Publikováno Květen 30, 201015 r Ahoj, Prosím o pomoc mam Rsko ale chtěl bych z něho udělat motor co je v Leonu 110kw co vím že tam je jiný turbo, ale nevím co tam je jiného...Ale co by mě hlavně zajímalo jaká tam je spojka a jesli by pasovala do RS.Protože dost lidí co si RSko čipla nebo udělala nějakou úpravu tak nim odešla spojka.Děkuji za rady
Květen 30, 201015 r V FRS je motor ASZ nebo BLT v Leonu Golfu atd je motor ARL...vstřikovače jsou shodné, turbo je u ASZ kkk a u ARL Garrett VB (Garrett rozhodně lepší)...další rozdíl je v IC, kdy FRS má pidichladič v podběhu a ARL má velký FMIC v přední části vozidla...spojka by měla být shodná, problém je v tom že ASZ (BLT) i ARL má dvouhmotu PS: pokud chceš na FRS udělat víc koní,, tak ti stačí FMIC, turbo Garrett VB (cca do 185 PS), nebo hybrid...při solidním softu by to spojka mohla i nějaký čas udržet, jináč přeobložit lamelu a jede se dál trysky v ASZ (BLT) dokážou i lehce nad 200PS jináč jsem si všiml že asi v pojmech trochu tápeš vstřikovače (počet dle válců) mají za úkol vstřikovat naftu do motoru trysky - součást vstřikovačú (čím větší trysky, tím vyšší výkon - dokáží vstříknout více nafty do motoru) intercooler (IC) - chladič vzduchu pro turbo FMIC - front mounted intercooler - vpředu montovaný, spravidla větší (účinější) IC hybrid - hybridní turbodmychadlo, spravidla skldádané pro dosažení určitého výkonu snad alespoň trošku pomohlo Upraveno Květen 30, 201015 r od kibi
Květen 31, 201015 r Autor Jojo dík moc moc jojo ale už se v tech názvech začínám orientovat. to víš nejsem auto mechanik a tohle mě začelo zajímat nedávno..a tu spojku mi udělaj v skoro každim servisu? Upraveno Červen 3, 201015 r od Luďa necituj předchozí příspěvky
Květen 31, 201015 r výměnu spoky určitě, přeobložení ne....dá se to zde: www.renovak.cz, ale záleží jakej výkon chceš z RSky vydolovat...ona ta spojka snese celkem dost, když to chipne někdo s rozumem radši první pořeš FMIC, ten je už při chipu dost znát a ulevý turbu
Květen 31, 201015 r Autor A co filtr od Kn je to dobrá věc? Upraveno Červen 3, 201015 r od Luďa necituj předchozí příspěvky
Červen 2, 201015 r Autor Koukal jsem na ten Intercooler a zdá se mi že jsou dost drahý. Upraveno Červen 3, 201015 r od Luďa necituj předchozí příspěvky
Červen 2, 201015 r na sportovní filtr má každej jínej názor, já osobně si myslím že u hardcore úprav proč néé, ale u aut pro běžný ježdění nebo pro zvýšení o pár koníků nesmyslný do FRS krásně vejde tento 550x140x65mm - 700x140x65mm / 60mm - 3200,- zde: http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.php?t=55136&highlight=fmic PS: hlavně nekupuj jetej, nebo dopadneš jako já
Červen 3, 201015 r Autor Co se ti stalo? Upraveno Červen 3, 201015 r od Luďa necituj předchozí příspěvky
Červen 3, 201015 r koupil jsem jetej, udělal k němu vedení a zjistil že je dobrej leda tak k.... no leží u popelnic
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.