PEDRO_007 Vloženo 31. leden 2010 Vloženo 31. leden 2010 Zdravím...v těhle tuhých mrazech jsem byl nucen vyměnit baterii za novou. Mám Octavii r.v. 99, 1.9 TDi 66Kw. Takže volba padla na baterii s hodnotami 12V/74Ah, 680A. Jakmile jsem ji vyměnil, cesta do práce byla v pohodě. Ale z práce problém!!! Po startu se mi rozsvítila kontrolka ASS + začla blikat kontrolka ruční brzdy (vykřičník). Po připojení na VAG mi to nalezlo jednu chybu - kód 00668 (palubní napetí sv. 30, nesmyslný signál, signál mimo toleranci). Pátral jsem kolem baterky a zjistil volný kontakt na mínusové svorce (sjetý závit). Může to být pls tím nebo snad jiný nápad? Dík moc za možné varianty... Citovat
notobi Vloženo 31. leden 2010 Vloženo 31. leden 2010 musí držet pokud je volnej vzniká přechodovej odpor Citovat
Pepa007 Vloženo 31. leden 2010 Vloženo 31. leden 2010 Zdravím...v těhle tuhých mrazech jsem byl nucen vyměnit baterii za novou. Mám Octavii r.v. 99, 1.9 TDi 66Kw. Takže volba padla na baterii s hodnotami 12V/74Ah, 680A. Jakmile jsem ji vyměnil, cesta do práce byla v pohodě. Ale z práce problém!!! Po startu se mi rozsvítila kontrolka ASS + začla blikat kontrolka ruční brzdy (vykřičník). Po připojení na VAG mi to nalezlo jednu chybu - kód 00668 (palubní napetí sv. 30, nesmyslný signál, signál mimo toleranci). Pátral jsem kolem baterky a zjistil volný kontakt na mínusové svorce (sjetý závit). Může to být pls tím nebo snad jiný nápad? Dík moc za možné varianty... Tím, že byl volný kontakt na baterce tak jsi taky mohl odpálit diody v alterrnátoru. Dotáhnout, změřit dobíjení . Jinak pojistka na ABS je v v držáku nad baterkou. Citovat
PEDRO_007 Vloženo 31. leden 2010 Autor Vloženo 31. leden 2010 Myslíš že by to mohl být altík? Tak proč by svítilo ABS? A jak prosím tě proměřím dobíjení? Díky Citovat
Pepa007 Vloženo 31. leden 2010 Vloženo 31. leden 2010 No přece Voltmetrem. Pokud si nevíš rady tak raději zajeď k nějakému autoelektrikáři. Měří se napětí v síti 1. bez zátěže a cca 1500 otáček napětí by mělo být cca až do 13,6 V 2: se zátěží-pozapínáš všechny spotřebiče a totéž. Citovat
PEDRO_007 Vloženo 31. leden 2010 Autor Vloženo 31. leden 2010 A to napětí by mělo být v obou případech v nějaké toleranci jo? Tak poznám že dobíjí? Voltmetr mám... :-) Citovat
Pepa007 Vloženo 31. leden 2010 Vloženo 31. leden 2010 (editace) Samotný akumulátor má max 12,6V To je ideální stav V autě stejně tolik v síti nenaměříš. Pokud nebude za podmínek co jsem psal nahoře v síti alespoň cca 13 V tak je to chyba Změř a napiš sem kolik jsi naměřil. Pokud bys měl VAG tak se totéž dá najít v měřených hodnotách a nepotřebuješ Voltmetr Editováno: 31. leden 2010, autor: Pepa007 Citovat
PEDRO_007 Vloženo 31. leden 2010 Autor Vloženo 31. leden 2010 ok...změřím a pisnu...teď jsem našel na fóru, že bych měl zkontrolovat pod baterkou nějaký kontakt co se týče kostry...musím se kouknout...moc nevím o co jde :-) Citovat
notobi Vloženo 1. Únor 2010 Vloženo 1. Únor 2010 (editace) když nevíš jak se dělaj základní věci a co jsou určitý pojmy bude lepší když to přenecháš někomu kdo tomu rozumí. jinak býval problem u pojistek co jsou nad baterkou vyhnívalo to tam a zrovna nejčastěji 30A pojistka ABS měnil se držák pojistek nad baterkou Editováno: 1. Únor 2010, autor: notobi Citovat
PEDRO_007 Vloženo 1. Únor 2010 Autor Vloženo 1. Únor 2010 už mám koupenou mínusovou svorku a sprej na kontakty...jinak multimetr už sem taky vykopal...zítra se na to kouknu :-) Citovat
PEDRO_007 Vloženo 7. Únor 2010 Autor Vloženo 7. Únor 2010 Tak díky všem za rady...konečně vyřešeno. Šlo o nedocvaklou zástrčku ABS co je pod pojistkama na baterce. Taková kravina...ale jsem rád, že už mi to nežere nervy. Takže jsem ji docvakl a je po problému. Pro jistotu jsem to ještě vystříkal přípravkem na kontakty a vyměnil pojistky pro ABS. Takže ještě jednou díky... Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.