Honza79 Vloženo 10. Březen 2010 Vloženo 10. Březen 2010 Prosím o radu. Možná to tu už někdo komentoval nebo něco podobného, ale mám tento problém. Přestala se mi dobíjet baterka. Původně to vypadalo na vadný alternátor 120 A, ale ten byl repasován a řádně přezkoušen. Po zapojení ale nedobíjí, zkoušeno i na jiné baterii. A to hlavní, vůbec mi nesvítí kontrolka dobíjení, prostě jakoby nebyla. Nevíte co a jak? Díky. 1 Citovat
Pepa007 Vloženo 10. Březen 2010 Vloženo 10. Březen 2010 (editace) Kontroloval jsi pojistku dobíjení? Pokud je dobrá tak bude chyba asi v alternátoru. V kabeláži málo pravděpodobné. Editováno: 10. Březen 2010, autor: cartmanko necituj prispevky nad sebou Citovat
cartmanko Vloženo 10. Březen 2010 Vloženo 10. Březen 2010 tiez si myslim problem na alternatore... Citovat
Honza79 Vloženo 11. Březen 2010 Autor Vloženo 11. Březen 2010 Kde bych tu pojistku dobíjení měl hledat? Myslíš pojistku alternátoru v plastovév krytu na baterce? Ta je ok. I ostatní pojistky na boku palubky jsou ok. Pojistku dobíjení jsem ale v návodu pro vozidlo nenašel. Ještě se vrátím k té kontrolce dobíjení, nesvítí vůbec ani před startem při zapnutí zapalování! Ten alternátor je prý funkční. Tak opravdu nevím... Citovat
janjoy Vloženo 11. Březen 2010 Vloženo 11. Březen 2010 (editace) tak zkus proměřit po nastartování baterku, jestli stoupne napětí za chodu motoru Na Fabii jsem to ještě nezkoušel, ale na Felicii to fungovalo, že napětí na baterce v klidu bylo nižší než při dobíjení alternátorem. Pokud tedy bude alternátor dobíjet, hledal bych chybu v kontrolce Editováno: 11. Březen 2010, autor: janjoy Citovat
Honza79 Vloženo 12. Březen 2010 Autor Vloženo 12. Březen 2010 tak zkus proměřit po nastartování baterku, jestli stoupne napětí za chodu motoru Na Fabii jsem to ještě nezkoušel, ale na Felicii to fungovalo, že napětí na baterce v klidu bylo nižší než při dobíjení alternátorem. Pokud tedy bude alternátor dobíjet, hledal bych chybu v kontrolce Citovat
Honza79 Vloženo 12. Březen 2010 Autor Vloženo 12. Březen 2010 Napětí na baterce je za klidu, po nastartování na volnoběh i po vytočení až na 2500 ot/min stejné - cca 12,55 V. Citovat
Honza79 Vloženo 22. Březen 2010 Autor Vloženo 22. Březen 2010 Tak problém je vyřešen. Jednalo s o dvojitou poruchu. Byl vadný usměrňovač na alternátoru a k tomu ještě uhnilé kabílky, které jsou na alternátor napojeny přes konektor. Proto vůbec nesvítila kontrolka dobíjení a alternátor (i po repasu) nedobíjel, i když byl na zkušební stolici ok. Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.