Publikováno Březen 20, 201015 r Pánové nastal mi problém, mám sto tisícový (km) ereso a nedávno jsem si všiml že mam emulzi v oleji .....hrouda jako golfovej míček pod víčkem na dolévání oleje. Nic méně zmizlo trochu chladící tak sem ji dolil a rovnou vyměnil olej i s propláchnutím motoru.Ted je to tak necelý 4 tisíce od výměny a ta hrouda tam je zpět.....chladící zas trochu ubylo. Každopádně něco z tý chladící de možná do oleje, ale určitě mi teče taky z pod spony hadice na chladiči......neřeším vesele to dolévám. Tak teď mě zajímá jestli je možný aby se zkondenzovala voda v oleji i tím že sem tam jezdím opravdu krátký vzdálenosti tak do 10 km i méně.Vzhledem k tomu že se do toho motoru vejde 8 litrů chladící tak se nestihne až tak úplně prohřát jak by měl a výsledkem by mohly bejt ty hroudy emulze co myslíte???jako u vejfuku když zněj lítá voda po studeném startu. U starejch pekáčů co sem kdysi měl to tak bylo chladící neubejvala a emulze se vesele tvořila. Že by bylo něco z hlavou tomu nevěřím, protože když koukám na toto video který je sice od audy (snad je to ten samej motor) ... http://www.youtube.com/watch?v=Fe2HjnDbrAE&feature=related vidím tu chladič oleje nad olejovým filtrem a to je docela dobrej kandidát na tudle zradu ... na fiatech a oplech se docela kazej a dělá to pak to samí.Nebo třeba prsa motoru pokud májí společnou část voda -olej na bloku nebo ňaký těsnění někde. Poraďte prosím setkaly jste se stím už někdo,nebaví mě měnit olej po 5 tisících km. Upraveno Březen 20, 201015 r od Jenda 11
Březen 20, 201015 r V prvom rade by som asi poriešil tú sponu hadice chladiča. A keď by to už netieklo, tak by som pátral po príčine ďalej. Zatiaľ som ale nepočul o podobných problémoch u 2,0 TFSI. Okrem toho vlastním 2 exempláre (jeden od Škody a druhý modernejší od Audi). Nzamrzla tam náhodou chladiaca kvapalina?
Březen 20, 201015 r Autor V prvom rade by som asi poriešil tú sponu hadice chladiča. A keď by to už netieklo, tak by som pátral po príčine ďalej. Zatiaľ som ale nepočul o podobných problémoch u 2,0 TFSI. Okrem toho vlastním 2 exempláre (jeden od Škody a druhý modernejší od Audi). Nzamrzla tam náhodou chladiaca kvapalina? to nevym chladící je do mínus 35 a auto mam půl roku takže nevym co se snim dělo dříve
Březen 20, 201015 r no jestli jezdis kratky trasy tak je to normalni jev ze se tvori emulze na vicku (mne to taky dela u dieselu kdyz dlouho jezdim jenom po meste) skus to prohnat tak 100-200 km v kuse a pak to zkontroluj, podle mne to je bezny jev kdyz se s autem jen coura po meste par km...(vem rodinu na vylet a pak si to zkontroluj ) jinak poresil bych tu sponu na hadici at vyloucis ze ti to mizne cez ten spoj... a kdyz vytahnes merku oleje na ni neni videt stopy po chladici kapaline v oleji? Upraveno Březen 20, 201015 r od paldous
Březen 22, 201015 r Autor no jestli jezdis kratky trasy tak je to normalni jev ze se tvori emulze na vicku (mne to taky dela u dieselu kdyz dlouho jezdim jenom po meste) skus to prohnat tak 100-200 km v kuse a pak to zkontroluj, podle mne to je bezny jev kdyz se s autem jen coura po meste par km...(vem rodinu na vylet a pak si to zkontroluj ) jinak poresil bych tu sponu na hadici at vyloucis ze ti to mizne cez ten spoj... a kdyz vytahnes merku oleje na ni neni videt stopy po chladici kapaline v oleji? jo je celá ta měrka je zajebaná od tý emulze od zhora až dolu.Takle moc to uplně normální není Pánové už sem nákej ten motor rozebral a mam už pár svejch teorii na všechno možný,ale na tendle motor nevym nic.Výte co by se mi hodilo...... fota z ETKY bloku motoru a navazujcích dílů -mazání + chlazení. Něco abych si udělal představu o tomdle motoru. (pšššt sem automechanik a takle si to autíčko zanedbávám) Upraveno Březen 22, 201015 r od Jenda 11
Březen 25, 201015 r jo je celá ta měrka je zajebaná od tý emulze od zhora až dolu.Takle moc to uplně normální není Normální to není určitě. Z tvého popisu mám dojem, že jsi ji koupil jetou a původní majitel ji dával dost za uši.Typoval bych to na prasklé těsnění pod hlavou nebo malinko prohlá hlava.Pokud Ti sem nikdo nic z Etky nehodí , podívám se přes víkend kde mám DP na 2.0 TFSI a něco Ti sem dám.
Březen 26, 201015 r Autor Normální to není určitě. Z tvého popisu mám dojem, že jsi ji koupil jetou a původní majitel ji dával dost za uši.Typoval bych to na prasklé těsnění pod hlavou nebo malinko prohlá hlava.Pokud Ti sem nikdo nic z Etky nehodí , podívám se přes víkend kde mám DP na 2.0 TFSI a něco Ti sem dám. hm hlava dolu .... to se mi moc nechce,ale vzhledem k barvě chladící to vypadá že do ní jde olej nebo výfukový plyny.motor se ale nepřehřívá a auto topí takže teoretycky se to nezavzdušnuje tudíž tam výfukový plyny nejdou----ale zas je to otom jak blbě se ta hlava prohne,praskne nebo se odfoukne těsnění který je ale kovový ??? za fota z dílenských příruček bych se vůbec nezlobyl nebo třebas rovnou celý DP v pdf. na mejla
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.