dano696 Vloženo 16. Květen 2009 Sdílet Vloženo 16. Květen 2009 Neviete niekto ako sa to inštaluje? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 17. Květen 2009 Sdílet Vloženo 17. Květen 2009 Tady máš třeba jednu z možností http://www.levnealarmy.cz/eshop/denni-svic...-atc-light.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vydra.64 Vloženo 18. Březen 2010 Sdílet Vloženo 18. Březen 2010 (editace) Jak namontovat světla pro denní svícení na Fáčko s ohledem na předpis ECE-R48?Rád bych viděl některé již hotové montáže. Díky. Editováno: 18. Březen 2010, autor: vydra.64 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peli72 Vloženo 9. Květen 2010 Sdílet Vloženo 9. Květen 2010 poradte mi nekdo jak je a hlavne kam je mam zapojit,tak abych je nemusel nejak zapinat,ale nastartoval a oni svitili ??? diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 9. Květen 2010 Sdílet Vloženo 9. Květen 2010 Myslíš denní svícení? Nejlíp na PLUS spínanej klíčkem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peli72 Vloženo 9. Květen 2010 Sdílet Vloženo 9. Květen 2010 (editace) myslim denni sviceni. libi¨se mi jak jsi to napsal :-) stejne jak mi rekli,ze montaz je opravdu lehka. chapu,ze musi byt na plus,ale kde ? v pojistkove skrince,nebo jak rikas dotahnout kabely az ke spinaci skrince a zapojit na klicek zapalovani ??? tonemusi mit kostru,nebo minus, to staci opravdu jen na plus ??? Editováno: 9. Květen 2010, autor: Luďa necituj předchozí příspěvky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milan.34 Vloženo 9. Květen 2010 Sdílet Vloženo 9. Květen 2010 Zožeň si toto "http://www.autoomega.sk/index.php?id_sek=440&id_tovar=9281&uroven=3&zaradenie=440&ukaz=detail&hlzaradenie=1 " Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 9. Květen 2010 Sdílet Vloženo 9. Květen 2010 Některý Fáčka měli spínaný plus na zásuvce, ale některý ji měli pod proudem i při vyplým klíčku. Do spínačky určitě ne. Například k vypínači na výhřev zadního skla by měla jít eletrika jen při zaplým klíčku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 15. Květen 2010 Sdílet Vloženo 15. Květen 2010 Podle toho, jakou máš verzi pojistek - jestli starší, ke kterým se musí lehnout na záda na podlahu před sedačku spolujezdce, nebo novější, kde stačí odklopit desku pod palubovkou u nohou spolujezdce - najdi si zkoušečkou, za kterou pojistkou se objeví napětí po zapnutí klíčku. Běžně to bývá pojistka č.2 - a jsou na ní zapojené blinkry, ventilátor topení a podobné věci. Problém pak ale je spíš s jejich zhasínáním - podle zákona smějí buď svítit jen denní světla, NEBO kterákoliv jiná předepsaná - což zároveň znamená, že denní by měla už při rozsvícení obrysovek zhasnout. Minimálně třetina aut samo-domo dovybavovaných LED světly pro denní svícení jezdí s rozsvícenou kombinací denní + potkávací nebo denní + mlhovky - a pak se diví, že schytají pokutu za neschválený technický stav... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TmR Vloženo 31. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2010 V 9. 5. 2010 na 8:15, Peli72 napsal: poradte mi nekdo jak je a hlavne kam je mam zapojit,tak abych je nemusel nejak zapinat,ale nastartoval a oni svitili ??? diky Vyjádření Ministerstva dopravy ČR: Montáž, umístění a zapojení denních svítilen předepisuje a upravuje homologační předpis EHK/OSN č. 48, který předepisuje vyhláška č. 341/2002 Sb. V následujícím textu uvádíme vybrané požadavky na umístění z předpisu EHK/OSN č. 48 (základní) na denní svítilny: počet - dvě na přídi vozidla na šířku - max. 400 mm od bočního obrysu vozidla a nejméně 600 mm mezi sebou (u vozidel s šířkou menší než 1300mm může být 400 mm) na výšku - od 250 mm do 1500 mm nad vozovkou. K elektrickému zapojení denních svítilen připomínáme zejména, že jejich zapojení zajistí plnění následujících podmínek: - svítí samostatně bez obrysových světel, - automaticky se zapínají s polohou "klíčku" pro běh motoru a zhasnou po vypnutí motoru, - povinně se automaticky vypínají při rozsvícení světlometů - kontrolka je nepovinná. Jednoduše a prakticky. Mám plus vytaženo ze zapalovací cívky (zapnu klíček a jde tam plus) přes SEPNUTÉ kontakty PŘEPÍNACÍHO RELÉ (cenová relace 50-130Kč). Cívka PŘEPÍNACÍHO relé má jeden vývod na kostru (minus), druhý paralerně připojený k pravému parkovacímu světlu. V momentě zapnutí parkovaček PŘEPNE PŘEPÍNACÍ RELÉ na PRÁZDNÝ kontakt a denní světla zhasnou. Minus denních světel kamkoliv na kostru. Do obvodu lze zařadit pojistku, i když při světlech Hella je proud pouze 1A a diodových ještě menší. Osobně jsem se s ní nezabýval. Miluju zloděje, kteří chtějí 800Kč a výše za "automatické" ovládání denních světel .... Montáží denních světel jsem vyřešil velký problém s baterií, jezdím jen velmi krátké a časté cesty denně. 7 let stará baterie točí jak "za mlada" i v zimě. Nehledě na to, že těch cca 150W rozdílu lze pocítit i na spotřebě. Někde a z něčeho se musí vyrobit .... Z benzinu. PŘEPÍNACÍ RELÉ se poněkud hůře shání. Stalo se mě, že jsem koupil takto označené relé, na vršku mělo i namalované kontakty, nicméně uvnitř nebyly! Repektive ten, co jsem potřeboval (v klidovém stavu sepnutý). První jsem koupil v Holešovicích na tržnici, druhé pro kolegu na Aukru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TmR Vloženo 31. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 31. Říjen 2010 Vyjádření Ministerstva dopravy ČR: Montáž, umístění a zapojení denních svítilen předepisuje a upravuje homologační předpis EHK/OSN č. 48, který předepisuje vyhláška č. 341/2002 Sb. V následujícím textu uvádíme vybrané požadavky na umístění z předpisu EHK/OSN č. 48 (základní) na denní svítilny: počet - dvě na přídi vozidla na šířku - max. 400 mm od bočního obrysu vozidla a nejméně 600 mm mezi sebou (u vozidel s šířkou menší než 1300mm může být 400 mm) na výšku - od 250 mm do 1500 mm nad vozovkou. K elektrickému zapojení denních svítilen připomínáme zejména, že jejich zapojení zajistí plnění následujících podmínek: - svítí samostatně bez obrysových světel, - automaticky se zapínají s polohou "klíčku" pro běh motoru a zhasnou po vypnutí motoru, - povinně se automaticky vypínají při rozsvícení světlometů - kontrolka je nepovinná. Jednoduše a prakticky. Mám plus vytaženo ze zapalovací cívky (zapnu klíček a jde tam plus) přes SEPNUTÉ kontakty PŘEPÍNACÍHO RELÉ (cenová relace 50-130Kč). Cívka PŘEPÍNACÍHO relé má jeden vývod na kostru (minus), druhý paralerně připojený k pravému parkovacímu světlu. V momentě zapnutí parkovaček PŘEPNE PŘEPÍNACÍ RELÉ na PRÁZDNÝ kontakt a denní světla zhasnou. Minus denních světel kamkoliv na kostru. Do obvodu lze zařadit pojistku, i když při světlech Hella je proud pouze 1A a diodových ještě menší. Osobně jsem se s ní nezabýval. Miluju zloděje, kteří chtějí 800Kč a výše za "automatické" ovládání denních světel .... Montáží denních světel jsem vyřešil velký problém s baterií, jezdím jen velmi krátké a časté cesty denně. 7 let stará baterie točí jak "za mlada" i v zimě. Nehledě na to, že těch cca 150W rozdílu lze pocítit i na spotřebě. Někde a z něčeho se musí vyrobit .... Z benzinu. PŘEPÍNACÍ RELÉ se poněkud hůře shání. Stalo se mě, že jsem koupil takto označené relé, na vršku mělo i namalované kontakty, nicméně uvnitř nebyly! Repektive ten, co jsem potřeboval (v klidovém stavu sepnutý). První jsem koupil v Holešovicích na tržnici, druhé pro kolegu na Aukru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivomb Vloženo 5. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2010 Možností je mnoho, zde je příklad umístění světel zn. Hella - žárovková verze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prescent Vloženo 30. Duben 2011 Sdílet Vloženo 30. Duben 2011 Prosím o radu. Budu na Formana- stříkačku dávat svěla pro denní svícení. Kde v motorovém prostoru najít nejvhodnější + po otočení klíčku, aby se světla rozsvítila. Zhášecí kablík po rozsvícení světel snad nebude problém. Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 30. Duben 2011 Sdílet Vloženo 30. Duben 2011 Buď na konektoru ŘJ motoru, nebo (úplně nejlíp) pod palubní deskou nad nohama spolujezdce na desce pojistek a relátek. U té ŘJ hrozí zkraty s dalšími dráty a nová ŘJ není zadarmo. Ta pojistková deska je i elektrikářsky daleko víc "košer" - je na to přímo určená. Když vyndáš schránku před spolujezdcem, přímo proti sobě pod čelním sklem v pravém rohu přepážky, mezi kabinou a motorem uvidíš průchodku - tou se dostaneš pod kapotu. Tahal jsem tamtudy fůru průchodů, je to práce na hodinku - a bez problémů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.