Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj, Prosím o pomoc mam Rsko ale chtěl bych z něho udělat motor co je v Leonu 110kw

co vím že tam je jiný turbo, ale nevím co tam je jiného...Ale co by mě hlavně zajímalo jaká tam je spojka a jesli by pasovala do RS.Protože dost lidí co si RSko čipla nebo udělala nějakou úpravu tak nim odešla spojka.Děkuji za rady

V FRS je motor ASZ nebo BLT v Leonu Golfu atd je motor ARL...vstřikovače jsou shodné, turbo je u ASZ kkk a u ARL Garrett VB (Garrett rozhodně lepší)...další rozdíl je v IC, kdy FRS má pidichladič v podběhu a ARL má velký FMIC v přední části vozidla...spojka by měla být shodná, problém je v tom že ASZ (BLT) i ARL má dvouhmotu ;)

PS: pokud chceš na FRS udělat víc koní,, tak ti stačí FMIC, turbo Garrett VB (cca do 185 PS), nebo hybrid...při solidním softu by to spojka mohla i nějaký čas udržet, jináč přeobložit lamelu a jede se dál :) trysky v ASZ (BLT) dokážou i lehce nad 200PS :)

jináč jsem si všiml že asi v pojmech trochu tápeš :)

vstřikovače (počet dle válců) mají za úkol vstřikovat naftu do motoru

trysky - součást vstřikovačú (čím větší trysky, tím vyšší výkon - dokáží vstříknout více nafty do motoru)

intercooler (IC) - chladič vzduchu pro turbo

FMIC - front mounted intercooler - vpředu montovaný, spravidla větší (účinější) IC

hybrid - hybridní turbodmychadlo, spravidla skldádané pro dosažení určitého výkonu

snad alespoň trošku pomohlo ;)

Upraveno od kibi

• Autor

Jojo dík moc moc jojo ale už se v tech názvech začínám orientovat. to víš nejsem auto mechanik a tohle mě začelo zajímat nedávno..a tu spojku mi udělaj v skoro každim servisu?

Upraveno od Luďa
necituj předchozí příspěvky

výměnu spoky určitě, přeobložení ne....dá se to zde: www.renovak.cz, ale záleží jakej výkon chceš z RSky vydolovat...ona ta spojka snese celkem dost, když to chipne někdo s rozumem ;) radši první pořeš FMIC, ten je už při chipu dost znát a ulevý turbu :)

• Autor

A co filtr od Kn je to dobrá věc?

Upraveno od Luďa

• Autor

Koukal jsem na ten Intercooler a zdá se mi že jsou dost drahý.

Upraveno od Luďa

na sportovní filtr má každej jínej názor, já osobně si myslím že u hardcore úprav proč néé, ale u aut pro běžný ježdění nebo pro zvýšení o pár koníků nesmyslný :) do FRS krásně vejde tento 550x140x65mm - 700x140x65mm / 60mm - 3200,- zde: http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=55136&highlight=fmic

PS: hlavně nekupuj jetej, nebo dopadneš jako já :aggressive::feve:

• Autor

Co se ti stalo?

Upraveno od Luďa

koupil jsem jetej, udělal k němu vedení a zjistil že je dobrej leda tak k.... no leží u popelnic :aggressive:

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.