Kulda Vloženo 22. Duben 2010 Sdílet Vloženo 22. Duben 2010 (editace) Mám problém s převodovkou. Občas vypadne pátá rychlost při jízdě bez plynu (z kopečka, dojíždění). Známý mi řekl, že to může být pravděpodobně synchronní kroužek což by znamenalo rozebrání převodovky. V servisu kam jezdím praidelně mi poradil, že je lepší koupit ojetou převodovku a jen to přehodit. Mám modelový rok 2001, podle cebie rok výroby 2000 najeto 146000. Prosím poraďte jak toto vyřešit, popřípadě se podělte se zkušenostmi Díky ještě dodávám, že se jedná o převodovku EGR Editováno: 23. Duben 2010, autor: Kulda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 22. Duben 2010 Sdílet Vloženo 22. Duben 2010 Opravit povodnu prevodovku. Oprava urcite bude lacnejsia jak pouzita prevodovka o ktorej nevies kolko ma za sebou kilometrou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olgojchorchoj Vloženo 22. Duben 2010 Sdílet Vloženo 22. Duben 2010 Presne tak nevis kolik bude mit ta koupena a v jakem bude stavu. Nevim jak u TDi prevodovky ale u Golfa II jde 5 rychlost opravit bez vyndani prevodovky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kulda Vloženo 22. Duben 2010 Autor Sdílet Vloženo 22. Duben 2010 Díval jsem se na dílenskou příručku a 5. rychlost by mělo jít opravit bez demontu komplet převodovky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olgojchorchoj Vloženo 23. Duben 2010 Sdílet Vloženo 23. Duben 2010 Pokud to jde take, tak bych si to nechal opravit. Bylo by zbytecne kupovat jinou jetou a menit ji, kdyz to jde opravit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom84 Vloženo 23. Duben 2010 Sdílet Vloženo 23. Duben 2010 Zdarec, mě jde zase blbě řadit za studena 2ka.Asi odešel synchron.Opravoval jste to už někdo?Potřebuju radu jak na to,nebo zda mám vyměnit celou skříň????? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 23. Duben 2010 Sdílet Vloženo 23. Duben 2010 TOM84: Nastavit tiahla na radenie+vymenit olej v prevodovke. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom84 Vloženo 23. Duben 2010 Sdílet Vloženo 23. Duben 2010 Olej mám novej,origo náplň VW pro pětistupňové převodovky.Táhla jsem nedělal,ale myslí ze tím to nebude.Zlobí to jen za studena,jak se to ohřeje tak už to jde dobře. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 23. Duben 2010 Sdílet Vloženo 23. Duben 2010 TOM84: Skontroluj ci mas dost oleja v prevodovke po vymene. Synchronu je jedno ci ma olej teply alebo studeny. Musi fungovat spravne.Synchron bud je DOBRY alebo ZLY. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olgojchorchoj Vloženo 23. Duben 2010 Sdílet Vloženo 23. Duben 2010 Mě jde taky blbe radit ale vim ze je to tahlama nebo stromeckem na prevodovce. Seridit uz nejdou:(. Uz to ma moc nabehano... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 23. Duben 2010 Sdílet Vloženo 23. Duben 2010 olgojchorchoj:Tak chod na vrakovisko a kup pouzite diely a vymenit. Alebo si daj ponuku sem do BAZARU. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kulda Vloženo 23. Duben 2010 Autor Sdílet Vloženo 23. Duben 2010 Zkusím to seřídit a podívám se na olej, ale myslí, že tím to nebude. Zatím díky za rady. Pište co vás napadá co s tím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom84 Vloženo 23. Duben 2010 Sdílet Vloženo 23. Duben 2010 TOM84: Skontroluj ci mas dost oleja v prevodovke po vymene. Synchronu je jedno ci ma olej teply alebo studeny. Musi fungovat spravne.Synchron bud je DOBRY alebo ZLY. Oleje je dost,po vytočení zátky pomale odkapává.Nalil jsem tam 1.5L!Zkusím ty táhla,ale to neumím.Budu s tím muset někam zajed!!Nebo najdu tady někde návod?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olgojchorchoj Vloženo 23. Duben 2010 Sdílet Vloženo 23. Duben 2010 PROCHY603: tahla razeni uz mam novy ale stromecek na prevodovku jeste ne. To nemuzu sehnat... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 23. Duben 2010 Sdílet Vloženo 23. Duben 2010 (editace) Oleje je dost,po vytočení zátky pomale odkapává.Nalil jsem tam 1.5L!Zkusím ty táhla,ale to neumím.Budu s tím muset někam zajed!!Nebo najdu tady někde návod?? Stiahni si DP. Mas tam aj navod na nastavenie tiahla pre presne radenie prevodovych stupnou. Editováno: 23. Duben 2010, autor: PROCHY603 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 23. Duben 2010 Sdílet Vloženo 23. Duben 2010 TOM84: Skontroluj ci mas dost oleja v prevodovke po vymene. Synchronu je jedno ci ma olej teply alebo studeny. Musi fungovat spravne.Synchron bud je DOBRY alebo ZLY. teplota a tim pádem hustota ojeje má na řazení vliv proč by se jinak často řešil problem s řazením u nejmenovaných značek aut výměnou oleje do manuálu za olej do automatu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kulda Vloženo 23. Duben 2010 Autor Sdílet Vloženo 23. Duben 2010 Dvě hodiny jsem se dupal se seřízením bowdenů-zatím bez výsledku. Měnil už někdo synchronní kroužek páté rychlosti? Dá se to vyměnit i bez demontáže převodovky? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 23. Duben 2010 Sdílet Vloženo 23. Duben 2010 teplota a tim pádem hustota ojeje má na řazení vliv proč by se jinak často řešil problem s řazením u nejmenovaných značek aut výměnou oleje do manuálu za olej do automatu Ked das spravnu normu oleja do prevodovky tak teplota oleja nemoze ovplivnovat radenie rychlosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olgojchorchoj Vloženo 25. Duben 2010 Sdílet Vloženo 25. Duben 2010 Notobi ma pravdu teplota oleje ma pomerne velky vliv na razeni. Ja mel mrcedesa W123 a mel sem manualni prevodovku a kdyz sem tam nalil olej do manualu tak to neradilo musel sem tam dat do automatu Tak sem seridil tahla a pecka uz mi tam jde jednicka:))) ale chce to vymenit cely bohuzel uz to ma hodne nalitano. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 25. Duben 2010 Sdílet Vloženo 25. Duben 2010 olgoj Dík problem je, že já a Admin Prochy budem pořád ve sporu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olgojchorchoj Vloženo 25. Duben 2010 Sdílet Vloženo 25. Duben 2010 (editace) Editováno: 25. Duben 2010, autor: olgojchorchoj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 25. Duben 2010 Sdílet Vloženo 25. Duben 2010 Notobi ma pravdu teplota oleje ma pomerne velky vliv na razeni. Ja mel mrcedesa W123 a mel sem manualni prevodovku a kdyz sem tam nalil olej do manualu tak to neradilo musel sem tam dat do automatu Tak sem seridil tahla a pecka uz mi tam jde jednicka:))) ale chce to vymenit cely bohuzel uz to ma hodne nalitano. Tak potom v zime ked je -10 vonku tak ani nezaradis prevodovy stupen. Ved aj ten olej v prevodovke ma -8stupnou. Alebo zohrievate ten olej v prevodovke. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 25. Duben 2010 Sdílet Vloženo 25. Duben 2010 chlapče my se tu snažíme poradit že se určitý problemy s převodovkou daj řešit jen výměnou oleje za řídší z automatu a neni to poprvně co to takhle řeší nějaká značka auta a rozhodně je lepší zkusit vyměnit 2l oleje než se srát do převodovky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bolek Vloženo 25. Duben 2010 Sdílet Vloženo 25. Duben 2010 Prochy, tak jak reaguješ je absurdní stupidita. Ano, v minusových teplotách je řazení převodových stupňů obtížnější. Po zahřátí na provozní teplotu vše OK. Tuto problematiku zná každý průměrný strojař. Převodové skříně umístěné v zímních měsících mimo vyhřívané haly mají jiný "řídký" olej, ale o tom tady raději nebudu rozvádět polemiku. Jde špatně řadit?? Dej řídký olej a pak případně dál reaguj. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
olgojchorchoj Vloženo 26. Duben 2010 Sdílet Vloženo 26. Duben 2010 Nemusi tam davat zrovna olej do automatu muze tam dat olej ktery bude malinko ridký a bude mit jine tepelne hodnoty pro zahrátí jako to mas u motorového oleje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.