Přejít na obsah

Chiptuning - zkušenosti, rady

phill64

Doporučené příspěvky

Fakt? No ja jsem na to slysel zatim jen spatny zkusenosti. A vetsina se zase vratila k osvedcenym papirovym filtrum.

jo já taky, jenže já jsem ten sportovní filtr spíš někde projebal. Nechal jsem ho ležet v servisu u známýho v regále a už jsme ho pak nenašli. Vem ho čert, stejně tam žádná změna nebyla. Kdyby tam byly 3 kW (4 PS), určitě bych něco poznal. Ten sportovní se musí prát a napouštět ve specoálních přípravcích a hlavně se nesmí sušit tlakovým vzduchem, aby se nenarušila struktura. Stejně při tý poréznosti nevěřím, že se skrz něj nic nedostane.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo já taky, jenže já jsem ten sportovní filtr spíš někde projebal. Nechal jsem ho ležet v servisu u známýho v regále a už jsme ho pak nenašli. Vem ho čert, stejně tam žádná změna nebyla. Kdyby tam byly 3 kW (4 PS), určitě bych něco poznal. Ten sportovní se musí prát a napouštět ve specoálních přípravcích a hlavně se nesmí sušit tlakovým vzduchem, aby se nenarušila struktura. Stejně při tý poréznosti nevěřím, že se skrz něj nic nedostane.

je fakt dobrý,akorát se musí čistit častěji než za 50 tis.km,jak píšou. Vyčistil jsem ho asi po 25 tis.km byl černý a měl hromadu zvířectva, ale je celkem hustý, tak si myslím, že zase toho bordelu tak nepropustí. Vypral jsem ho v přípravku a nastříkal určeným olejem a fénem předtím vysušil a ok. Je to jen pocitový,ale řekl bych že nepatrně to přidá.

Odkaz ke komentáři

víš co, ono by se to dalo zjistit docela jednoduše. Pod filtr vložit a napnout bílý plátýnko, nechat samozřejmě velký přesahy na všechny strany, aby se to nevcuclo dovnitř a chvíli s tím jezdit. A pro srovnání bych to udělal i s papírákem. A vidělo by se.

Odkaz ke komentáři

víš co, ono by se to dalo zjistit docela jednoduše. Pod filtr vložit a napnout bílý plátýnko, nechat samozřejmě velký přesahy na všechny strany, aby se to nevcuclo dovnitř a chvíli s tím jezdit. A pro srovnání bych to udělal i s papírákem. A vidělo by se.

on byl teda hrozně zašpiněný z tý jedny strany a z druhý to takový nebylo...otázka,jestli to je přípustný.

Odkaz ke komentáři

já bych se toho filtru nebál, když je novej, ale jak ho vypereš a znova impregnuješ, tak už je šance, že to nemusíš udělat perfektně a neštěstí je hotový. Ale jak jsem psal, s tím hadrem bych to zkusil.

A nejakej malinkej rozdil v projevu motoru?

Odkaz ke komentáři

Nenajde se tady nejakej odbornik na prestavbu vyfuku? Nebo nevite o nejaky firme? Vim ze u 2.0 TDI jde docilit prestavbou velmi hezkeho zvuku...Jen nevim co menit za co a jak to ma vypadat. :D Ja vim ze uz jsem tady o tom nekdy psal, ale docela by me to lakalo... :)

naše RS má jedinou úpravu a tou je odlehčený výfuk o zadní díl .Váha výfuku v terénu namáhá držák,tak jsme ho uřízli a nahradili námi zkonstruovaným lehčím výfukem.Jenže tento výfuk musí mít uvnitř specielní přepážky,aby nedošlo k zpětnému toku výfukových plynů tkzv.nasátí. Neodborná konstrukce by mohla motoru ublížit .U diesel motorů je to nebezpečné a proto bych Vám tuto úpravu nedoporučoval. Výrobou výfuků se jinak nezabýváme a tento prototyp máme pouze pro naše rally účely.

Odkaz ke komentáři

jednou jedinkrát v životě jsem slyšel dýzla s hezkým zvukem a ten měl od parohů jenom trubku...

i co jsem na youtube slušel třeba laďáky od hamanna na 535d, tak ten zvuk byl hroznej

Ted je otazka co je hezkej zvuk. Tady u tohodle RSa bylo hodne slyset turbo. Pri prerazovani takovy hezky syceni jako u benzinu blow ventil.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...