sysell Vloženo 5. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2008 Ahojte, mam zase problem s tym mojim vrakom. Pri rozbihani napr. na krizovatke ked vytocim kolesa do leva a pohynam sa slyset z predu dost velkej hukot. Hned ako vytovnam hukot prestane. Dela to jenom do levy strany. Mas tym nekto skusenosti (dufam ze nebude treba menit servo, lebo neviem co ine by to mohlo byt) dekuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misom Vloženo 5. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2008 (editace) Ahojte, ...Mas tym nekto skusenosti (dufam ze nebude treba menit servo, lebo neviem co ine by to mohlo byt)dekuji A pozrel si ci mas dost kvapaliny v serve? Je to taka cierna nadobka pri nadobke s chladiacou kvapalinou. Editováno: 5. Prosinec 2008, autor: misom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mcsolle Vloženo 5. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2008 to by mu robilo aj na druhu stranu nie len na lavu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 5. Prosinec 2008 Sdílet Vloženo 5. Prosinec 2008 (editace) taky jsem nedávno slyšel takovej drnčivej plechovej zvuk při zatáčení ze serva, a tak jsem do té černé nádobky doléval kapalinu-která je kurevsky drahá ! Ale musím přiznat, že to drnčení nepřišlo z ničeho nic, ale už jsem to registroval delší dobu, až to bylo opravdu silné a začal jsem to řešit. Asi mi to někde prolíná, budu sledovat stav kapaliny a uvidím, ale po 7 letech provozu proč nedolít Editováno: 5. Prosinec 2008, autor: dick Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hynekp Vloženo 1. Květen 2010 Sdílet Vloženo 1. Květen 2010 Během pár měsíců mi začalo pěkně hlučet servořízení.Po sundání klíňáku to samo nedělá. Vyměnil jsem ložiska na kladce (bylo na šrot),tlakovou hadici k hřebenu (prolínal olej) a nakonec také servočerpadlo.Motor se dost ztišil, ale servo maká dobře, jen je stále hlučné jako u bagru.V záběru typický hydraulický zvuk , na koncích dost rachot. Co to může být? Popsané výměny odstranily jiné hluky ,ale typický zvuk hydrauliky zůstal jako před výměnou. Dřív to bylo slyšet jen na dorazech, ale nyní i při pohnutí volantem.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 1. Květen 2010 Sdílet Vloženo 1. Květen 2010 volnoběžka na alternátoru je v pořádku? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hynekp Vloženo 1. Květen 2010 Sdílet Vloženo 1. Květen 2010 Volnoběžka????? Tam nejsou jen ložiska? Na volno se pěkně dlouze dotáčí a není slyšet.Ložiska se zdají ok.Nevím co myslíš volnoběžkou..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 1. Květen 2010 Sdílet Vloženo 1. Květen 2010 volnoběžka je řemenice na alternátoru pokud máš diesel motor musí se když je řemen dole jednim směrem protáčet pokud je napevno je špatná a kvuli tomu to dělá kravál Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hynekp Vloženo 1. Květen 2010 Sdílet Vloženo 1. Květen 2010 Jo už to hledám v tématech.., mám 1,6 55kw motor AEE alternátor Bosch, tak hledám jestli se mě to týká či volnoběžku nemám... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 2. Květen 2010 Sdílet Vloženo 2. Květen 2010 ty jí mít nebudeš u tebe je na trubkách k servu myslim někde ventil a asi to dělá ten někde se to řešilo, ale už nevim kde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hynekp Vloženo 2. Květen 2010 Sdílet Vloženo 2. Květen 2010 Mezi čerpadlem a servem ventil není, měl jsem hadici venku a měnil gumu (prosakoval olej), jinde pak už zase není tlak , tak fakt nevím co by to mohlo hučet. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom84 Vloženo 4. Květen 2010 Sdílet Vloženo 4. Květen 2010 (editace) Ložisko v servočerpadlu Editováno: 5. Květen 2010, autor: Luďa necituj předchozí příspěvky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hynekp Vloženo 4. Květen 2010 Sdílet Vloženo 4. Květen 2010 (editace) To je zcela nové!!!! Dnes jsem se dozvěděl info, že se hadice škrtí, aby se zamezilo hluku.(v oboru bagrů a nakladačů) Nějakého škrtidla jsem si nevšiml,při výměně hadic mi to neudělali ,ačkoliv na staré hadici nějaký kroužek škrtící hadici byl. Nevěděl jsem proč, spíš jsem se domníval, že jde o nějakou mechanickou ochranu ,či je za toto hadice v jiných motorizacích připevněna..... Zkusím hadici přiškrtit hadicovou sponou..... Editováno: 4. Květen 2010, autor: hynekp Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
67jitka58 Vloženo 6. Květen 2010 Sdílet Vloženo 6. Květen 2010 Dej vědět jak to dopadlo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 6. Květen 2010 Sdílet Vloženo 6. Květen 2010 (editace) To je zcela nové!!!! Dnes jsem se dozvěděl info, že se hadice škrtí, aby se zamezilo hluku.(v oboru bagrů a nakladačů) Nějakého škrtidla jsem si nevšiml,při výměně hadic mi to neudělali ,ačkoliv na staré hadici nějaký kroužek škrtící hadici byl. Nevěděl jsem proč, spíš jsem se domníval, že jde o nějakou mechanickou ochranu ,či je za toto hadice v jiných motorizacích připevněna..... Zkusím hadici přiškrtit hadicovou sponou..... dnes sem hluky na servu řešil na A4 a dělala to nádobka na servo bylo v ní vypadlý sítko a to dělalo hluky po výměně nádobky bylo po hluku Editováno: 6. Květen 2010, autor: notobi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hynekp Vloženo 6. Květen 2010 Sdílet Vloženo 6. Květen 2010 dnes sem hluky na servu řešil na A4 a dělala to nádobka na servo bylo v ní vypadlý sítko a to dělalo hluky po výměně nádobky bylo po hluku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hynekp Vloženo 6. Květen 2010 Sdílet Vloženo 6. Květen 2010 Šel ten hluk od nádobky? Mě jde od čerpadla + tlak. hadice a cítím chvění i ve volantu.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 6. Květen 2010 Sdílet Vloženo 6. Květen 2010 to už nevim rovnou sem měnil tu nádobku předtim na to koukal jinej maéchanik já jen dělal práci na počkání a to čerpadlo cos dával bylo nový nebo vrakoviště? aby to nebylo jiným špatným čerpadlem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hynekp Vloženo 6. Květen 2010 Sdílet Vloženo 6. Květen 2010 to už nevim rovnou sem měnil tu nádobku předtim na to koukal jinej maéchanik já jen dělal práci na počkání a to čerpadlo cos dával bylo nový nebo vrakoviště? aby to nebylo jiným špatným čerpadlem nový od elit autodíly Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ales123 Vloženo 14. leden 2011 Sdílet Vloženo 14. leden 2011 Dobrý večer Rád bych se zeptal...předevčírem se mi na octavii projevily zvláštní zvuky při otočení volantem(je to jako by to o něco dřelo ale absolutně netuším co o co:) ) Každopádně když nastartuju a pootočím volantem stačí kousíček a už to dře,když jsou kola rovně tak je klid jinak se vše chová jako obvykle .Tak pokud má někdo tušení čím by to mohlo být dejte vědět dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 15. leden 2011 Sdílet Vloženo 15. leden 2011 Jde to zvenku nebo uvnitř? Je to škvrkání nebo spíš dření (kov x kov, guma x kov...)? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ales123 Vloženo 15. leden 2011 Sdílet Vloženo 15. leden 2011 je to uvnitř přesněji někde kolem pravého předního kola a ten zvuk spiš kov na kov takový "bzučivý" Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 15. leden 2011 Sdílet Vloženo 15. leden 2011 Koukni se do nádobky na kapalinu servořízení-červená kapalina. Při jejím nedostatku se to takto projevuje, při otáčení volantu-třeba i na místě to drnčí. Foto nádobky nemám, ale je to myslím černá nádobka s barevným víčkem v levé části motoru po otevření kapoty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 15. leden 2011 Sdílet Vloženo 15. leden 2011 Vypadá to málo servooleje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
herrkomisar Vloženo 15. leden 2011 Sdílet Vloženo 15. leden 2011 Tak tak,měl jsem taky málo oleje v servu,dolil jsem cca 1,5deci a zvuky po pár zatočení zmizeli.Musel jsem kvůli tomu koupit flašku s obsahem 0,7litru(tak mám aspoň na příště)Je to asi citliví na minimální úbytek.Dodávám že zvuky byli jen při točení na místě a za skoro plného rejdu.Za jízdy ani tak né. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.