Publikováno Březen 10, 201015 r Prosím o radu. Možná to tu už někdo komentoval nebo něco podobného, ale mám tento problém. Přestala se mi dobíjet baterka. Původně to vypadalo na vadný alternátor 120 A, ale ten byl repasován a řádně přezkoušen. Po zapojení ale nedobíjí, zkoušeno i na jiné baterii. A to hlavní, vůbec mi nesvítí kontrolka dobíjení, prostě jakoby nebyla. Nevíte co a jak? Díky.
Březen 10, 201015 r Kontroloval jsi pojistku dobíjení? Pokud je dobrá tak bude chyba asi v alternátoru. V kabeláži málo pravděpodobné. Upraveno Březen 10, 201015 r od cartmanko necituj prispevky nad sebou
Březen 11, 201015 r Autor Kde bych tu pojistku dobíjení měl hledat? Myslíš pojistku alternátoru v plastovév krytu na baterce? Ta je ok. I ostatní pojistky na boku palubky jsou ok. Pojistku dobíjení jsem ale v návodu pro vozidlo nenašel. Ještě se vrátím k té kontrolce dobíjení, nesvítí vůbec ani před startem při zapnutí zapalování! Ten alternátor je prý funkční. Tak opravdu nevím...
Březen 11, 201015 r tak zkus proměřit po nastartování baterku, jestli stoupne napětí za chodu motoru Na Fabii jsem to ještě nezkoušel, ale na Felicii to fungovalo, že napětí na baterce v klidu bylo nižší než při dobíjení alternátorem. Pokud tedy bude alternátor dobíjet, hledal bych chybu v kontrolce Upraveno Březen 11, 201015 r od janjoy
Březen 12, 201015 r Autor tak zkus proměřit po nastartování baterku, jestli stoupne napětí za chodu motoru Na Fabii jsem to ještě nezkoušel, ale na Felicii to fungovalo, že napětí na baterce v klidu bylo nižší než při dobíjení alternátorem. Pokud tedy bude alternátor dobíjet, hledal bych chybu v kontrolce
Březen 12, 201015 r Autor Napětí na baterce je za klidu, po nastartování na volnoběh i po vytočení až na 2500 ot/min stejné - cca 12,55 V.
Březen 22, 201015 r Autor Tak problém je vyřešen. Jednalo s o dvojitou poruchu. Byl vadný usměrňovač na alternátoru a k tomu ještě uhnilé kabílky, které jsou na alternátor napojeny přes konektor. Proto vůbec nesvítila kontrolka dobíjení a alternátor (i po repasu) nedobíjel, i když byl na zkušební stolici ok.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.