HanyZ Vloženo 1. Duben 2010 Sdílet Vloženo 1. Duben 2010 Ahoj, tak se mi po zimě opět objevila pod vanou olejová skvrna - za 8 hodin cca 4 cm v průměru . Na podzim jsem nechával převrtat šroub v olejové vaně, fungovalo to cca dvě výměny, kdy se pod vanou neobjevila ani tečka oleje. Teď po poslední výměně však zase asi prosakuje (pod autem jsem nebyl, ale předpokládám, že je to z vany). Můj dotaz zní, čím bych měl ten šroub zafixovat, aby olej netekl ? Abych nemusel do servisu ? Předpokládám, že teď už bude asi potřeba výměna vany. Je to tak ? Díky ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 1. Duben 2010 Sdílet Vloženo 1. Duben 2010 Pokud budeš dělat výměnu(nebo to vypusť do čistý nádoby a pak nalej zpátky do motoru) tak pak pomůže teflonová páska na vodovodní potrubí omotáš s tím závit výpušťáku a zašroubuješ s citem aby jsi to nestrhnul. Já jsem kdysi na Peugeotu dával široko plošný plastový těsnění pořád mi to teklo zkoušel jsem všechno možný a nic už nepomáhalo a tohle bylo super a ani kapka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 1. Duben 2010 Autor Sdílet Vloženo 1. Duben 2010 do výměny oleje mi zbývá 13000 Km (cca 3 měsíce) ... otázka je tedy, zda to mám řešit hned, nebo až potom...aby to nezačalo téct... předpokládám, že 3,5 litru oleje hned tak nevykape.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 1. Duben 2010 Sdílet Vloženo 1. Duben 2010 No a za jak dlouho je najedeš? Stejně budeš muset hlídat a dolívat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 1. Duben 2010 Autor Sdílet Vloženo 1. Duben 2010 no jak jsem psal, cca 3 měsíce .... uvidím v sobotu, jdu na folie do servisu, tak jim hned o tom řeknu ať na to kouknou... nechce se mi s tím špinit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomášT Vloženo 1. Duben 2010 Sdílet Vloženo 1. Duben 2010 Přesně tak-bílá teflonová páska na vodovodní potrubí to spolehlivě vyřeší Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 1. Duben 2010 Autor Sdílet Vloženo 1. Duben 2010 a při příští výměně už asi půjde celá vana co ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
acek Vloženo 1. Duben 2010 Sdílet Vloženo 1. Duben 2010 Pokud není stržený závit tak to bude fungovat spolehlivě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 1. Duben 2010 Autor Sdílet Vloženo 1. Duben 2010 závit mi dělali nový na podzim, výměna byla 2x od té doby a až teď to začalo zase kapat.... kouknu ještě, jestli je to od šroubu nebo odjinud... pak napíšu.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 3. Duben 2010 Autor Sdílet Vloženo 3. Duben 2010 tak jsem to dneska ověřil, nejspíše to nebude vana, ale těsnění víka ventilového (pod otvorem na nalévání oleje) .... prosakuje tam olej.... takže nové těsnění co ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.