vick Vloženo 5. Únor 2010 Sdílet Vloženo 5. Únor 2010 Zdravím kamarádi.Vzhledem k tomu,že se chystám k výměně brzdovky tak bych chtěl znát váš názor na brzdovku s označením DOT5.1 Vím že do supa se lije DOT4 ale uškodí když tam dám tu druhou?Měla by být kvalitnější nebo se pletu? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ace ventura Vloženo 5. Únor 2010 Sdílet Vloženo 5. Únor 2010 Víťo podstatný rozdíl je ve vyšším bodu varu. Pokud není na bázi silikonu a je u ní napsáno, že je mísitelná s DOT3 a 4 tak ji tam můžeš dát. Osobně bych ale zůstal u 4ky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 5. Únor 2010 Sdílet Vloženo 5. Únor 2010 DOT 5.1 je dobrá volba Je misitelná s DOT 4 Ve všech naších autech mám DOT 5.1 od OMV už několik let a všechno v pořádku Dávám ji i do veteránů. VDOT 5.1 plní předepsamou normu FMVSS jako DOT4 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 26. Březen 2010 Autor Sdílet Vloženo 26. Březen 2010 Zdar kucí.Mám problém a tím pádem i dotaz.Propadá se mi při brzdění brzdový pedál.když prudce šlápnu na pedál tak auto sice zpomalí ale po chvilince mi klesne pedál s nohiu ještě tak o třetinu.To auto nebrzdí dobře. loni jsem měnil kapalinu páč to nebrzdilo dle mých představ ale nelepšilo se to a tak jsem letos přistoupil k opětovné výměně kapaliny tentokráte pomocí odsávačky páč jsem si myslel že je to třeba zavzdušněno.Žel ani po tomto úkonu to není ono. Ptám se tedy čím to může být?Může propouštět brzdový válec(při pohledu na něj nebylo ale nic patrné) nebo to může být tím že by to chtělo třeba vyměnit už kotouče i s deskama(desky ještě mají asi cenťák) nebo stačí trošinku poštelovat pedál nebo ještě něčím to může být? Když jsem se díval na kotouče tak jsou na nich už samozřejmě semtam drážky.Co mě ale zarazilo tak je to že drážky nejsou jen podelné ale i kolmé. Napadá vás něco?nerad bych si rozbil hubu což se mi už několikrát málem stalo když jsem to taktak dobrzdil a nevrazil do auta předemnou.A to bylo v minimální rychlosti. Díky za jakýkoli poznatek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ace ventura Vloženo 28. Březen 2010 Sdílet Vloženo 28. Březen 2010 No to ti teda nezávidím. Tipuju to na ten brzdový válec. Může být poškozený (vydřený). Dalo by se to dobře poznat po zaslepení jeho vývodů. Stejně jsem to řešil v práci, je to ale blbá práce. Většinou musí válec ven, pokud nejsou vývody nahoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin35 Vloženo 28. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2010 Ajá jsem tam dal tuhle http://www.autodily-prostejov.cz/brzdy/brzdova-kapalina-bendix-dot-4-1l.html A ted mi řeknětě že stojí za prd... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 28. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2010 Stojí za prd! Tuhle značku neznám tak nemůžu posoudit. Já když jsem musel doplnit tak jsem koupil takovou tu žlutou na benzínce. Značku už nevím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karol Wojtyla Vloženo 30. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2010 Zdravím, chci se zeptat kolik je potřeba litru brzdove kapaliny do superba 1.9 TDI 96kW rok 2005?Vi to nekdo? A jeste ktera z techto tri je nejmensi zlo? volba 1 volba 2 volba 3 Dekuji za pomoc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 30. Prosinec 2010 Autor Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2010 tak měl by ti stačit litr kapaliny a nejlepší výběr co jsem zatím viděl tak byl na stránkách autokelly. Já vzal radši dva litry(ikdyž by bohatě stačil litr a půl).To z důvodů dolévání při odvzdušnění. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karol Wojtyla Vloženo 31. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2010 jj dík za to množství...v manuale to blbci nenapsali A daval jsi teda dot 5.1 , jaky vyrobce? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin35 Vloženo 31. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2010 Ahoj, já jsem tam dal tuhle, , akorat jsem se tu dočet že se musí vyměnit ještě ve spojce, ale že je k tomu přístup jak k penězum, tak nevim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 31. Prosinec 2010 Autor Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2010 Ne ne dával jsem DOT4 a bylo to přímo od škodovky.Na aukru se to dalo sehnat za nějakých 100kč/litr.Byla to bílá plastová nádoba se znakem škoda.Po druhé jak jsem to měnil tak už jsem dával od autokelly a to byla hranatá piksla,ale už nevím přesně název.Mám to v garáži,ale tam teď zatím nemám cestu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin35 Vloženo 31. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2010 Jo, a hlavně si to nevyměňuj sám , bez vagu, nebo uděláš víc škody jak užitku , jako já!! Někdo mi tu jednou řikal že na superbu si sám akorát umyješ okno a je to pravda!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karol Wojtyla Vloženo 31. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2010 to bych sám nezvládl. Na mych bedrech bude lezet akorat ta cast s "naslapanim" pedalu pri odvzdusneni brzd ..jinak se sverim do pece odbornika akorat material na DAY D uz kupuju pomalu dopředu (cca unor/brezen vymena vsech filtru,olej, komplet brzdy predni naprava + brzdovka, stk,emise ) a to umyvani oken taky neni nic jednoduchyho takova spoust po me zustala kdyz jsem chtel umyt okna od soli,bo pres ne nebylo videt Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 31. Prosinec 2010 Autor Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2010 No pokud to necháš na odborníkovi a bude to v servise tak ti odpadne i to našlapavání pedálem,protože oni to dělají přes odsávačku a u toho nepotřebuješ našlapávat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 31. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2010 Víťo tak jak si to vyřešil ? Včem byl nebo je problem ? Doufam,že vám nevadí když přispěju a ještě nejsem majitelem SUpíka, ale v červnu cca koncem června budu hrdym majitelem :-) ( Zbyva me jeste 6 vyplat a budu na nej mit.. ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 31. Prosinec 2010 Autor Sdílet Vloženo 31. Prosinec 2010 No nevyřešil jsem to nijak.Byl jsem na STK a tam to na těch jejich grafech ukazovalo,že je vše v pořádku tak je to asi jen můj dojem.Případnou změnu poznám asi až při vyměně kotoučů,destiček a výměně hadiček které tam vedou.Začíají být zteřelé a i tam tudy se později může ukázat netěsnost soustavy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karol Wojtyla Vloženo 3. leden 2011 Sdílet Vloženo 3. leden 2011 (editace) nerozumim te rozdilne "viskozite" u SL.6 (700mm2)versus TYP 200(1400mm2) kdyz jsem je srovnal cenove (laicky drazsi = lepsi) tak TYP 200 stoji o neco MALO vic, ale zase u toho SL.6 maji napsany pro elektronicky systemy,to jako ze pro ABS, ESP... je lepsi mit nizsi viskozitu, ten TYP 200 ma zase vyssi bod varu coz je lepsi,ne? ...kdyz bych nehledel na cenu,tak podle tech parametru co udava vyrobce by byla vhodnejsi ktera pro superba? ps: prisaham ze je to muj posledni prispevek na tema brzdova kapalina ps: obe dve splnuji SAE Specification J1703-FMVSS 116/DOT4 Editováno: 3. leden 2011, autor: Karol Wojtyla Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vick Vloženo 4. leden 2011 Autor Sdílet Vloženo 4. leden 2011 no jak jsem psal poprvé jsem měl origo škoda a podruhé to byla ta SL 6 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.