Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

To s rychlejším ohříváním s vypnutým ventilátorem je logické - neodebíráš teplo z radiátoru topení, do kterého neustále proudí chladící kapalina. Taky to tak dělám. To s tím knoflíkem jsem u své Octávky nepozoroval, ale něco podobného jsem četl v sekci Yeti.

• 4 měsíce později...

Mam octaviu 2005 a ptc nefunguje. Cez diagnostiku vypise zavadu ze je nefunkcne len priamo cez diagnostiku ho viem spustit a zacne hriat. Teplotne cidla su ok cize problem bude asi v elektronike ptc co komunikuje s canbusom. Mate niekto podobnu skusenost da sa to opravit alebo ho treba vymenit??? A este otazka da sa dat do 2005 ten novsi typ ptc co sa elektriky tyka a co to obnasa ako to zapojit

Ahoj,

mam presne tento problem. Vymazat chybu nejde. Co s tym???

Nie som profik ale nechapem ako mozem cez diagnostiku spustit nieco, co v normale nefunguje... Poradte prosim.

Dakujem

post-7653-0-60735600-1376319721_thumb.jp

post-7653-0-38738400-1376319722_thumb.jp

Nepoznám konkrétne zapojenie, ale obecne ti to objasniť môžem - je to najskôr tým, lebo samotný PTC článok je v poriadku, akurát sa doňho nedostáva šťava. Pri diagnostike sa obíde nefunkčný obvod, a článok funguje

Mal by som tiež jednu otázku - určite sa do Okty 1 (1,9Tdi, PD) PTC nedávali?? Ani tam neboli žiadne iné "veci", ktoré by mali podobnú funkciu ?

Dík za info

OI má jen 3 žhavičky ve vodě

• 2 týdny později...

Nepoznám konkrétne zapojenie, ale obecne ti to objasniť môžem - je to najskôr tým, lebo samotný PTC článok je v poriadku, akurát sa doňho nedostáva šťava. Pri diagnostike sa obíde nefunkčný obvod, a článok funguje

Mal by som tiež jednu otázku - určite sa do Okty 1 (1,9Tdi, PD) PTC nedávali?? Ani tam neboli žiadne iné "veci", ktoré by mali podobnú funkciu ?

Dík za info

to se trošku pleteš, tato chyba vzniká vyhřátím tišťáku, některé z těch vadných PTC s chybou normálně fungují, některé se dají sepnout jen diagnotikou a některé už vůbec

No dobre rolbar, ale je na to nejake riesenie?

Je predsa blbost davat nove ak by sa dal trebars prehodit plosny spoj...

jedno funkční PTC - canové mám na prodej kdyby někdo chtěl

Upraveno od Milhausek

a ja mam zase silove, ktere se mi vali ...

Byl zde již dotaz, jak zjistit, zdali je PTC namontován, ale nikdo neodpověděl...lze to, např.pomocí VAGu?

Mám MR2008 OII FL 2.0 TDI...

Předpokládám, že by se to mělo dát zjistit podle konfigurace (3písmenné skupiny na nálepce v servisní knížce).

Každopádně já to tam tedy rozhodně nemám... v zimě, ani po 10 km po Praze mi nikdy netopilo.

Už se někdo díval jaká je aktuální cena nového PTC (1K0963235E) teď před sezónou?

pokud se nepletu milhausek ma tento typ PTC, tak ho zkus kontaktovat ja mam 1K0 963 235 F

Já ho nepotřebuji, ale jen tak jsem se podíval kolik za to chtějí ve škodě, dříve 8tis., nyní 12tis.Kč.. To mi přijde jako pálka, asi to začali dělat ze zlata, jinak fakt nevím…

V jaké skupině měřených hodnot lze zkontrolovat funkci PTC?

Když tak mne opravte, ale je to 7D, a ve štítku musí být :

7E6 - Elektrické přídavné topení ...jinak to auto nemá.

Na to bych se moc nespoléhal, mám originál PTC z výroby a na štítku výbav nic není (OII Combi Elegance 1,9 TDI r.v. i MR 2008). Zřejmě pro ČR v té době již jako standard pro diesel a ne mimořádná výbava...

To nechápu, proč to tam pak nemám ? O II FL, 2.0 TDI L&K MR2009 ?

Tak to tam nemám, potvrzeno i ze Škoda Auto...tzn.ze všechny nafťáky to nemají...

auto mohlo být určeno na jiný než středoevropský trh (jižní státy, francie, benelux...)

No nevím, to asi nezjistím, že ? Auto bylo kupováno v autoriz. servisu Brejla v Praze, vyrobeno v ČR i dle VIN...kdo ví, ale štve mne to. :kol-14:

tak jedině dodělat, což není problém

Dík, vím ...už řeším zda-li Webasto nebo PTC ...

webasto také není problém dodělat a je i pohodlnější

na kolik takove webasto vyjde ? s ovladanim pres mobil ?

25t +

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.