HanyZ Vloženo 6. Květen 2010 Sdílet Vloženo 6. Květen 2010 (editace) Ahoj, hledal jsem , ale nenašel. Při rozjezdu na 1 a někdy i na dvojku se mi ozve z přední nápravy z levé strany mírné klepnutí. Čím by to mohlo být ? Nedávno kontrolovány čepy, vyměněny silentbloky stabil.. Vše ok. Je to docela nepříjemný zvuk, jako by se něco pohlo a kleplo. EDIT: je pravda, že mi klepe při nerovnostech i něco od zadu - asi výfuk... a zvuk je to podobný,.. Editováno: 6. Květen 2010, autor: HanyZ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom84 Vloženo 6. Květen 2010 Sdílet Vloženo 6. Květen 2010 Podívej se,zda nenáš povolenou matku v náboji.Taky mě to dělalo,myslel jsem že je poloosa v prd...ale pouze byla volná matka,takže byla volná osa a ťukala tam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 7. Květen 2010 Autor Sdílet Vloženo 7. Květen 2010 Aha, díky za radu. Jen prosím upřesnění, jak to zkontrolovat a kde hledat ? Na tohle nejsem zrovna přeborník Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom84 Vloženo 7. Květen 2010 Sdílet Vloženo 7. Květen 2010 Zvedni auto, zkus vůli kola.Pokud je tam vůle tak sundej kolo a dotáhni středovou matku,je to myslím 27klíč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 15. Květen 2010 Autor Sdílet Vloženo 15. Květen 2010 Zvedni auto, zkus vůli kola.Pokud je tam vůle tak sundej kolo a dotáhni středovou matku,je to myslím 27klíč. tak jsem na to dnes koukal, kolo vůli nemá, měl jsem ho i sundané a poloosa je v pořádku.... tak nevím, co hledat dále ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
k.mirda Vloženo 17. Květen 2010 Sdílet Vloženo 17. Květen 2010 tak jsem na to dnes koukal, kolo vůli nemá, měl jsem ho i sundané a poloosa je v pořádku.... tak nevím, co hledat dále ... zkus se podívat na kosti stabilizátoru- vypadají jakože ok, ale taky umí dělat problémy... Zrovna o víkendu sem měnil ty pryžový lůžka v kostech a najednou je přední náprava úplně tichá. Cena origo lůžek + čepu cca 330Kč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 17. Květen 2010 Autor Sdílet Vloženo 17. Květen 2010 zkus se podívat na kosti stabilizátoru- vypadají jakože ok, ale taky umí dělat problémy... Zrovna o víkendu sem měnil ty pryžový lůžka v kostech a najednou je přední náprava úplně tichá. Cena origo lůžek + čepu cca 330Kč pryžové lůžka v kostech stabilizátoru jsem měnil nedávno a ten zvuk je trošku jiný. Ale dnes jsem byl na STK na vytřasáku, mechanik koukal na čepy a mám špatné spodní čepy. Takže auto už je v servisu tak uvidíme, co po výměně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 17. Květen 2010 Autor Sdílet Vloženo 17. Květen 2010 no tak po výměně jsem neměl čas auto moc otestovat, ale čeho jsem si všiml - auto v zatáčkách samo zatáčí - resp. laicky popsáno volant se sám dotočí do max. rejdu, na nerovnostech lítá po celé cestě apod. takže geometrie ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 18. Květen 2010 Autor Sdílet Vloženo 18. Květen 2010 tak si odpovím sám .. byla to geometrie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majklosik Vloženo 7. Červen 2010 Sdílet Vloženo 7. Červen 2010 tak si odpovím sám .. byla to geometrie Ahoj, Můžete mi také někdo poradit? Mám podobný problém. Mám 1,9 TDI 2002 a když se rozjíždím a trošku vezmu za plyn, tak při nízkých otáčkách (na jedničku a dvojku) je slyšet takový nízký dunivý zvuk a jsou cítit vybrace po celém aute. Když přidávám plyn plynule, tak je jak ten zvuk a i ty vybrace cítit jen velmi lehce. Když se ale rozjíždím a zatáčím, tak je to ještě o dost výraznější. Mám najeto 220 000. Díky moc za pomoc a rady. Majkl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 8. Červen 2010 Autor Sdílet Vloženo 8. Červen 2010 Ahoj, Můžete mi také někdo poradit? Mám podobný problém. Mám 1,9 TDI 2002 a když se rozjíždím a trošku vezmu za plyn, tak při nízkých otáčkách (na jedničku a dvojku) je slyšet takový nízký dunivý zvuk a jsou cítit vybrace po celém aute. Když přidávám plyn plynule, tak je jak ten zvuk a i ty vybrace cítit jen velmi lehce. Když se ale rozjíždím a zatáčím, tak je to ještě o dost výraznější. Mám najeto 220 000. Díky moc za pomoc a rady. Majkl no klepnutí z nápravy a dunivý zvuk a vibrace je trošku rozdíl.... doporučím ti podívat se zde: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majklosik Vloženo 9. Červen 2010 Sdílet Vloženo 9. Červen 2010 no klepnutí z nápravy a dunivý zvuk a vibrace je trošku rozdíl.... doporučím ti podívat se zde: Ten zvuk se špatně charakterizuje :-) Když se rozjíždím a přidávám plynule plyn, tak je vše vpořádku (není nic slyšet a není cítit žádná vybrace). Když ale na jedničku a nebo dvojku v nízké rychlosti (2-10Km/h) a při nízkých otáčkách vezmu za plyn, tak cítím vybrace jak do pedálu a volantu, tak i do celé karoserie. Není to nikterak zběsilé. Je to vybrace, asi jako by byl mobil připevněn k pedálu, volantu nebo karosérii a vybroval. Teď jsem si ještě všiml, že je to dosti výraznější když zatáčím v levo. Dále jsem to ještě nově zaznamenal, když jedu ve vyšší rychlosti(60 a více), na 4ku, 5ku, lehká noha na plynu, po rovině, nebo z kopce a najedu na nějaký hup (ne do díry). Tak když se přední náprava zatíží, kola jsou do blatníku, tak je slyšet lehké zahučení (jen tak jednu vteřinu) a když jsou pak kola zase v normální poloze (nejsou zatlačeny do blatníků) tak to ustane. Dělá to ale zase jen, když je motor v záběru. Na neutrál ne. Částečně mám podezření na přední pravé ložisko. Kdyby to ale ložiskem bylo, tak si myslím, že by to dělalo i bez záběru motoru při zatáčení. To ale nedělá. Asi před půl rokem jsem měnil pravé zadní ložisko, to dělalo ale úplně jiný zvuk a to jen tehdy, když jsem zatáčel. Díky všem za rady a doufám, že je to aspoň trochu srozumitelné :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majklosik Vloženo 9. Červen 2010 Sdílet Vloženo 9. Červen 2010 (editace) PS: je to jak za tepla, tak i za studena. Editováno: 9. Červen 2010, autor: Majklosik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tibor Svetko Vloženo 18. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2011 Zdravím , mám podobný problém, mám Octavii II 103KW 2005, při rozjezdu na 1 nebo při brždění do zatáčky mi jako by praskne nebo spí jako by se napínal materiál a pak to lupne i několikrát v přední nápravě, dělalo to jenom na levé a teď i na pravé nápravě. V servisu jsem si nechal vyměnit všechny tlumiče a zjistilo se že jeden levý přední tlumič byll mimo uložení.Tak jsem si myslel že vše bude OK ale nebylo. Ptal jse se i na homokinetický kloub a v něm to taky nebude, to by to prý bouchalo furt, ale dělá to pouze při rozjezdu a dobržďění v zatáčkách. Poraďte někdo co s tím? Díky Tibor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
brunda Vloženo 18. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2011 (editace) co silentbloky na ramenach mas je ok? neco tam musi chodit a nebo se jeste podivej na ulozeni motoru a prevodovky zda neni nektery silentblok trhly Editováno: 11. Listopad 2011, autor: Wojnar Necituj poslední příspěvky!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr.M Vloženo 10. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2011 Zdravim typnul bych to na loziska huceni od 1-60km a při zatačení to je lépe slišet Zdravím , mám podobný problém, mám Octavii II 103KW 2005, při rozjezdu na 1 nebo při brždění do zatáčky mi jako by praskne nebo spí jako by se napínal materiál a pak to lupne i několikrát v přední nápravě, dělalo to jenom na levé a teď i na pravé nápravě. V servisu jsem si nechal vyměnit všechny tlumiče a zjistilo se že jeden levý přední tlumič byll mimo uložení.Tak jsem si myslel že vše bude OK ale nebylo. Ptal jse se i na homokinetický kloub a v něm to taky nebude, to by to prý bouchalo furt, ale dělá to pouze při rozjezdu a dobržďění v zatáčkách. Poraďte někdo co s tím? Díky Tibor Zdravim typnul bych to na loziska huceni od 1-60km a při zatačení to je lépe slišet Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr.M Vloženo 10. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 10. Listopad 2011 (editace) Zdravím ja mám zase jinný problém Klepnutí při rozjezdu couvání ( nejlépe najiždění na obrubnik při parkováni nebo sjiždění) zacouváváni do řady a udělá to i když neni v záběru a na rovince a neni to stabilizátor cepy kuláky puky na ramenou tlumiče zvuk je to kovoví bez doznení takže to je jako když lupne tlumene kov na kov nesetkal se nekdo už stím Editováno: 10. Listopad 2011, autor: Petr.M Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr.M Vloženo 15. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 15. Listopad 2011 (editace) pokud znas auto ze spoda tak to bude dobre hledáni 1. pez zapnuteho motoru zaskubej z volantem sem tam a docela rychle a uslišíš neco co jsi vživote neslisel pokud to rachta jako blazen tak posad za volant nekoho jineho a at skube volantem a ti zjiati jaka strana to je ruku bych dal na ticku rizeni pravdepodobnost ze to je kloubek na rizeni je mala na to by přisly v servisu kdys ti menily tlumoce ale na to ze je uvolnenej hreben ktery prochazi hydraulikou rizeni tak na to neprijdou tak zjisti ktera strana to je a smerem k zadku presen na leve strane nebo prave strane podle toho kde to cvaka jsou velek slitinove matky tam kde to klepe ji pritahny ale pozor musis to delat pri zvednutem auta a nekdo pritom musi tocit volantem aby jsi to zase nepretahnul a nesel ti otocit volant octavia 1 mam jednu matku na levo ve smeru jizdy a octavia 2 mam nalevo i na pravo hodne zdaru v hledani Nenech to moc dlouho cvakat me uz dotazeni nepomohlo uz to bylo moc ozvejkane tim cvakanim jou tam totiz tlaky jako svina hlavne pri najizdeni na obrubník - menil jsem to cele octavia 1 matka na levo octavia 2 nalevo i na pravo a sorry link vede do ---- je to i stima tickamam pod tima gumama jsou ty kloubky ale ti to nebudou Editováno: 15. Listopad 2011, autor: Petr.M Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.