Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím plynaře. Mám problém v mé OI, během jízdy na LPG jde cítit strašně plyn v interiéru. Totiž, když jedu tak nic cítit nejde, ale když zastavím třeba na semaforech, tak jde najednou v interiéru cítit plyn a to tak, že musím otevřít okna, abych to vyvětral, hned jak se rozjedu plyn už cítit nejde. nevíte někdo čím by to mohlo být??? Byl jsem už v servise kde mi to montovaly a žádý ůnik plynu nenašli. Jedná se o OI 2.0 systém stag 300

Čichat čichat čichat čichat. Pokud cítíš plyn bude ho cítit i čichačka.

Ale pokud ti de cítit opravdu až do kabiny, tak to už není sranda....prostě čichat!!

• Autor

Jak jsem psal, byl jsem v servise kd mi to montovali, ale ta jejich čichačka žádný ůnik plynu nenašla, kontrolovali to, všechny spoje atd...

• Autor

Nikdo se stím nesetkal???

Musíš vyloučit, zda jde o plyn unikající ze systému nebo o spálený... nastartuj auto přepni na plyn, před tím si rozmíchej trochu mýdla s vodou, vem čtěteček a každý spoj i dadice navlhči, je to někdy lepší než měřák, najde se tím přesně zdroj úniku... pokud v motorovém prostotu a u nádrže nic nenajdeš tak bych to tipoval na výfukové potrubí, nějaká dírka nebo volný spoj a utíká to tudy, navíc mám ověřeno, kdo má střešní okno a pootevře je, poruší se tím tah v autě, místo aby to odsávalo vzduch dveřma a v kufru se to točí v kabině a pěkně to nasává od výfuku do kabiny, hlavně když auto stojí a fouká např. na zadek auta... zkoušej...

• Autor
Musíš vyloučit, zda jde o plyn unikající ze systému nebo o spálený... nastartuj auto přepni na plyn, před tím si rozmíchej trochu mýdla s vodou, vem čtěteček a každý spoj i dadice navlhči, je to někdy lepší než měřák, najde se tím přesně zdroj úniku... pokud v motorovém prostotu a u nádrže nic nenajdeš tak bych to tipoval na výfukové potrubí, nějaká dírka nebo volný spoj a utíká to tudy, navíc mám ověřeno, kdo má střešní okno a pootevře je, poruší se tím tah v autě, místo aby to odsávalo vzduch dveřma a v kufru se to točí v kabině a pěkně to nasává od výfuku do kabiny, hlavně když auto stojí a fouká např. na zadek auta... zkoušej...

Ok, dík moc, s tou mýdlovou vodou mě to nenapadlo, každá rada dbrá. Jak budu mít čas hned to vyzkouším, jinač střeší okno nemám takže todle můžu vyloučit

Jedna taková příhoda, co jsem zažil...

BMW (nevím označení), V6, MR kolem 2004, někde dotah od prahy...borec si stěžoval, že mu de cítit plyn v kabině. Že prostě když jede na plyn tak si musí stahnout všechny okýnka a větrat, protože to strašně smrdí. Pamatuju si že tehdá bylo léto, tak se větrat dalo. No, ale že po měsíci a půl ho z toho už začíná bolet hlava, tak dojel k nám, jestli mu to někde neuniká... :smich:

• Autor

JJ přesně to smaé jako já, minulý týden sem jezdil po ostravě s otevřenými okny v dešti abych vyvětral plyn a lidi na mě čuměli proč větrám v takovém počasí :)

Zdravím plynaře. Mám problém v mé OI, během jízdy na LPG jde cítit strašně plyn v interiéru. Totiž, když jedu tak nic cítit nejde, ale když zastavím třeba na semaforech, tak jde najednou v interiéru cítit plyn a to tak, že musím otevřít okna, abych to vyvětral, hned jak se rozjedu plyn už cítit nejde. nevíte někdo čím by to mohlo být??? Byl jsem už v servise kde mi to montovaly a žádý ůnik plynu nenašli. Jedná se o OI 2.0 systém stag 300

Mal som tento problem a bol vadny reduktor-splynovac,bol este v zaruke.

Upraveno od colins

• Autor

Hoj, reduktor??? Myslíš, že by to odešlo ani ne po třech měsících provozu??? A kde se ten rewduktor nachází, nebo ještě nemáš to vyfocené at vím po čem případně jít, dík

V prví řadě bych ti doporučil vůbec plyn nezapínat - už jsem viděl na vlastní oči na silnici, kdy nahromaděný plyn pod kapotou práskl a utrhl haupnu, až to bvudeš zkoušet, tak začni od vstřikovačů, hadiček a dojdeš až k tomu reduktoru....

Hoj, reduktor??? Myslíš, že by to odešlo ani ne po třech měsících provozu??? A kde se ten rewduktor nachází, nebo ještě nemáš to vyfocené at vím po čem případně jít, dík

Je to vlastne splynovac premiena plyn z kvapalneho skupenstva na plynne a su k tomu privedene hadice od kurenia a plyn z nadrze plus zopar kablou

Je to vlastne splynovac premiena plyn z kvapalneho skupenstva na plynne a su k tomu privedene hadice od kurenia a plyn z nadrze plus zopar kablou

Na tejto stranke najdes foto

http://www.fedorauto.cz/

• Autor

Ok, tak už vím co je reduktor ;) , ale jak zjistit jestli je špatný??? Z něho by asi plyn unikat nemohl né, jedině ze spojů hadic které kněmu vedou, nebo se mýlím???

To Eriks: jak jsi ty došel ktomu, že máš vadný ten reduktor??, Šlo přímo z něj cítit plyn???

Upraveno od omegus

omegus ...... hej omegus, nebuď vůl. Jestli fakt jezdíš s otevřenýma oknama, abys větrals plyn (tzn, uchází to dost a zápach je silný) tak tady nedělej opičky. Jako jak říká karel.lpg....bezprdele si s tím nezahrávej, toto už není sranda.

A tak ti radím jednu věc...nebuď vůl, zkus jiný servis LPG, prostě zajeď k jinšímu, teoreticky je jedno jestli navštívíš dodavatele tvého zařízení a nebo nějakého jiného konkurenčního. Únik plynu ti detekuje kdekdo i bez možnosti zásahu do zařízení - když už nic jiného, tak ti řekne kama to uchází. Trubky u těchto systémů jsou všechny stejné.

Pokud to je fakt tak strašné, že se to nedá vydržet v kabině, tak prostě zajeď do jiného servisu a nebo mě napiš odkud jsi a já nebo karel.lpg ti řekneme, kde se poblíž nachází nějaký plynový servis. A myslím si, že když někomu pichneš do kapsy 200-300kč, tak ti to projede od nádrže, multiventilu, přes potrubí do předu(podívá se zespod-zvedne si auto), přes elektroventil plynu, reduktor, hadice, čidlo tlaku až ke vstřikům.

A vtip na závěr: Pak můžeš jezdit bez bolesti hlavy a v teple ... až udeří mrazíky...

No výborně....otevřel sem oči a vidím že máš Stag-300....takže zkus třeba....

nějaká dědina u Ostravy - Horní Suchá - pan Szotek

Upraveno od PauLofWoCC

• Autor

hoj, nedělám opičky, na plyn ted nejezdím, jezdím raději na benmál dokud nezjistím závadu. Jinač v Horní suché u Szotka jsem si to nechal montovat a ten právě nic nenašel, budu muset zkusit ještě jinýn servis no

Tak počky já se ještě podívám, co tam kde je v těch vašich končinách...

Opava - Grosmann, Prostějov - Fedor (z ruky), Frenštát pod Radhoštěm - Vašenda, Ostrava zábřeh - Knopp, Frýdlant nad Ostravicí - Faldyna, Nový Jičín - Podzemný

Nikoho ti nedoporučuju, pouze ti dávám info, kde bys teoreticky mohl zkoušet. Kromě p. Fedora(Prostějov)(toho ti doporučit můžu, ale tam určo nezavítáš) nikoho z výše vypsaných neznám, abysme předešli nějakým nedorozumněním!

• Autor

Dik za kontakty, už jsem objednaný na příští útery do Lpg servisu kousek od Ostravy tak uvidím jak dopadnu tam

Upraveno od omegus

Ok, tak už vím co je reduktor ;) , ale jak zjistit jestli je špatný??? Z něho by asi plyn unikat nemohl né, jedině ze spojů hadic které kněmu vedou, nebo se mýlím???

To Eriks: jak jsi ty došel ktomu, že máš vadný ten reduktor??, Šlo přímo z něj cítit plyn???

Zistili to v servise a ked je vadny reduktor tak prepusta membrana ktora je dnu a tlaci vela plynu do vstrekovaca a do motora,ak ho nedokaze vsetok zpalit tak ho prepusti do vzduchoveho filtra v mojom pripade.Fabia 1.2 12v LPG combi na LPG 85 000 km.

Dik za kontakty, už jsem objednaný na příští útery do Lpg servisu kousek od Ostravy tak uvidím jak dopadnu tam

Aka bola chyba zistili to v tom servise?

• Autor

Zatím nic nového, ani v druhém servise nic nezjistili. Ono, jak jsem tam auto zavezl, tak jak naschvál plyn cítit nešel, nechal jsemjim ho tam a nic nezjistili.

Upraveno od omegus

• 2 týdny později...
  • Autor

Pánové tak v mém problému jsem trochu pokročil. V jednom servise mi čichaly, čichaly až dočichaly, u jednoho ventilu či co to je se čichačka rozpípala až do maxima, tak sem si konečně řekl, že jsem našel ten problém. Pán v servise mě řekl, že stím nic dělat nebude, když to mám v záruce at jedu tam kde mi to montovali. Jel jsem teda tam jenomže tam mi samozřejmě ta jejich čichačka nic nezjistila, ukazoval jsem jim přesně to místo a nic, jak je todle možné??? Jinač dávám sem fotku toho ventilu odkud ten plyn unikal a kde sme to načichaly

post-8655-1257937416_thumb.jpg

skus staru osvedcenu metodu - vodu s mydlom (alebo aj JAR),

zmiesaj, natri stetcom, ked uvidis bublinky, nasiel si netesnost.

:palec2:

• Autor

Mýdlovou vodu jsem zkoušel, bublinka nebyla žádná

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.