Tezmen Vloženo 4. Květen 2006 Sdílet Vloženo 4. Květen 2006 Zdravím všechny.Prosím oradu ohledně autorádia.Autorádio mi funguje jenom když je klíček v zapalování a chtěl bych ho trvale napájet,aby mi zůstaly uložené stanice atd.Jak to mám přehodit v kabelech?Dočetl jsem se,že to je přehozený 4 a 7 pin.Nedojde k nějakému poškození,když to přepíchnu?Autorádio je sony cdx 2250.Díky za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 5. Květen 2006 Sdílet Vloženo 5. Květen 2006 Přehozením pinů č.4 a 7 nic nevyřešíš.Spoj kabely od rádia, červený a žlutý, jsou na to připraveny zdvojením dutinky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tezmen Vloženo 6. Květen 2006 Autor Sdílet Vloženo 6. Květen 2006 Zdravím.Myslíš jako spojit žlutý s žlutým a k tomu červený od rádia?Protože červený mám jednu vidličku a na žlutým dvě.Nejsem si jist,ale asi jsem to zkoušel prohazovat,ale žádný výsledek.Teď jsem to nechal zatím zapojený na žl-žl. a čer.-čer.ale musím stále ladit stanice.Prosím o podrobnější vysvětlení.Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marosh Vloženo 6. Květen 2006 Sdílet Vloženo 6. Květen 2006 Prehod ich naopak. Spoj cerveny so zltym a zlty s cervenym. Fabia ma naopak zapojene tieto dva vyvody preto sa ti vymazavaju stanice. Citaj: Podle ISO je pozice pinů č.4 trvalé napájení (30) a č.7 napájení spínané otočením klíče v zapalování (15). U Fabie je na pin č.4 napájení spínané otočením klíče (15) a na pinu č.7 stálé napětí (30), takže opačně. Tato záměna ovšem podle mých zkušeností u současných kvalitních přístrojů nepůsobí obtíže. Ale já to vždy přehazuji, neboť u některých rádií se po vytáhnutí klíčku vymaže paměť stanic a rádio se musí znovu nastavovat a ladit. Takže v pinu č.4 není proud ale je na pinu č.7, kde není po vypnutí zapalování žádoucí. Přehodit pin č.4 s pinem č.7. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 6. Květen 2006 Sdílet Vloženo 6. Květen 2006 To spojení musí být před ISO konektorem!A ty spojené kabely musí být zapojeny na pin č.7 kde je trvalé napájení +12V.Žlutý dej na ten pin č.7 a do druhé dutinky dáš červený kabel JEN TEN CO JE MEZI RÁDIEM A ISO KONKTOREM.A tím máš zajištěné stálé napájení rádia. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Guest Vloženo 6. Květen 2006 Sdílet Vloženo 6. Květen 2006 Díky za rady půjdu to vyzkoušet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.