stukator Vloženo 4. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 4. Prosinec 2017 (editace) Nemylíš si to s motorom.BFQ ? Ten má aj egr ventil aj váhu vzduchu . Editováno: 4. Prosinec 2017, autor: stukator Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 5. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2017 (editace) Caue. Napichol som to na VCDS ,motor BSE - kanal 77 redukce emisi , pole 2 - hmotnost vzduchu , snimac G70 a ukazovalo mi to hodnotu 2.10 g/s .Pripadne dam foto . Tak fakt neviem . Vyzera to , ze nemam ani EGR . Vybral som cidlo tlaku a teploty vzduchu na precistenie , bolo dost zaspinene . Editováno: 5. Prosinec 2017, autor: mino22 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 6. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2017 Vahu vzduchu by si musel mať na tej hrubej rúre čo ide odvzduchoveho filtra . Isto ju nemáš keď to je bse motor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 6. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2017 (editace) před 2 hodinami, stukator napsal: Vahu vzduchu by si musel mať na tej hrubej rúre čo ide odvzduchoveho filtra . Isto ju nemáš keď to je bse motor Ano, mas pravdu . Nemam na hrubej sacej hadici nic . Podla clanku nizsie , kedze ide o kanal 77- redukciu emisií (sekundarne vstrekovanie vzduchu ) tento vzduch meria lambda. Systém sekundárního vzduchu Tento systém je užíván pro rychlejší zahřátí katalyzátoru, kdy do válců je vstřikována bohatší směs a před katalyzátor je vháněn čerstvý vzduch. Spalováním v katalyzátoru dojde k rychlejšímu dosažení provozní teploty. Pro kontrolu systému sekundárního vzduchu se používá signálu lambda sondy před katalyzátorem, skutečné dopravované množství čerstvého vzduchu se vypočítává z rozdílu hodnoty lambda před zapnutím sekundárního vzduchu a v jejím průběhu . Ja sa snazim vlastne zistit chybu -svieti mi kontrolka emisii a pise chybu 19058-Linearna lambda sonda B1 S1 - uprava proudu cerpadla P2626 preruseni -Sporadicka. Auto ale jazdi normalne , aj volnobeh aj jazda je o.k. Editováno: 6. Prosinec 2017, autor: mino22 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 6. Prosinec 2017 Sdílet Vloženo 6. Prosinec 2017 Asi lambda sonda KO Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 2. leden 2018 Sdílet Vloženo 2. leden 2018 (editace) Tak som zistil že mám deravý výfuk , ak upcham koncovku , fuci to niekde spredu. Ale som viac presvedčený že bude k.o. predna lambda . Podľa toho čo som čítal na nete, plus má odjazdene 200 000 km , aj foto test starnutia lambdy- TEST NENI O.K.- smerujú k tomu. Mám chuť zaniesť auto do pár servisov a otestovať mechanikov , ktorý by to vedel poriešiť , zmerať a nie iba meniť. Nakoľko 5 káblová širokopásmova sonda sa ťažko dá merať a asi by boli z toho moc prekvapený. Nedá sa použiť univerzálna iba originál cca 130 eur. Editováno: 2. leden 2018, autor: mino22 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skoda relly Vloženo 3. leden 2018 Sdílet Vloženo 3. leden 2018 V 28. 2. 2010 na 17:37, GhostPhider napsal: Ahoj , mám taky 1.6 MPI otáčky mám při volnoběhu taky nízké , občas mi to taky při přeřazování cuká,někdy při zahřátém motoru otáčky spadnou natolik , že se začne celé auto třepat, tak nevím , byl jsem s tím v servise a tam mi řekli ,že je to běžné a nejde to nijak opravit, že si vše vyhodnocuje řídící jednotka a tu prý neovlivní.Mám rok 2008.Tak se s tím prostě musíme smířit. Aha tak stim se smiřit neda ja sem to mněl taky a stacilo vymněnit čidlo teploty a čidlo otaček to je na boku hlavy a problem byl vyřešen mam oc 1.6 76kw r.v 07 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 9. leden 2018 Sdílet Vloženo 9. leden 2018 Inak lambda má predpis výmeny pri 160tkm ale kto to meni . Ako starne tak sa spomaľujú jej reakcie ...moja je tiež už na dôchodku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 5. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2018 Tak výfuk sa opravil , už tesní , ale lambde to nepomohlo . Našlo sa teraz pár eur , bude sa objednávať nová lambda sonda . Ale predtým ako sa objedná , som chcel skúsiť či vôbec dokážem vybrať tú starú. Prvý pokus nevyšiel , jednoducho s obyčajnými kľúčmi sa tam nedá dostať. Hľadal som a objednal z internetu špeciálny kľúč na lambda sondy veľkosť 22. Cena 5 eur. Treba odmontovať tepeľný kryt a tak sa s týmto kľúčom dostaneme k sonde. Povolenie je už potom hračka . Najlepšie je tam nasunut račnu z ľavej strany. Moja lambda už vyzerá dosť úboho , možno je to ešte originál. Sondu som dal späť a môže sa objednať nová . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 5. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2018 Bfq ma.celkom dobrý prístup bse ešte horší ja som ju povolil vidlicovým kľúčom . Dal som čínsku ale tá je nafigu čakám na Origo . Miňo potom daj vedieť keď vymenis Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 5. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2018 Stará lambda má označenie 06A 906 262 BR a je tam ešte NTK JAPAN . Objednať chcem z Česka NGK sondu za 145 eur. Dám vedieť. Stará chyba sa už nedala zmazať a začalo už hádzať aj novú chybu. 16555 - systém príliš chudý . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 6. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2018 (editace) Koľko km si na tú pôvodnú nabehal Moja má už 270tkm tiež pôvodná to máš dráhu objednaj si ngk 1851 to je tá istá hod si to do heureky Editováno: 6. Červenec 2018, autor: stukator Ja viem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 6. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2018 Ja som kupoval auto už s touto chybou - svietila kontrolka emisií, pred necelým rokom . Auto má teraz 223 000 km. Readines - červené more. Jazdí ale normálne . Akurát sledujem na diagnostike že sonda sa už dosť trápi. Písal som predajcovi prečo majú tak drahu sondu , zatiaľ neodpisal. Pozeral som tu heureku a tam aj o 30 eur lacnejšia. Tá istá NGK .Dúfam že aj kvalita je rovnaká. Som zvedavý či je vôbec poznať že tam je nová sonda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 14. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 14. Červenec 2018 Tak sonda je už doma , akurát nemám času ju nahodiť . Až niekedy budúci týždeň. Dúfam že za tú cenu 132 eur to nebude nejaky šmejd. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 17. Červenec 2018 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2018 VYRIEŠENÉ . Po roku je chyba s lambdou doriešená . Na začiatku diag . písala chybu 19058 P2626 -úprava prečerpávacieho prúdu , neskôr aj 16555-system príliš chudý . Po štarte motora bola moja stará sonda na tom tak zle , že systém spravil test sondy za cca 3-4minuty a zistil že nie je o.k. , tak ju úplne odpojil a rozsvietil kontrolku . Test novej sondy trvá ale cca 20-25 km a prebieha po každom štarte. Sonda je o.k a systém ju začne akceptovať. A následne sú aj ďalšie testy úspešné -test EVAP , test katalizátora, test sekundárneho vzduchu, atď. Spotreba ide dole , voľnobeh sa ukľudní. Stará a nová lambda S novou sondou všetko o.k. Starý READINESS A nový READINESS Som rád že tá nová sonda pracuje správne. A hádam bude na emisnej pokoj. Či to pomôže spotrebe to ešte musím testovať. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 22. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2018 Ako po testovaní ..Nerozsvietila sa ti kontrolka .. mne po výmene zase svieti ale je pravda že som neurobil reset readiness. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 22. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2018 Od výmeny mám pokoj. Nič nesvieti . Ale ja som ani žiadny reset nerobil . Samo sa to pekne napravilo. Žeby si mal zasa vadnu sondu , alebo tam ešte niečo bude. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 23. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 23. Srpen 2018 Urobil som reset a zatiaľ bez chýb prešiel som 50km . Uvidím ako to pôjde na diaľnici ,tam sa mi väčšinou rozsvietila alebo začala blikať kontrolka a do toho niekedy vyhodí chybu ESP . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 29. Srpen 2018 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2018 Lambda je nová robil som testy obidvoch a v poriadku . Všimol som si z v motore mi nieco syci .Zvrchu to nemôžem nájsť skúšal som aj striekat ten sprej nič nenašiel . Musím ísť niekde na kanál alebo zdvihák . Chybu mám 16804 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 6. Září 2018 Sdílet Vloženo 6. Září 2018 Takže sycanie som už našiel robil to ventil čo odvetrava výpary z motora je stale otvorený ale keď som to zaslepil chybu vyhadzuje opakovane . Je to vlastne celá tá sacia hadica ventil sa samostatne nedá vymeniť Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 6. Září 2018 Sdílet Vloženo 6. Září 2018 Myslíš na tento ventil ? Tak tuto hadicu by trebalo menit aj mne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 6. Září 2018 Sdílet Vloženo 6. Září 2018 Noo to je presne ona ...tebe nevyhadzuje žiadnu chybu aj keď ti ten ventil prepúšťa . Všímam si keď je auto studené tak plyn divné reaguje keď to zaslepim je to lepšie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 6. Září 2018 Sdílet Vloženo 6. Září 2018 Nevyhadzuje ziadnu chybu . Ide pekne za plynom . Aj pri studenom motore. Ja som stiahol tu tenku hadicku po jazde a bola dost od oleja . Zevraj ked je poskodena membrana moze viac žrať olej. Ja to chapem tak ze sa nejaka olejova para z odvetrania motora dostane na tu membranu , tam steka dole a tou tenkou hadickou si to motor priamo nasaje do sania , teda ten olej nejde cez skrtiacu klapku, ale ju obchadza . Alebo sa mylim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stukator Vloženo 7. Září 2018 Sdílet Vloženo 7. Září 2018 Mylíš funguje to tak že ťa tenká hadicka podtlakom otvorí membránu a výpary z motora idú tou hrubou hadicou sania so spotrebou oleja to nemá nič spoločné . Tou tenkou by sa nemal podľa mňa dostávať žiaden vzduch je to len na ovládanie tej membrány Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mino22 Vloženo 7. Září 2018 Sdílet Vloženo 7. Září 2018 Ja len co som cital o par prispevkov nizsie od uzivatela Mr.W - pisal : V hadici sání (ta větší, do které tato menší hadička vede) se díky tomuto poškození protrhne membrána. Motor má pak velkou spotřebu oleje. Řešení je opět jednoduché - koupit i novou hadici sání. Pak už by mělo být vše ok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.