Přejít na obsah

Klepanie v zákrutách

mikepajada

Doporučené příspěvky

Caute vstetci borci .... kazda rada dobra maam skoda fabia 1,4 mpi som v anglicku a anglicky mechanici su idioti takze musim robit vse sam alebo uz prist stim co konkretne chcem vymenit bo vzdy vymenia co netreba a originalnu zavadu aj tak neodstrania

moj problem spociva v tom ze ked idem do zakrut (40 - 50 km/h) to ma pravidelny klepot (cukot) cim rychlesie idem tim rychlejsie cuka v predu auta. Taktiez to cukanie je citit aj na rovine pri 65km/h rychlosti citim jemnu rezonaciu az v plynovom pedaly asi z toho? a ked zrychlim na 80km a viac tak cukanie uz zanika a meni sa na hluk a auto dost hlucnejsie ako kedy byvalo na dialnici 120km/h ale tam to uz az tak nepoznat hluk je najhorsi pri 60 - 90 km/h pred rokom som menil silentbloky takze tam problem asi nebude taktiez pred mesiacom som menil olej castrol 10/40W a samozrejme robilo mi to este pred tym akurat to nebolo take hluencne v zakrutach. Pred vymenou oleja som myslel ze to bude starym olejom, bo bol len ako keby motor hlucny po vymene olja problem ostal ba sa zhorsil na to klepanie v zakrutach = tiez som myslel ze to budu rozvody= ta hlucnost mno to by v zakrutach nemalo cukanie tak teraz to bude nieco ine a ja fak neviem?

prosim poradte zufalost bo sa bojim na tom vobec jazdit a za mesiac idem 2000 km z UK na SK na dovolenku a potom po mesiaci opet 2000 km spet :help::help:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kolesa-gumy vyvazene? ked sa to zrychluje bude to nieco na kolese, ak by to bolo v motore, bolo by to zavisle na otackach a nie na rychlosti

tiez sa prave zameriavam na kolesa gumy su neny ojazdene a urco vyvazene kolesa su bo som mal vo februari STK a jazdil cely mesiac na sk a potom presiel 2000 km do uk a stale vpoho az pred mesiacom mozno 2ma som postrehol jemne hlucnost az sa to samozrejme zacalo zhorsovat a zhorsovat .Uz som sa s vela ludmi bavil o tom a kazdy hovori kolesa= čapy alebo kineticke klby alebo loziska(o)len teraz co konkretne teda to je .... najhorsie je ze auto potreba do prace nema ma tam kto hodit len tak autobusy tam nejazdia takze asi budem musiet risknut opravovnu ( anglicke lave ruky )jeden minus a druhi minus su este aj vsade nenormalne drahy a hlavne som zvedavi ci nebudu suciastky predrazene bo pred tyzdnom mi akurat niekto rozbil spetak :aggressive: a nemohli tu nikde zohnat dokonca ani na vrakoviskach som nenasiel :feve: a autorizovani servis skoda 80 libier tak som sa nastval a objednal na sk a nechal si poslat tu cca45 eur a teraz dufam ze nebudem musiet objednavat dalsie casti zo sk :feve:

Odkaz ke komentáři

motor určitě nebude problém, koukni na stav přední nápravy = měnil jsi asi silentbloky ramene viď? takže skoukni komplet stabilizátor - jestii není prasklej....jeho uložení (gumičky, jestli nejsou posunutý, prasklý), kosti...jestli nejsou KO.....čepy řízení a vůbec komplet jestli není něco na nápavě uvolněný....když už budeš sundavat kola, tak chyť za třmeny a potahej je, jestli nejsou uvolněný...očisti dosedací plochy pro středy kol....pokud nic nepomůže osobně bych to viděl na ložisko, ale je to těžký tipovat :feve:

Odkaz ke komentáři

Takze nakoniec som este raz dal kolesa na hever kazde poriadne prekotrolova= a zistil som ze lave predne koleso ked roztocim tak je povut divny zvuk ako ked sa gula plechovka po zemi alebo ako keby tam nieco skrelo skripalo = jednoznacne lozisko v haji = zavolal do oblubeneho auto servisu na sk kedze som v anglicku som si chcel byt isty ze anglican my neda inyy ako mi je treba spital sa mojhomechanika na sk o presny specifikacny kod respektive referencne cislo vyrobku moj na fabiu 1.4 mpi , 8valec 50 kw , rok vyroby 2000, cilo predneho loziska bolo 6Q0407621BR tak som nabehol do jednej super predajne na auto suciastky Audi Akoda WV a kupil sidce on my preda lozisko s trochu inym cislom vyrobene pre audi ale bolo to presne to iste bo mi ukazal skupinu lozisk s roznymi cislami ako je 6Q0407621BR ,ale vsetky su rovnake rozmery najvaznejsi je vonkajsi priemer loziska 72 mm pre moju fabiu a to bol sedi vse auto je tichucke ako bolo pred spozovovanim tych divnich zvukov ... takze ak bude mat niekto podobny problem ihned kazde koleso na hever a v uplne tichom prostredi poriadne roztocit kolo a pocuvat taktiez niekedy sa to prejavuje volov takze chitit hore a dole a pohybat ci tam nieje vola ok drste sa a dik vsetkym co mi tu pisali som fakt rad ze existuje toto forum

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...