Diamant Vloženo 10. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2010 (editace) Moja Fabia je už po facelifte a neviem si rady s kódovaním BCM. Nemá niekto vodítko, podľa ktorého by som si vedel nakódovať automatické zamykanie a odomykanie? VAG-COM label stále nemá. Veškeré úpravy a změny v kódování jsou na vlastní odpovědnost a nebezpečí každého uživatele!!! Editováno: 21. Listopad 2016, autor: Pawouk 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 10. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2010 nemůže to být stejné jako u OII facelift? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 10. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 10. Červenec 2010 (editace) v lcode první byt bit 3 a 4 (zaškrknout) Editováno: 10. Červenec 2010, autor: KoNG Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 16. Červenec 2010 Autor Sdílet Vloženo 16. Červenec 2010 Takže to nefunguje. Byte 1 a bit 3 a 4 mám zaškrtnutý od výroby, ale skúsil som ich aj odškrtnúť, ale nič sa nezmenilo. Teda aspoň nie automatické zamykanie. Veľmi by som sa potešil, ak by niekto mal popis všetkých nastavení BCM vo FII FL. Ale poteší aj to, ako nastaviť to automatické zamykanie a odomykanie. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 16. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 16. Červenec 2010 (editace) jaký je označení jednotky ? případně postni LCODE Editováno: 16. Červenec 2010, autor: KoNG Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 16. Červenec 2010 Autor Sdílet Vloženo 16. Červenec 2010 Číslo RJ: 6R7 937 087 F Kódovanie: 24980B3808C92400923800003E0A09C200C0420F600000000000 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 17. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2010 (editace) tak jednotku máš stejnou jak já. Ještě kouknu na to kódování Editováno: 19. Červenec 2010, autor: KoNG Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 19. Červenec 2010 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2010 (editace) zkus zaškrtnout v prvním byte 3,4,6 to by mělo šlapat ! neboli 7C nultý byte Editováno: 19. Červenec 2010, autor: KoNG 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Diamant Vloženo 15. Srpen 2010 Autor Sdílet Vloženo 15. Srpen 2010 Veľká vďaka za radu, tvoje riešenie funguje! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samurai Vloženo 8. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2010 Oživím tohle starší téma - label pro tuto jednotku stále není a neláká mě zjišťování co a jak pomocí pokusů a omylů, takže je někde k dispozici i neoficiální label pro tuto ŘJ, případně jen nějaký soupis všech nastavení BCM? Jedná se mi také o FII FL a to samé číslo RJ jako Diamant... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roma_rus Vloženo 9. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 9. Listopad 2010 Здравствуйте, я из России и, к сожалению, не говорю на Вашем языке, но если кто то понимает русский: у меня тоже Fabia FL 2010 года, блок электроники(9 блок в VagCom) имеет версию 6R7 937 086 F. На сегодня я знаю: 1) автоматическое запирание(при 15км/ч)/отпирание(при вытаскивании ключа) дверей: 0 байт, 3 и 4 бит; 2) отключение моргания фарами при закрытии дверей: 5 байт, бит 0. Это подсказал владелец Fabia из Испании. Очень хочется включить Corner, но пока не знаю как. Позже выложу всю кодировку 09 блока - ноутбук в машине. Google translate: Dobrý den, jsem z Ruska a, bohužel, nemluví vaším jazykem, ale pokud někdo používá, nebo chápe ruské google.translate: Já taky, Fabia FL, 2010, elektronika (9 bloku v VagCom) má verze 6R7 937 086 F . Dnes vím: 1) automatické zamykání (na 15km / h) / odblokování (s vytažením klíče) Dveře: 0 bajtů 3 a 4 bity; 2) Zakázat blikající světla na zavírání dveří: 5 byte, bit 0. To našlo majitele Fabia ze Španělska. Rád bych, aby zahrnovala Corner, ale nevím jak. Později, vyložit všechny kódování bloku 09 - notebook v autě. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 29. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2010 (editace) tak jsem pátrál dál a bylo mi řečeno oficiálně nějde dodělat coming/leaving home (aut. servis)- dle toho co jsem studoval na schematech tak by to mělo jít otázka je pouze kde a jak nakodovat jednotku ? nepřišel někdo na něco nového ? dále jsem předběžne laboroval s aut. zavíráním oken ale zatím se mito moc nedařilo Editováno: 29. Prosinec 2010, autor: KoNG Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samurai Vloženo 29. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2010 To je neuvěřitelný, ale právě procházím celým internetem a hledám co kdo vymyslel za novinky, jelikož v mé verzi VCDS (poslední) stále nejsou labely pro mou jednotku... Jediné, na co se mi podařilo přijít, když jsem laboroval s nastavením denního svícení, aby při zapnutém denním svícení svítily i zadní světla (vím, proti vyhlášce, ale pro viditelnost plus), tak se mi podařilo zapnout, že svítí pouze denní svícení plus zadní světla, ale bohužel i plus parkovačky. Když se ručně vypne denní svícení, tak jen zadní světla a parkovačky, takže to bylo na nic. Ale tuším, že jsem byl blízko. Na zimu by mi stačilo i jen nastavení automatického rozsvícení normálních světel po nastartování, to je taky jen otázka kódování, ale nenašel jsem to... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 29. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2010 samurai jakou máš verzi dat v tom VAG-COM ? poslední je Data Version 20101206 ? právě ji studuji jestli není něco nového Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 29. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2010 (editace) ááá tak bingo labely jsou pro naši jednotku k dispozici ale bohužel z toho nic nevyčtu páč to nerozjedu na mojí 908 soubor je ze 7.12.2010 takže by tam něco málo mohlo bejt když to má velikost 6,5kb Editováno: 29. Prosinec 2010, autor: KoNG Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samurai Vloženo 29. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2010 20101206 jsem nahrál teď nedávno, tu jsem ještě nezkoušel, ale koukal jsem na seznam labelů a nic jsem tam nenašel, opravdu to tam je? Jestli jo, tak hurá do auta! Zdálo se mi, že přibylo jen pár dat pro jiná auta, ale jestli jsou tam vážně labely i pro nás, tak super! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 29. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2010 (editace) pokud to někomu pomůže tak v txt editoru snad něco vyčtete pass: kong EDIT: zatím pouze adaptace 6R0-937-08x-09.zip Editováno: 4. leden 2011, autor: KoNG Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 29. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2010 (editace) samurai: v anglické verzi je jestli je ten soubor i v české netuším Editováno: 29. Prosinec 2010, autor: KoNG Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samurai Vloženo 29. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2010 Hmm, zběžně to vypadá jen na Adaptace, ale i tak by to bylo plus... kouknu na to... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 30. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2010 jj aspoň něco, myslím že více toho zatím nebude Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 3. leden 2011 Sdílet Vloženo 3. leden 2011 (editace) takže zatím asi toliko dodatečných funkcí Byte 0 byt 0 - Selektivní centrální zamykání byt 3 - Odemkne dveře vytáhnutím klíčku ze zapal. (Auto-Unlock) byt 4 - automatické zamykání když rychlost překročí 15 km / h (Auto-Lock): byt 5 - Namontováno centrální zamykání Byte 1 edit 8.2 byt 7 - Centrální zamykání / zadní víko: Zamknutí / odemknutí pomocí centrální zamykání Byte 2 byt 0 - Centrální zamykání / dveře zavazadlového prostoru: Soft Touch byt 2 - Bezdrátové dálkové ovládání (FFB) s "Terminal 15 " aktivní Byte 3 edit 8.2 byt 0 - Komfortní otevírání střešního okna (SAD) je aktivní byt 1 - Komfortní zavírání střešního okna (SAD) je aktivní byt 2 - Comfortfunction střešní okno (SAD) je aktivní byt 3 - Komfortní funkce oken (elektrické ovládání oken), jsou aktivní přes vložky zámku byt 4 - Komfortní funkce oken (elektrické ovládání oken), přes boční vypínač ovladače aktivní byt 5 - Komfortní funkce oken energie (elektrické ovládání oken) přes dálkové ovládání (FFB) je aktivní byt 6 - ? byt 7 - Komfortní funkce aktivní Byte 4 edit 8.2 byt 5 - Automatický re-lock, po 30 sec.od odemknutí byt 6 - Windows / střešní okno, jsou automaticky uzavřeny (vyžaduje dešťový senzor ): Byte 5 edit 8.2 byt 0 - potvrzovat uzamčení vozidla blinkry byt 1 - potvrzovat uzamčení zatroubením byt 4 - Akustické Odemknutí Potvrzení (Horn), aktivní byt 5 – komfortí uzavření optické Potvrzení (ukazatelů směru), aktivní byt 6 – Alarm systém siréna 0 = Simple-Horn installed / 1 = Backup-Siren (LIN) installed byt 7 - Alarm systém (DWA) zvýšit akusticky (houkačku) Byte 6 byt 0 - typ zvuku sirény (0 = modulovaná / 1 = přerušovaný) byt 1 - typ sirény alarmu (0 = zvuk 10x (GB/Irlande) / 1 = zvuk 1x) byt 2 - Alarm systém (DWA) byl použit byt 3 - deaktivace alarmu (DWA) po zamčení klíčkem aktivní byt 5- Zpoždění alarmu alarm systém (DWA) pro uvolnění přes zámkové vložky Byte 7 byt 0 - Centrální / zadní: levé posuvné dveře instalovány byt 1 - Centrální / zadní: posuvné dveře vpravo nainstalovány byt 3 - Rádiové dálkové ovládání neaktivní Byte 8 byt 0 - Déšť / Světelný senzor (RLS) byly použity byt 1 - Senzor naklonění (NGS), byl použity byt 4 - Hlídáním vnitřního prostoru (IRUE) nainstalovány byt 7 - Siréna pro poplašný systém (DWA) nainstalovaný na LIN Byte 9 edit 8.2 byt 3 - Multifunkční volant (MFL) je nainstalovány byt 4 - Elektricky ovládaná okna (elektrické stahování oken) nainstalovány zadní byt 5 - Elektricky ovládaná okna (elektrické stahování oken) nainstalovány přední Byte 10 byt 1 - leaving home byt 2 - coming home Byte 11 edit 8.2 byt 6 - aktivace varování spálená žárovka - zpátečky byt 7 - aktivace varování spálená žárovka - osvětlení SPZ Byte 12 edit 8.2 byt 0 – parkovací světla zapnutá když “Terminal 15 ON” byt 1 - Světla pro denní svícení manuální byt 2 - osvětlení interiéru když je klíč vytažen ze spínačky byt 3 - aktivovat havarijní blinkry byt 4 - Aktivuje blikání brzdovách světel (nouzového brzdění) byt 5 - Komfortní blikání aktivní byt 6 - aktivovat corner mlhovky Byte 13 byt 0 - parkovací světlo (bez zapalování) ? byt 1 - Parkovací světlo funkce aktivní byt 2 - Brzdové světlo na svorce 15 OFF aktivní byt 3 - Brzdové světlo ovládání BCM byt 5 - Vnitřní osvětlení (stropní světlo) svítí při otevření kufru byt 6 - CH/LH přes mlhovky/světla byt 7 - světelný sensor aktivní Byte 14 edit 8.2 byt 0 - Ostřikovače (SRA), byly použity byt 1 - Funkční Dešťový senzor aktivní byt 2 - Serviceposition předních stěračů aktivní? byt 3 - automatické stírání zadního okna, když přední stěrače aktivní a zpětný chod a je zařazen byt 7 - Rychlost stěračů fáze Aktivace aktivní Byte 15 edit 8.2 byt 0 - Push-to-talk funkci multi-funkční volant (MFL) je aktivní byt 2 - Zadního topení okna přes CAN aktivní byt 3 - topení zadního okna + zrcátek součastne aktivovat byt 5 - Vyhřívané přední okno aktivní byt 6 - Vyhřívaná zrcátka nainstalovány byt 7 - Vyhřívané zadní okno Byte 16 edit 8.2 byt 4 - aktivace varování spálená žárovka - potkávací světla byt 5 - aktivace varování spálená žárovka - zadní mlh. světla byt 6 - aktivace varování spálená žárovka - denní svícení (DLR) byt 7 - deaktivace varování spálená žárovka – dálk. světla Byte 17 edit 8.2 byt 3 - houkačka s terminálem 15 neaktivní byt 4 - ovládání baterie relé aktivní byt 7 - aktivace tempomatu (nutno ještě nakodovat ECU motoru) Byte 18 kodování světel ale kde co jak nikdo nevím ) Byte 19 edit 8.2 byt 4 - aktivace varování spálená žárovka - blinkry byt 5 - aktivace varování spálená žárovka - mlhovky byt 6 - aktivace varování spálená žárovka - koncová světla byt 7 - aktivace varování spálená žárovka - brzdová světla Byte 20 byt 5 - Energiemanagement aktivní Byte 21 edit 8.2 byt 2 - corner při zapnutí blinkru Byt 5 – mlhová světla neaktivní při zapnutí dálk. světel byt 7 - Mlhová světla (s natáčecí světlomety) nainstalovány Byte 22 byt 5 - Asistent světla aktivní (ADL) byt 6 - ukazatel zař. stupně aut. převodovka ? Byte 23 edit 8.2 byt 0 - Alternativní napájení pro dálková světla a svorka 58d byt 6 - Funkce "Daylight" aktivní (DLR) Byte 24 byt 4 - Přenosový protokol CAN sběrnice (0 = TP 1.6 / 1 = TP 2.0) byt 5 - CAN Drive "vedení" je aktivní Změnit počet zablikání blinkrů 1. Zvolte řídící jednotku 09 2.Vyberte kanálu 43 3. Zvolte počet bliknutí 1 - 5 Více informací v adaptacích na předchozím příspěvku BTW: jednotka podporuje sensor deště 1K0 955 559 AH takže by to mělo jít dodělat PS: postupně to budu doplňovat a pokud někdo na něco přijde (vystuduje jinde) ať to sem připíše a já to doplním Doplněno 13.1.2011 Editováno: 8. Únor 2011, autor: KoNG 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KoNG Vloženo 11. leden 2011 Sdílet Vloženo 11. leden 2011 něco málo doplněno deaktivace spálených žárovek 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samurai Vloženo 11. leden 2011 Sdílet Vloženo 11. leden 2011 Téééda, musím smeknout a pochválit! Takhle vytvoříme svůj vlastní label dříve, než Ross-tech! Jen by mě zajímala jedna věc, na kterou jsem při hrabání se v Byte 12 nepřišel - jak udělat, a vím že to jde, aby svítilo denní svícení (u mlhovek) a zadní světla. Bez parkovaček. To se mi nepodařilo... A pak v Byte 12 ten "byt 5 - Lane Departure Warning" to se mi nezdá že by tam bylo (alespoň tedy u našich aut, pokud je to to, co si myslím), ale vím, že tam někde bylo nastavení, že jsou natáčecí světla (což nenatáčecí světla odměnila rozsvícenou kontrolkou chyby světel, jak jinak...) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chillike Vloženo 11. leden 2011 Sdílet Vloženo 11. leden 2011 mam model r.v. 06/2010 ...a nemam corner funkciu...mala by sa dat tym padom aktivovat??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samurai Vloženo 11. leden 2011 Sdílet Vloženo 11. leden 2011 Tak lehké to nebude, alespoň tedy myslím. Takto jednoduše to jde u Octavie (nejsem si jist, jestli nemusí mít ESP) ale co jsem tak četl, tak u Fabie se musí ještě ručně propojit dva kabely k mlhovkám od řídící jednotky. A dále si taky nejsem jist, jestli nemusí mít ESP kvůli snímání natočení kol... Ale zkus to a uvidíš. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.