Publikováno Březen 20, 201015 r Ahoj kluci,poprosím vás o radu.Příští týden si mám jet pro ojetou O II 1.9 - 77 KW r.v 2004 .Přečet jsem si tady různé věci o turbu a jelikož jsem do ted s Oktávkou nejezdil a dokonce ani s autem s turbem (nyní mám SDI) chtěl bych se zeptat, sednu do auta a jek nejjednodušeji nebo nejlíp zjistím že turbu není úplně v pořádku. Mám si nechat stažený okna??Je zmiňované houkání slyšet i na volnoběh nebo jen při zátěži??Při teplém nebo studeném motoru?? Je to jen ve zmiňovaných otáčkách do 2000 ot/min. nebo i vyšších? Čím se mám řídit nebo dá mi někdo jinou radu?? Děkuju
Březen 21, 201015 r Každopádne opticky skontrolovať, či na hadiciach okolo turba nevidno mastnotu. Keď turbo začne púšťať olej, už to má za sebou. Potom skúsiť zrýchľovať z nízkych otáčok až do vyšších pod plynom. Ak by nefungovala regulácia plniaceho tlaku, auto stratí náhle ťah a do vypnutia zapaľovania bude motor v núdzovom režime a bude mať citeľne menší výkon. Ale toto je rozpoznanie iba konečných fáz turba, teda už nevyhnutne ich treba riešiť.
Březen 21, 201015 r Urcite zkontroluj spoje hadic, trubek. Ja kdyz si kupoval auto tak melo uplne zaolejovany alternator, klimakompresor a ta trubka nad tim altikem byla uplne zamastena, ale jelikoz to byla vyhodna koupe, tak jsme to stejne vzal ze pripadne dam nove turbo no a zatim porad jezdi, ale trosku hold propousti. Doted jsem zadny ubytel vykonu nepoznal.
Březen 23, 201015 r Urcite zkontroluj spoje hadic, trubek. Ja kdyz si kupoval auto tak melo uplne zaolejovany alternator, klimakompresor a ta trubka nad tim altikem byla uplne zamastena, ale jelikoz to byla vyhodna koupe, tak jsme to stejne vzal ze pripadne dam nove turbo no a zatim porad jezdi, ale trosku hold propousti. Doted jsem zadny ubytel vykonu nepoznal. Mne keď začalo turbo púšťať olej, tak netrvalo dlho, a začala zlyhávať regulácia plniaceho tlaku, takže motor pravidelne prechádzal do núdzového režimu a neraz sa mi to stalo počas predbiehania, takže jedine rýchlo vypnúť a zapnúť zapaľovanie dopredbiehať opatrnejšie. A potom mi vystrelilo výstupnú hadicu z turba a prešúchala ju remenica. Takže to potom chodilo ako keby to malo len 35 kW. Tak sa mi zrepasovali turbo, všetky hadice boli odmastené, tá prederavená sa musela vymeniť a bol pokoj. Upraveno Březen 23, 201015 r od Diamant
Březen 23, 201015 r Autor Ještě jednou děkuju za rady..auto už je doma . R.v. 2004 - 48 tis km jede a vypadá krásně,po nějakém oleji ani památky.Jen mi přijde že řazení by mohlo být malinko přesnější.
Březen 23, 201015 r jenom 48 tis? vzdyt to je uz 6 let stary, tak to fakt musel mit nejakej deda jenom k doktorovi a na nakupy to sis privezl sam anebo sis to nechal dotahnout?
Březen 23, 201015 r Autor No já ho musel kupovat v CH pač tady pracuju a musím ho tu mít auto přihlášený :-( Paní která ho prodávala žila 3 roky v Anglii.Jinak si myslím že se auta z CH moc nevyplatí..nejen kvůli clu ale přijde mi to tady poměrně dražší než u nás.Je pravda ze jsou dobře servisovaný,ale pokud je auto levnější má už okolo 200 tis km.
Březen 23, 201015 r Autor Jo protáhni :-))).........paní mi kladna na srdce at s tím jedu podle předpisů protože auto bylo ještě dneska mapsaný a pojištěný na ni.Tím mi obrovsky vyšla vstříc!!!.....Dokonce jsem měl v kupní smlouvě že dnešní pokuty jdou na mne :-))..Takže 120 bylo maximum :-)
Březen 23, 201015 r a na kolik penez te toauto vyslo v tom CH jestli to neni tajny? jinak podle foto celkem slusna vybava, jestli se nepletu tak to ma i xenony? jinak o tom clu jsem to tusim pred casem cetl ve Svete motoru, ale kdyz ho budes mit pres pul roku tak pak si ho muzes privezt domu a uz nebudes platit za nej clo, nebo se mylim?
Březen 23, 201015 r Autor To já neví...to clo jsem tak detailně nestudoval. Auto vyšlo na 260 tis záleží jak bereš frank.....k tomu jsem dostal ještě 4x alu s letními pneu. Ovšem paní ni slevila 50tis oproti původně požadované ceně!! Takže původní cena byla někde kolem 300 tis :-( Koncernový auta VW tu jsou opoznání dražší než třebas francouzská konkurence
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.