Přejít na obsah

Monitor s tunerem = televize ??

viewer

Doporučené příspěvky

Chtěl jsem koupit dětem do pokojíku nové LCD, nejpravděpodobněji Samsung ale jsem trochu zmatený z těch typů, něco je LCD TV např.

LE22B650

a něco je monitor s DVB-T tunerem např.

2333HD

Prodavač tvrdí že je to jedno a obě jsou v podstatě televize a tamto navíc i monitor.

Vysvětlí mi někdo jestli je to OK, právě mě se víc líbí ten monitor že je FullHD a ještě je levnější ale není v tom nějaký háček ... ???

Použití chci výhradně jako TV

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neodpovim ti přímo na tvoji otázku ale alespon takto:

Nedavno jsem taky řešil nakup televize o velikosti kolem 22".

Nakonec jsem vybral tento typ: http://www.alfacomp.cz/php/index.php?eid=106140&Search=LG+M2262D&SearchType=1&SearchSubmit=1

Je to taky monitor z TV tunerem. Dneska rozdil mezi tim co se označuje monitor a TV je opravdu pouze o typech vstupu a eventuelni podpoře driveru pro PC.

S výše mnou evedenym typem jsem naprosto spokojený, a to jak po obrazové stránce tak po strance ladění programů. Výbornou věci je možnost připojení flešky s obrazkama. Jeidnou nevyhodou je (nebo je to spiš nezvyk) styl vyběru programu, který je takový trošku složitější než u TV na kterou byl člouvěk zvykly.

Odkaz ke komentáři

jj asi to tak bude, měl jsem teď delší rozhovor se zákaznickou linkou Samsungu a potvrdili mi že doporučují dle mého zadání monitor s tunerem

z důvodu vyššího rozlišení FullHD a větší úhlopříčce (23" proti 22").

Ovládání, grafické menu atd. je prý stejné, když jsem se ptal proč tedy TV stojí cca 8500,- a

kvalitnější monitor se shodnými funkcemi, lepším rozlišením a větší úhlopříčkou jen cca 6300,-

tak je to prý marketingová politika, v podstatě neuměla vysvětlit... :)

Odkaz ke komentáři

Tak jsem to podrobně prozkoumal oba návody a nechal v krámě předvést TV Samsung LE22B650 a TV/Monitor Samsung P2270HD

Závěr je takový že monitor je jednoznačně lepší, je podstatně levnější a FullHD

Má s TV naprosto stejně funkce i DO, samozřejmě má tuner (DVB-T i DVB-C) a zvuk (Dolby Digital Plus, SRS trusurround HD) stejné jako TV, shodné menu i nastavení jen je tam víc o položku

"režim PC/TV" po přepnutí na TV jsem nenašel rozdíl.

Takže "TV/Monitor" je v případě Samsungu naprosto stejně vyspělá a plnohodnotná TV, navíc je o stejné úhlopříčce

levnější a s lepším rozlišením :)

Takže P2270HD už je objednaná...

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...