Přejít na obsah

Nedrží směr

janek

Doporučené příspěvky

Auto bylo dnes na výměně čepů v přední nápravě, protože se ozývalo takové kovové klapání. Čepy nepomohly, takže musím hledat jiné řešení, ale volant při jízdě nedrží vodorovnou polohu a je natočen doprava. Fakt nevím co s tím ten mechanik dělal. Nemohl by mi poradit někdo odbornější?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ak ide auto rovno a iba volant mas pri takejto jazde nakrivo tak ti ho iba zle zalozil. mpozri do inst.manualov, zhod volant, vysrobuj srob volantu a vytiahni volant a nasad ho o par zubov dolava resp tak aby bol rovno. pri odpajani bagu nemaj kluciky v zapalovani a bez zapojeneho a nasadeneho bagu nestartuj. to je vsetko.

Odkaz ke komentáři

Volant se nikdy nepřestavuje. Srovnat se musí vždy při měření geometrie nastavením tyčí řízení. Pokud nechceš dělat geometrii, tak to lze udělat přenastavením tyčí o stejný počet závitů (spíš půl nebo čtvrt-závitů) na obou stranách.

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

taky se mi stalo cosik podobnýho, dělali mi v servisu něco na přední nápravě a pak koukám, volan o dobrejch 15° doleva..

zajel jsem zpě a že asi zapoměli srovnat "příčku řízení" za 10 minut jsem mizel, mechoš se omlouval....

a pokud dáš volan na rovno a jede to kamsi hejčmo, tak se nejdřív podívej jestli nemáš na jedný straně podfouklý kolo.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...