meky01 Vloženo 2. Duben 2010 Sdílet Vloženo 2. Duben 2010 Jsem majitelem Škody Octavie 1.8 20V, typ motoru agn. Dnes jsem zjistil, že mám vypadlou nebo ulomenou trubku odsávání olejového fitru. Nevíte někdo kde bych sehnal novou, a už se to někomu z Vás stalo. Děkuji za odpověď . Martin. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
herrkomisar Vloženo 2. Duben 2010 Sdílet Vloženo 2. Duben 2010 Tak to znám,hledal jsem ale nikde jsem nic nenašel,v replice se nevyrábí takže jen originál a to je kotel.já měl načatou i hadici s t-kusem. Hadice odvzdušnovací 06A 103 474 - 1365kč Trbka odvětrání 06A 103 213 - 878kč doc1.doc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
meky01 Vloženo 2. Duben 2010 Autor Sdílet Vloženo 2. Duben 2010 Tak to znám,hledal jsem ale nikde jsem nic nenašel,v replice se nevyrábí takže jen originál a to je kotel.já měl načatou i hadici s t-kusem. Hadice odvzdušnovací 06A 103 474 - 1365kč Trbka odvětrání 06A 103 213 - 878kč doc1.doc Díky za odpověď, dnes jsem se ptal v servise, hadici stačí nějaká obyčejná, ale tu trubku budu muset koupit asi novou. Zkusím ještě nějakej vrakáč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
herrkomisar Vloženo 3. Duben 2010 Sdílet Vloženo 3. Duben 2010 taky jsem si udělal propojení z obyč hadice,ale je docela problém aby se ti z důvodů ostrých ohybů v nich nezplácla......... pár vrakovišt jsem u nás projel a je to docela oříšek splašit.pokud by se ti něco podařilo sehnat,dej vědět kontakt. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
meky01 Vloženo 3. Duben 2010 Autor Sdílet Vloženo 3. Duben 2010 taky jsem si udělal propojení z obyč hadice,ale je docela problém aby se ti z důvodů ostrých ohybů v nich nezplácla......... pár vrakovišt jsem u nás projel a je to docela oříšek splašit.pokud by se ti něco podařilo sehnat,dej vědět kontakt. Tak hadici jsem již sehnal, teď mi stsčí sehnaz trubku. Ta hadice, když se trochu smrští, by neměl byt problém, tam přece není žádnej tlak, je to jen odvětrání od motoru, nebo ti to dělá nějakej problém , když je ta hadice smrštěná?. Martin. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
herrkomisar Vloženo 3. Duben 2010 Sdílet Vloženo 3. Duben 2010 tlak tam není jen tím prochází ohřátý vzduch zpátky před škrtící klapku.akorát tím že se ohne do pravého úhlu a jde v ní teplo a sálá na ní teplo z motoru,tak má snahu se formovat a v místě ohybu se splácne.problém na funkčnost by v tom být neměl je to spíše kosmetická vada.přikládám pár fotek aby se i ostatní s naší motorizací podívali na svou hadici odvětrání od klikovky..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
meky01 Vloženo 3. Duben 2010 Autor Sdílet Vloženo 3. Duben 2010 tlak tam není jen tím prochází ohřátý vzduch zpátky před škrtící klapku.akorát tím že se ohne do pravého úhlu a jde v ní teplo a sálá na ní teplo z motoru,tak má snahu se formovat a v místě ohybu se splácne.problém na funkčnost by v tom být neměl je to spíše kosmetická vada.přikládám pár fotek aby se i ostatní s naší motorizací podívali na svou hadici odvětrání od klikovky..... A ty jsi nakonec tu trubku sehnal, nebo jsi koupil novou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
herrkomisar Vloženo 3. Duben 2010 Sdílet Vloženo 3. Duben 2010 já jsem jí měl prasklou podélně takže jsem,jen dvousložkovým lepidlem přejel prasklinu a vyprdl jsem se na to.hadici jsem musel nahratit jinou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
meky01 Vloženo 3. Duben 2010 Autor Sdílet Vloženo 3. Duben 2010 já jsem jí měl prasklou podélně takže jsem,jen dvousložkovým lepidlem přejel prasklinu a vyprdl jsem se na to.hadici jsem musel nahratit jinou. A to lepidlo to udrží. Také uvažiji o tom , že ji slepim nebo svařím.Mám ji prasklou i hrdla, lkdyž ji pořádně odmastím, tak by to snad to lepidlo mělo udržet, Jaké jsi použil lepidlo? Martin. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
herrkomisar Vloženo 3. Duben 2010 Sdílet Vloženo 3. Duben 2010 já jí měl prasklou asi od poloviny až k části co je na ní nasazená hadice,a drží jako prase,ale jaký to bylo lepidlo to už netuším,bohužel..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
meky01 Vloženo 3. Duben 2010 Autor Sdílet Vloženo 3. Duben 2010 já jí měl prasklou asi od poloviny až k části co je na ní nasazená hadice,a drží jako prase,ale jaký to bylo lepidlo to už netuším,bohužel..... Díky aspoň za tu radu, skusím něco koupit a slepit to. Martin Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
john1 Vloženo 5. Duben 2010 Sdílet Vloženo 5. Duben 2010 ja to mam tiez rozpadnute ale aj tu plastovu cast co je nad filtrom zistil som to az vtedy ked bolo citit z motora olejovy pach tak som sa na to pozrel a bolo to cele rozpadnute aj z hadicami a cast toho plastu mi spadla az do olejovej vani zatial som to riesil tak ze nad olejovym filtrom som to zalial silikonom a trubky som obalil izolacnou paskou je to docasu kym nezozeniem nove z vrakoviska podla mna budu tiez v takom stave lebo predsa su to uz starsie rocniky tak pochybujem ze najdem neaku dobru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
herrkomisar Vloženo 5. Duben 2010 Sdílet Vloženo 5. Duben 2010 taky si myslím že se na vrakovištích v lepším stavu než jsou ty naše se nic nesežene.prostě bud jezdit s tím jak se to podaří po domácku opravit a nebo vzít si cca 2300kč a vyrazit do autorizovanýho servisu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
herrkomisar Vloženo 10. Červen 2010 Sdílet Vloženo 10. Červen 2010 (editace) Chlapáci neválí se někomu doma tahle věcička co jsme o ní s meky01 debatovali v tomto tématu.Nechce se mi za draho kupovat novotu.Je to na 1,8 20v 92kw r.v.97 AGN.Obrázek je v příloze: doc1.doc Editováno: 10. Červen 2010, autor: herrkomisar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
herrkomisar Vloženo 21. Červen 2010 Sdílet Vloženo 21. Červen 2010 Tak nakonec jsem se rozhodl udělat si sám trubky odsávání od olejového filtru,zapřísáhl jsem se že za kus plastu a gumy 2400kč nedám.A takhle to dopadlo.... Pokud by někodo chtěl takhle vyřešit problém,poradím.(zadarmo ) Až se budu nudit tak trubku natřu na černo,ať to tak netluče do očí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
meky01 Vloženo 21. Červen 2010 Autor Sdílet Vloženo 21. Červen 2010 Tak nakonec jsem se rozhodl udělat si sám trubky odsávání od olejového filtru,zapřísáhl jsem se že za kus plastu a gumy 2400kč nedám.A takhle to dopadlo.... Pokud by někodo chtěl takhle vyřešit problém,poradím.(zadarmo ) Až se budu nudit tak trubku natřu na černo,ať to tak netluče do očí. To vypadá dobře, taky mně to ze začátku napadlo, ale chtěl jsem použít jenom koleno a to téčko, jinak já to napojil ve fitru na plastovou trubku, měl jsem urvané to hrdlo, a zbytek pospojoval různýma hadicema. Chce to trochu práce a člověk vždycky něco vymislí, aby ušetřil. Zdraví Meky01. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.