Publikováno Květen 2, 201015 r Zdravím a prosím o radu. Stala se mi mou vinou nemilá věc. Při kontrole stavu oleje v nádržce servořízení jsem zjistil že už je skoro na dně a tak jsem se rozhodl tam olej doplnit. Jenže jsem dost spěchal a omylem jsem do kufru sáhl pro nádobku s brzdící kapalinou. Dolil jsem cca jedno deci (víc jsem už naštěatí neměl) a vyrazil k domovu. Svůj omyl jsem si uvědomil až doma - po ujetí několika kilometrů. Z nádržky jsem tedy odsál tu brzdovku (už smíchanou s olejem) a auto odstavil. Jak mám postupovat dál? Bude stačit vyměnit olej v servořízení za nový? Je nutné servo něčím propláchnout? Mám obavy aby z těch dvou kapalin nevznikla nejaká "kaše" která by poškodila servo, nebo že ta brzdovka něco narušila. Děkuji za cenné rady.
Květen 3, 201015 r Mno každopádně bych okamžitě celý systém serva vypustil. Propláchnout by to asi chtělo, bohužel mě ale nenapadá čím. Ono ani nejde o to, že by z toho vznikla nějaká kaše, ale spíš že brzdová kapalina je dost agresivní tak aby nerozežrala nějaké těsnění apod.
Květen 6, 201015 r vypustit povolením trubek u řízení pak nalít servo bez zaplýho motoru 12x naročit volant doprava a dolevA do max rejdů aby se olej dostal všude kam má (nesmí to jít naprázdno)pak nechat chvíli běžet a holt tak 2x opakovat abys to z toho dostal co nejvíc
Květen 6, 201015 r Autor Olej už mám nový. Výměna proběhla v servisu (ne spešl Škoda), ale jen s jedním opakováním - vypustili tu nechtěnou směs, nalili nový olej, vypustili a ta další náplň už tam zůstala. Já jsem se ještě před tou výměnou snažil co nejvíce naředit to co jsem tam měl - odčerpal jsem z nádobky celý obsah co šlo a dolil čistým olejem. Nechal projít okruhem a znovu odsál obsah nádobky a dolil. Teď jen doufám že to vše stačilo. P.S.: Díky za rady.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.