anthAn Vloženo 29. Květen 2008 Sdílet Vloženo 29. Květen 2008 Dostala se mi do ruky škodovka (105 M) s proraženou vanou. Kluci s ní blbbli na polňačkách a prorazili vanu o nějakej kámen, ani neni zadřená. Ale teď k věci: 1 vzal jsem jí jako na šrot, v techničáku je první majitel nějakej pražan a v odhlášce je nějaká firma, ty kluci co mi jí dali to měli na sebe na plnou moc a já to mam na polnou moc od nich. Jak je to s tou odhláškou? na koho je teď auto napsaný. 2 Taky se chci zeptat jestli to hodí nějakou tu korunu, když to odtáhnu na vrakáč a legálně odhlási včetně dokladu o eko. likvidaci a jestli se za odhlášení auta něco platí. 3 Co kdyby se to prostě nechalo a rozebralo, roztřídit kovy a odvézt to do sběrny a o doklady se nestarat 4 ještě mě napadlo to rozebrat a nahlásit krádež automobilu (pochybuju že by policajti hledali starou škodovku a v tý době by stejně už byla rozřezaná ve sběrně (bez čísel a štítků) 5 muselo by to být napsaný na mě nebo by to musel vyřizovat předchozí majitel (odhlášení)? 6 a může to být vůbec napsaný na mě když mi je teprv 17? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 29. Květen 2008 Sdílet Vloženo 29. Květen 2008 odpovím ti jen na 6. můžeto být napsané na tebe, ale jenom jako majitel auta, provozovatel musí být osoba 18+ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milan12 Vloženo 31. Květen 2008 Sdílet Vloženo 31. Květen 2008 Odvez to do výkupny železa. Sestra takhle nechávala sešrotovat 120. Dostala za to 3000 Kč a za dva dny doklad o ekologickém zlikvidování. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vinca Vloženo 31. Květen 2008 Sdílet Vloženo 31. Květen 2008 asi ti jde o prachy, ale zbavit se toho, dostat lejstro o odborne likvidaci a hotovo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
anthAn Vloženo 31. Květen 2008 Autor Sdílet Vloženo 31. Květen 2008 Jsou nějaké poplatky za odhlášení? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Václav Š. Vloženo 13. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2009 Ahojte, potřebuji urychleně pomoc. Klidně toto téma pak smažte, ale já teď nemůžu nikde najít, jak je to doopravdy. Prodal jsem auto, teď je potřeba jej odhlásit. Jaké doklady budu potřebovat? V pondělí bych to chtěl zařídit a musím jet na jistotu, abych nejel zbytečně. Od vozu mám je velký TP a údaje o novém vlastníkovi. Veškeré ostatní doklady má nový majitel, který bydlí asi 400 km ode mě. Bude mi stačit velký TP a údaje o novém majiteli, abych mohl auto odhlásit? Následně bych poslal novému majiteli velký TP a on si vůz přihlásí do 10 dnů na sebe. Je to takhle možný? Moc díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zuzka78 Vloženo 13. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2009 Ahoj,no á jsem v srpnu přehlašovala auto na jiného majitele a chtěli po mě velký i malý TP a dokonce doklad o pojištění. Byla jsem v Praze na Bohdalci.. Malý TP a pojistku měl nový majitel tak jsem musela čekat až mi to odešle do Prahy. Jinak u pojistky jsem mávala duplikátem zelené karty a tu odmítli že jen originál,tak nevím jak pochodíš když máš jen velký TP Zuzka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Václav Š. Vloženo 14. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2009 Aha, no to je blbá zpráva. Asi budu muset udělat plnou moc a poslat ji novýmu majiteli, ať si to odhlásí sám. To je taky možnost, ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zuzka78 Vloženo 14. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2009 Auto se musí odhlásit tam kde máš ty jako jeho majitel trvalé bydliště :-( rychlejší je, at ti ty podklady pošle doporučeně domů,on si stejně musel udělat svou pojistku a místo malého tp mu funguje kupní smlouva kterou určitě máze oba... tu jsem mimo jiné zase potřebovala k ukončení povinného ručení.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Krtek6 Vloženo 14. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2009 jak zde psali ostatní...k odhalšení je třeba maly i velky TP....malý ti rozstřihnou a do velkého napíšou noveho majitele... jinak.. kupní smlouva nahrazuje malý technický průkaz na 30dní Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Václav Š. Vloženo 14. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2009 Výborně, děkuji. Ještě se zeptám: budu potřebovat fotokopii občanského průkazu nového majitele? Nebo stačí jen když znám jeho jméno, rodné číslo a bydliště? A ten originál zelené karty musím mít teda taky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 14. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2009 Kopii občanky nepořebuješ, po mně nechtěli ani kupní smlouvu, jen Velký Tp , malý Tp a zelenou kartu a při odhlášení pojistky i kupní smlouvu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Václav Š. Vloženo 14. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 14. Listopad 2009 Tak jo, budu vám věřit. Díky za rady! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Václav Š. Vloženo 18. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2009 Tak panáček se začal cukat, že prej má rodinný problémy a chtěl by odstoupit od smlouvy. Má na to právo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Vloženo 18. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 18. Listopad 2009 Já myslím že bohužel asi má.....záleží ale jak je postavená... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Václav Š. Vloženo 19. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2009 V tej smlouvě nic takového napsáno není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 19. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2009 No tak na toto asi právo nemá, pokud tam nebyla skrytá závada Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Vloženo 19. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2009 Od každé smlouvy se dá odstoupit...... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 19. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2009 Ale musí být k tomu důvod a rodinní důvody asi nebudou k odstoupení smlouvy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Vloženo 19. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2009 (editace) á pán je právník......stále ale platí že se dá od každé smlouvy odstoupit..za jakých podmínek je věc jiná......na tom nikdo nic nezmění.....pak už to bude jen boj mezi právníka obou stran.....a rodinný důvod / asi finanční / je taky důvod..nemyslíš? Editováno: 19. Listopad 2009, autor: Marek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 19. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2009 Ty si koupíš nové auto, po týdnu řekneš že nemáš na splacení a tak ho vrátíš a oni ti vyplatí hotovost, to je dobrý vtip .Podle tebe jde od každé smlouvy odstoupit. A právník nejsem PANE VEDOUCÍ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marek Vloženo 19. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2009 sorry nebudu se s Tebou tady přít.....napsal jsem mu zde svůj názor.....a tím končím..... JOM Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 19. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2009 Tak panáček se začal cukat, že prej má rodinný problémy a chtěl by odstoupit od smlouvy. Má na to právo? Zkus se zeptat radši tady http://www.poradte.cz/auto-moto/administrativa/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Václav Š. Vloženo 19. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2009 Ty si koupíš nové auto, po týdnu řekneš že nemáš na splacení a tak ho vrátíš a oni ti vyplatí hotovost, to je dobrý vtip Jo jo, přesně tenhle případ mě taky napadl. No jsem zvědavej, co si na mě vymyslí. To jsou dneska lidi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
raca Vloženo 19. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2009 Ty si koupíš nové auto, po týdnu řekneš že nemáš na splacení a tak ho vrátíš a oni ti vyplatí hotovost, to je dobrý vtip .Podle tebe jde od každé smlouvy odstoupit. A právník nejsem PANE VEDOUCÍ míro nehadej se kort když má vedoucí pravdu......koupiíš auto - po tydnu odstoupíš od smlouvy - auto se dá do prodeje (bazar,komise atd.) - až se prodá doplatíš prodejci rozdil puvodní ceny(+úrok atd....) a hodnoty prodanyho a hotovo.všechno de zrušit otazka je za jakych podmínek podle smlouvy. a stejně bych postupoval asi i tady prodam jinde ale chci po tom prvnim kupci rozdil puvodní ceny(kterou podepsal) a novy ceny Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.