploty normálně, studený motor startuje na benzín a po zahřátí přepne na plyn. Ale může to být cokoliv, je problém, když to dělá náhodně a ne pořád, když jsem s tím byl v LPG servisu tak to projížděli a nepřeplo to. Tak na to samozřejmě nemohli přijít.

Mam taky 1,8T (110kw), už cca 4 roky i LPG a tady to znám, je to klasika, systém mám LOVTEC, seřizovalo se to několikrát ale vysledek nebyl nikdy uplně super, každopádně velký vliv má co do toho tankuješ. Bral jsem dlouho plyn u jedný pumpy blízko roboty a na přepínání na benál při prudké akceleraci jsem si už zvyknul, ted asi pul roku tankuju jenom plyn od Flagy a je klid, můžeš to to točit na plno do 6tis. a v klidu to dá bez přepnutí.

O přepínání do benzínu tu již psal KarelLPG. Já tam mám taky Tartarini a prý u nich je to normální. Mně to přepíná do benzínu jen když tomu naložím, tak v 5,5k otáčkách. Prý je to tenkýma trubkama z nádrže a systémem jako takovým - tedy Tartarini. Zvykl jsem si na to - jsou to v podstatě dva turbo efekty, první v 1800 a druhý v 5 tis otáčkách.

Ale jestli se to přepíná dřív než obvykle, zkusil bych natankovat jiný plyn a potom servis.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.