Jirkass Vloženo 30. Březen 2010 Sdílet Vloženo 30. Březen 2010 Ahoj, potřebuju poradit. Naskytla se mi koupě Fabie, ale při zkušební jízdě jsem si všim, že když brzdim není cítit od shora pedálu žádný odpor a až ve spodní části je to najednou jako kdybych šlápnul na kámen. A v tu chvíli auto začíná brzdit. Jde mi o to, zda jsou v háji jen destičky a kotouče, nebo třeba brzdový válec. Mohl byste mi popřípadě někdo napsat, jak se projevuje závada brzového válce? Dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 30. Březen 2010 Sdílet Vloženo 30. Březen 2010 U Fabie moc neodchadzaju hl. valce ako to bolo u š120. Kotuče a doštičky stym nič nema ale skôr by som sa zameral na zadne brzdy. Samoštel či funguje, stav obloženia, či nie su zapečene valčeky a odvzdušnenie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirkass Vloženo 30. Březen 2010 Autor Sdílet Vloženo 30. Březen 2010 A co by tedy asi tak mohl stát materiál na opravu, kdyby byly zapečený ty válečky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marfig Vloženo 30. Březen 2010 Sdílet Vloženo 30. Březen 2010 No nechci moc rozumovat, pokud mas moznost to porovnat s jinou Fabii stejne vybavy, tak potom OK, ale mam 1.4 44kW bez ABS a chova se mi to tak nejak podobne, tj. do pulky skoro pedalu to moc (vubec) nebzdi a pak to zacne. Co jsem jezdil jeste kdysi s Fabii v autoskole (taky bez ABS) chovalo se to podobne, vetsi odpor pedalu a nastup brzdneho ucinku pozdeji. Pozn. co jsem mel moznost ridit autoa s ABS tam se to chova jinak, pedal jde mekce a brzdi od zacatku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sssisko Vloženo 31. Březen 2010 Sdílet Vloženo 31. Březen 2010 My v rodině máme 2 fabie.. Já mám fabii 1.4 Mpi 50KW s ABS a bráchová přítelkyně má fabii 1.4 Mpi 44KW bez ABS, a pokud to mám porovnat, tak na mojí s ABS to začne brzdit skoro hned jak na to šlapnu (stačí fakt malinko sešlápnout a brzdí to) a u té její bez ABS je to takové tužší, musí se více přitlačit na pedál a je to jak píšeš, že to začne brzdit až ve spodní části ... Prostě se mi to zdá jakoby to bylo stejné u favorita, felicie bez ABS... Teď jde o to co to bylo za fabku? Jestli s ABS nebo bez ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirkass Vloženo 31. Březen 2010 Autor Sdílet Vloženo 31. Březen 2010 ABS to nemá, tak to bude asi tím, ale stejně se na to číhnu. Díky za rady. Jinak Fabia už je doma. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sssisko Vloženo 31. Březen 2010 Sdílet Vloženo 31. Březen 2010 Tak to ji co nejdřív nafoť , přidej o ní info a hoď ji do sekce Vaše Fabia Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.