Řehoř Vloženo 5. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2009 Ahoj, už je to skoro dva měsíce, co jsem si dodělal navigaci DX do své Oktávky spolu s TMC boxem. Jaké máte zkušenosti s funkcí tohoto boxu spolu s DX navigací? Já jsem tam TMC hlášení za celou dobu, co to mám objevil jen dvě. Přitom k dispozici jsou dvě stanice, které poskytují TMC hlášení a to ČR1 a ČR3 a v Praze ještě Regina. Zatím to mám nastavené na ČR1, ale zdá se mi, že to přijímá jen málo dopravních hlášení. Tak by mě zajímaly zkušenost vás, kteří to máte, kolik vám to přijímá dopravních zpráv, zdali už vám navigace přepočítala trasu, když se objevila nějaká hláška, prostě cokoliv... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olisoft Vloženo 5. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2009 Standardne TMC funguje tak, ze berie spravy, ktore sa tykaju Tvojho okolia. Tak mozno nebolo nic zaujimave "nablizku". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Řehoř Vloženo 6. Listopad 2009 Autor Sdílet Vloženo 6. Listopad 2009 No právě, to by mě zajímalo, jak to funguje, jestli je tam nějakým algoritmem ořezáno množství TMC zpráv, aby se nezahlcovala paměť zařízení. Navíc jsem, tuším že na webu o navigacích na mobilmanii, se dočetl, že navigace Blaupunkt ignorují TMC zprávy z měst. Doufám, že si to pamatuji přesně. Tak v tom případě by mi tato funkce navigace byla na nic. Jinak jsem si jistý, že mi to funguje, když to nějaké zprávy vyextrahovalo, ale rád bych věděl, zdali je tam nějaké omezení podle relevance apod... Budu se těšit, jestli někdo další něco nebude náhodou vědět.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Koska Vloženo 19. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2009 Nazdarek,tak k tomu TMC, tady v ČR je jeden zásadní problem,dopravni hlašení podporuje jen par stanic českeho rozhlasu.No a to ještě pokud tu funkci máji oni zaplou,občas se mi stalo,že vysílaly i hlašení z okoli ale do TMC se nepřeneslo nic,musel jsem si to sam naladit.Jediný zpusob jak to kvalitne vyzkousět, je zajet do Německa tam to funguje absolutne špičkově a navic se to okamžitě přenaší do navigace.A co se týče paměti tak se ti tam nahravá poslední hlašení.Mam to ve Fabii, v Německu,Rakousku a Dánsku se na to spoleham u nas v ČR použivam raději CB a to si nemužu vynachvalit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Řehoř Vloženo 19. Listopad 2009 Autor Sdílet Vloženo 19. Listopad 2009 Ano, TMC podporují stanice ČR1, ČR3 a v Praze Regina... Zajímavý postřeh s tou pamětí, to jsem nevěděl... Dotaz: co je CB? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nolimity Vloženo 19. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2009 Ano, TMC podporují stanice ČR1, ČR3 a v Praze Regina... Zajímavý postřeh s tou pamětí, to jsem nevěděl... Dotaz: co je CB? CB je lidově řečeno síbíčko, tj radiostanice převážně používaná pro přenos hlasu ve volném (radiovém pásmu) Využívají to v dopravě převážně řidiči kamiónů a pak má nepsaným právem vyhrazen kanál 9 (nepletu-li se) záchrnná služba. Jinými slovy je to vysílačka, kterou si volně koupíš a kecáš v éteru s dalšími ( v době kdy mobily byly jen sen budoucnosti tak to bylo hojně rozšířené ) Dnes je to už značně na ústupu a využití je spíše jak jsem zmiňoval u řidičů kamionů, kteří si pomocí CB říkají informace o policejních hlídkách a situacích v dopravě. Odbornější výklad najdeš tady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Koska Vloženo 22. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2009 CB je lidově řečeno síbíčko, tj radiostanice, jasná věc.Joo tady v ČR se to moc nevidí na osobákach par nadšencu se najde ale kamiony to maji snad všici.V Polsku bych řekl ze to je věc nenahraditelná tam to ma každe druhe auto.Ale jak řikam co se tyče dopravních info nejen na našich silnicich si to nemužu vynachválit.Kamionaci poradi všechno a třeba v Praze existuje na kanale 10 tzv volací znak Kopec kde vam kluci řeknou cokoliv o okamžité dopravní situaci po celé Praze a okolí. Jooo kdo hodně jezdí a ma v aute misto na CB a nevadí mu vetší antena na střeše vřele doporučuju.Budete překvapeni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.