fabulus Vloženo 25. Květen 2010 Vloženo 25. Květen 2010 Ahoj, zacinam pozorovat nestabilitu zadni napravy pri jizde po hrbolate silnici auto odskakuje. Jako kdyby zadek auta plaval... Prezouval jsem o vikendu gumy na nizsi profil - z zimnich 185/60/R14 na letni 195/50/R15. Jedna zadni guma byla pekne oskakana, myslim, ze zadni tlumice jsou K.O. Auto ted plave rekl bych jeste vyrazneji. Ale prestalo huceni - delala to prave ta guma. Nedavno jsem byl v origo servisu a menili mi jen dorazy + prachovky za zadku. V predu pak cele horni ulozeni tlumicu + dorazy + prachovky + spojovaci tyc od stabilizatoru... Silent bloky v predu jsem menil pred cca 30.000KM. Ted mam najeto 180.000KM. Motor 1.4 MPI 50KW. Jak je to s silent bloky na zadni naprave? Odchazeji? Myslite ze by to mohl byt ten problem? Co ulozeni tlumicu zadni napravy? Na testu (trasadlech) jsem mel ucinnost tlumicu na zadni naprave vic jak 80%, ale EUSAMA byla kolem 40%. Neni tedy problem s ulozenim nebo temi silent bloky? Kdyz tlumice jsou dle testu ok, co potom ta oskakana guma? Diky moc za nazory Fabulus Citovat
cartmanko Vloženo 25. Květen 2010 Vloženo 25. Květen 2010 krive koleso alebo narazena guma? vyvazoval si? Citovat
fabulus Vloženo 25. Květen 2010 Autor Vloženo 25. Květen 2010 Jasne, vzdy pri prezouvani necham vyvazovat. Letnaky co jsem tam daval jsou ok.... Kdyz jedu po rovny dalnici, tak je vse jak ma byt. Horsi kdyz prijdou hrboly, diry a pricny nerovnosti....napr. useky dalnic D11 a D1. Budu nejspis nechavat menit ty zadni tlumice abych mel jistotu. Ale co to ulozeni + silent bloky? Vim, ze to zlobi na predni naprave. Co ale ta zadni? Citovat
hubo44 Vloženo 26. Květen 2010 Vloženo 26. Květen 2010 Tak po 180tis. by to mohlo robiť aj tie silenbloky ale horne uloženie tlmiča ma dobru vydrž. Citovat
fabulus Vloženo 27. Květen 2010 Autor Vloženo 27. Květen 2010 Necham vymenit jak silentbloky tak i oba zadni tlumice na naprave a uvidime. Nerad bych prisel jeste o letni gumu... Pak dam vedet jak jsem dopadl. Citovat
Pany Vloženo 28. Květen 2010 Vloženo 28. Květen 2010 měl jsem to jednou na škodovce a byl to tlumič Citovat
fabulus Vloženo 3. Červen 2010 Autor Vloženo 3. Červen 2010 měl jsem to jednou na škodovce a byl to tlumič Tak uz jsem po vymene. Oba zadni tlumice + silentbloky. Opravdu velky rozdil, auto sedi zase jako pribity... Citovat
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.