Přejít na obsah

Radio sony


Doporučené příspěvky

Zdravím všechny.Prosím oradu ohledně autorádia.Autorádio mi funguje jenom když je klíček v zapalování a chtěl bych ho trvale napájet,aby mi zůstaly uložené stanice atd.Jak to mám přehodit v kabelech?Dočetl jsem se,že to je přehozený 4 a 7 pin.Nedojde k nějakému poškození,když to přepíchnu?Autorádio je sony cdx 2250.Díky za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím.Myslíš jako spojit žlutý s žlutým a k tomu červený od rádia?Protože červený mám jednu vidličku a na žlutým dvě.Nejsem si jist,ale asi jsem to zkoušel prohazovat,ale žádný výsledek.Teď jsem to nechal zatím zapojený na žl-žl. a čer.-čer.ale musím stále ladit stanice.Prosím o podrobnější vysvětlení.Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Prehod ich naopak. Spoj cerveny so zltym a zlty s cervenym. Fabia ma naopak zapojene tieto dva vyvody preto sa ti vymazavaju stanice.

Citaj:

Podle ISO je pozice pinů č.4 trvalé napájení (30) a č.7 napájení spínané otočením klíče v zapalování (15). U Fabie je na pin č.4 napájení spínané otočením klíče (15) a na pinu č.7 stálé napětí (30), takže opačně. Tato záměna ovšem podle mých zkušeností u současných kvalitních přístrojů nepůsobí obtíže. Ale já to vždy přehazuji, neboť u některých rádií se po vytáhnutí klíčku vymaže paměť stanic a rádio se musí znovu nastavovat a ladit. Takže v pinu č.4 není proud ale je na pinu č.7, kde není po vypnutí zapalování žádoucí. Přehodit pin č.4 s pinem č.7.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...