Přejít na obsah

Prosím pomozte-2 chyby na diagnostice

JaraRS

Doporučené příspěvky

Zdravím, nedávno jsem koupil O1 RS a pár dní zpátky se mě blikla kontrolka motoru. Na diagnostice zjištěny 2 chyby:

1. chyba č. 17608 - obtokový ventyl turba - trvalá mechanická závada

2. chyba č. 16795 - sekundární přisávání vzduchu - trvalá závada

Auto jezdí normálně. Myslím, že se chyba objevila po vytočení motoru za jízdy.

Nemáte někdo s těmato závadama zkušenost? Hodně by mě pomohl i obrázek toho ventylu, nebo kde je aspoň umístěný a jeho popis.

Mnohokrát děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj

Chyba č.1 Bývá prasklá membrána v tomto přepouštěcím (blow off) ventilu. Cena cca. 1000 Kč. pokud je tam originál.

Chyba č.2 Překontroluj hadice, hadičky na sekundárním vzduchu.

Možná mají tyto chyby spojitost, protože jak přepouštěcí ventil turba, tak vpouštěcí ventil sekundárního vzduchu jsou ovládány podtlakem. Takže kontrola hadiček !!! Hlavně v oblasti kolem měrky oleje, pod ní.

Pokud máš možnost, udělej vagem test akčních členů, jestli cvakají el.mag. ventilky.

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Tak jsem ještě sundal ten menší plastový kryt motoru u měrky oleje a našel jsem jednu rozpůlenou černou plastovou trubičku, která spojovala dvě hadičky. Trubičku jsem nahradil jinou trubičkou a snad je po problému...Auto má trošku jiný zvuk a taky líp jede. A dnes mě po několika nastartováních kontrolka motoru zhasla :). Tak uvidím jak se to bude dál vyvíjet. Další zkušenost...

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...