Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Prosím o radu. Možná to tu už někdo komentoval nebo něco podobného, ale mám tento problém. Přestala se mi dobíjet baterka. Původně to vypadalo na vadný alternátor 120 A, ale ten byl repasován a řádně přezkoušen. Po zapojení ale nedobíjí, zkoušeno i na jiné baterii. A to hlavní, vůbec mi nesvítí kontrolka dobíjení, prostě jakoby nebyla. Nevíte co a jak? Díky.

Kontroloval jsi pojistku dobíjení? Pokud je dobrá tak bude chyba asi v alternátoru. V kabeláži málo pravděpodobné.

Upraveno od cartmanko
necituj prispevky nad sebou

tiez si myslim problem na alternatore...

• Autor

Kde bych tu pojistku dobíjení měl hledat? Myslíš pojistku alternátoru v plastovév krytu na baterce? Ta je ok. I ostatní pojistky na boku palubky jsou ok. Pojistku dobíjení jsem ale v návodu pro vozidlo nenašel. Ještě se vrátím k té kontrolce dobíjení, nesvítí vůbec ani před startem při zapnutí zapalování! Ten alternátor je prý funkční. Tak opravdu nevím...

tak zkus proměřit po nastartování baterku, jestli stoupne napětí za chodu motoru wink.gif Na Fabii jsem to ještě nezkoušel, ale na Felicii to fungovalo, že napětí na baterce v klidu bylo nižší než při dobíjení alternátorem. Pokud tedy bude alternátor dobíjet, hledal bych chybu v kontrolce

Upraveno od janjoy

• Autor

tak zkus proměřit po nastartování baterku, jestli stoupne napětí za chodu motoru wink.gif Na Fabii jsem to ještě nezkoušel, ale na Felicii to fungovalo, že napětí na baterce v klidu bylo nižší než při dobíjení alternátorem. Pokud tedy bude alternátor dobíjet, hledal bych chybu v kontrolce

• Autor

Napětí na baterce je za klidu, po nastartování na volnoběh i po vytočení až na 2500 ot/min stejné - cca 12,55 V.

• 2 týdny později...
  • Autor

Tak problém je vyřešen. Jednalo s o dvojitou poruchu. Byl vadný usměrňovač na alternátoru a k tomu ještě uhnilé kabílky, které jsou na alternátor napojeny přes konektor. Proto vůbec nesvítila kontrolka dobíjení a alternátor (i po repasu) nedobíjel, i když byl na zkušební stolici ok.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.