Přejít na obsah

auto dymi

kapo1222

Doporučené příspěvky

Caute. dnes som isiel na svojej octavii a zrazu prestala tahat a strasne zacala dymit taky bielim dymom. dym isiel aj z vyfuku ale aj z motorovej casti. Neviete cim by to mohlo byt??? Mam skoda octavia 1.9 TDI 4x4 74 kw r.v. 2001 motor ATD, najazdnnych ma 168000 km.

Dakujem za vase rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A nebo je už motor KO.Každopádně pokud jde nastartovat tak s tím v žádným případě už nejezdi.Pokud už nejde nastartovat tak je po něm.(upálený vstřiky,žhavičky možná propálený píst-y)a hlavně KO turbo. A olej ve výfuku a pokud to opravíš tak se nelekni až s tím vyrazíš bude to ještě nějakou dobu hulit bude se vypalovat.

Odkaz ke komentáři

jasne ze na nom nebudem jazdit. Doma som ho potom nastartoval pekne a na volnobehu ziadny dym ale ked troska stupim na plyn cca 1200 - 1500 otaciek as potom zacne dymit takym bledomodrym dymom.Aj kamos ma podozrenie na turbo. Neviete kde sa da zohnat turbo za dobru cenu???

Odkaz ke komentáři

ok diky. Dnes som volal z jednym panom a vravel mi ze to turbo nemusi byt v haji, ze vraj to moze byt ventil n75 alebo len mala somarina napr prasknuta hadicka. Kazdopadne dnes pride a napoji mi to na pocitac. Tak len dufam ze to turbo nebude.

Keby to bolo turbo je lepsie kupit nove alebo zrepasovane diky za rady

Odkaz ke komentáři

Tak pani je to TURBO. octavia je v servise u jedneho znameho a vraj su zdeformovane lopatky turba.

NAsleduje vymena turba za zrepasovane, vymena vahy vzduchu, ventilu N75. tak som zvedavy ako to bude behat ked donesiem auto domou. Dufam ze mi to uz nebude hadzat do nudzoveho rezimu. Potom dam vediet

Editováno: , autor: kapo1222
Odkaz ke komentáři

ked este nebolo zle turbo tak mi zvyklo dat auto do nudzoveho rezimu (vyplo turbo) mechanik mi povedal ze to moze mat za nasledok vaha vzduchu alebo ventil N75. Moje auto ma nabehanych uz 168tisic km a boch vie ci ta vaha vzduchu bola menena. Uz ked je v servise tak som dal vyenit aj to aby som mal pokoj.Nechcel by som,ked mi vymenil turbo a ked dakde pojdem da mi auto do nudzaku asi by ma porazilo tak preto aj vymena tych dvoch dielov. :palec2:

Odkaz ke komentáři

• o 9 měsíců později...

RADA S výfuku jde hustně bílý dým a je cítit sám naftou Voda a olej se mi nestrácí,startuje dobře nevíte nekdo čím to muže být octavie 19Tdi 77kw turbo výměna asi před 2000km kouří to když je motor zahřátý a když dojedu třeba na křižovatku tak to hulí celkem dost ale když jedu kolem 80km tak v pohodě

Odkaz ke komentáři

ked este nebolo zle turbo tak mi zvyklo dat auto do nudzoveho rezimu (vyplo turbo) mechanik mi povedal ze to moze mat za nasledok vaha vzduchu alebo ventil N75. Moje auto ma nabehanych uz 168tisic km a boch vie ci ta vaha vzduchu bola menena. Uz ked je v servise tak som dal vyenit aj to aby som mal pokoj.Nechcel by som,ked mi vymenil turbo a ked dakde pojdem da mi auto do nudzaku asi by ma porazilo tak preto aj vymena tych dvoch dielov. :palec2:

Mne sa stávalo to isté u Golfu IV 1,9 TDI 81 kW. Začalo to prechodmi do núdzového režimu, potom vystrelilo hadicu od turba a prešúchala sa o remenicu a vtedy som došiel na to, že je v potrubí za turbom olej. Nasledovala repas turba a zase bolo všetko OK. Stalo sa to tiež okolo 170.000 km, pritom som s autom vždy zachádzal slušne.

Odkaz ke komentáři

kapo1222: z vymenou n75 a vahy by som pockal, to ze ti auto padlo do nudzaku mohlo sposobovat rpave to turbo ked odchadzalo a davalo o sebe vediet. n75 aj vaha sa da odksusat ci funguje. ak necehs zbytocne utracat najprv si to over ci su vhaji, ale turbo, vaha aj n75 naraz to by bola kurna nahoda. ;)

vahu aj N75 ak je zly ti vypise vag ak ti to nevypise tak by som to nemenil

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...