rtep22 Vloženo 31. Květen 2006 Sdílet Vloženo 31. Květen 2006 Ještě jednou bych se chtěl zeptat...po rozjetí mi začne trvale svítit kontrolka ABS, nechal jsem si to napíchnout a hlásí to "Hydraulické čerpadlo ABS V-64". Může mi někdo poradit, za kolik se čerpadlo nechá pořídit, popř. jak je náročná oprava...Děkuji za info Octavia 1,9 TDi 81kw...r.v. 2000 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Guest Vloženo 31. Květen 2006 Sdílet Vloženo 31. Květen 2006 zda to nekomunikuje s vagem tak se mrkni nejdrive na pojistku ve skrince nad AKU. Je tam pro cerpadlo ABS. Vetsinou se vyhreje nebo studenak. Me se to stalo v zime kdy to dostavalo zahul - mam ABS a EDS a porad chudacek maklo, protoze tu jsou hory a ja se musim zakazdou cenu vyhrabat do prace. No a studenacek byl na miste.Takze vycistit odrbat namazat vazelinkou a treba i novou pojistku. Pak napis jak jsi dopadl ju? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rtep22 Vloženo 1. Červen 2006 Autor Sdílet Vloženo 1. Červen 2006 zda to nekomunikuje s vagem tak se mrkni nejdrive na pojistku ve skrince nad AKU. Je tam pro cerpadlo ABS. Vetsinou se vyhreje nebo studenak. Me se to stalo v zime kdy to dostavalo zahul - mam ABS a EDS a porad chudacek maklo, protoze tu jsou hory a ja se musim zakazdou cenu vyhrabat do prace. No a studenacek byl na miste.Takze vycistit odrbat namazat vazelinkou a treba i novou pojistku. Pak napis jak jsi dopadl ju? Díky za radu, o víkendu to zkusím a dám vědět... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RRR Vloženo 4. Červen 2006 Sdílet Vloženo 4. Červen 2006 Mám stejnou závadu na 4x4 TDI 66kW. Nejdříve to jen problikávalo. Po nastartování to asi 5 minut vydrželo zhasnuté a potom se to rozsvítilo, nyní se to rozvítí hned od začátku zapnutí. Zkusím talé ty pojistky u baterky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Raptor181 Vloženo 4. Červen 2006 Sdílet Vloženo 4. Červen 2006 Poistky budu v pohode, ale bude tam asi upaleny kontakt. Treba premerat kable, ci maju napatie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rtep22 Vloženo 5. Červen 2006 Autor Sdílet Vloženo 5. Červen 2006 zda to nekomunikuje s vagem tak se mrkni nejdrive na pojistku ve skrince nad AKU. Je tam pro cerpadlo ABS. Vetsinou se vyhreje nebo studenak. Me se to stalo v zime kdy to dostavalo zahul - mam ABS a EDS a porad chudacek maklo, protoze tu jsou hory a ja se musim zakazdou cenu vyhrabat do prace. No a studenacek byl na miste.Takze vycistit odrbat namazat vazelinkou a treba i novou pojistku. Pak napis jak jsi dopadl ju? Díky za radu, o víkendu to zkusím a dám vědět... Zdravím, tak jsem vyndal pojistky, prostříkal kontaktolem, zrovna tak kontakty u čerpadla....no a přestalo to svítit a zdá se, že ABS běhá...ještě to o víkendu napíchnu na komp, co to bude hlásit...ale v každým případě to nesvítí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanno Vloženo 27. Červen 2006 Sdílet Vloženo 27. Červen 2006 Mám něco podobného: Po rozjezdu asi po 50m se mi rosvítí kontrolka ABS a kontrolka pro ASR, za jízdy svítí neustále, neproblikává. Pojistky mám dobrý, neznačkový servis hlásil asi špatné čerpadlo ABS - smůla. A tak se ptám, nebudou to spíše snímače na kolech? Pozná to značkový servis? Jak často se porouchá čerpadlo ABS. Kolik stojí nové nebo starší, má cenu brát čerpadlo z vrakáče - údajně dobré? Děkuji !!! Octavia 1.9 TDi combi, 81 Kw, rok výroby 2000, najeto 80000km (snad) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davidecek19 Vloženo 27. Červen 2006 Sdílet Vloženo 27. Červen 2006 mrkni se jeste na pojistky u baterky tam casto oxiduji a studenak bejve. Cele to pekne namaz vazelinou jinak pres vag zjistis co nemaka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanno Vloženo 29. Červen 2006 Sdílet Vloženo 29. Červen 2006 Svítí kontrolka ABS a ASR: Tak jsem s tím byl v servisu Škoda na VAG a hlásilo to. Číslo závady 01276 Hydraulické čerpadlo ABS - V64 Nesmyslná chyba Nahodilá chyba Pojistky u baterky jsem kontroloval jako první, byly jako nové, žádné zaoxidování, i přesto jsem je vyměnil. Při rychlosti asi 80km/hod jsem nadoraz sešlápl brzdu, kola se zablokovaly, žádné kopání do brz.pedálu jen gumování. Takže ABS asi nemaká. A tak se ptám: když bude špatný čerpadlo ABS - tak je mi to jasný - nejde to. Kdyby odešel jeden snímač na kole, půjde ABS na ostatních kolech nebo také ne? Kolik můžu očekávat cenu za opravu při tom nejhorším? Děkuji předem za odpovědi. Octavia 1.9 TDi, rok výroby 2000, 81Kw. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 29. Červen 2006 Sdílet Vloženo 29. Červen 2006 Zdravim, mám přímou zkušenost s chybným čidlem, nejdříve kontrolka ABS pouze semtam problikla a počase zůstala svítit neustále. Na VAGu chyba 00285, byl to snímač otáček vpravo vpředu. Za jízdy se to též dalo poznat, protože chroupalo EDS v situaci kdy nemělo důvod (plynulá jízda na rovině). Po výměně čidla OK. Poslechl bych rady výše, jít po kabelech, možná přechodový odpor, čistit, prostříkat, vazelina a hodně štěstí :-). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 29. Červen 2006 Sdílet Vloženo 29. Červen 2006 To stanno: Jo a zapoměl jsem ještě na tvůj dotaz, když nešlo čidlo, pak systém kompletně odpojí celé ABS na všech kolech (taky jsem to zkoušel a gumoval asfalt). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanno Vloženo 29. Červen 2006 Sdílet Vloženo 29. Červen 2006 Díky za odpovědi. Mě se kontrolky pro ABS a ASR rozsvítily hned a neblikají. Jdu hledat. ......a stejně pište dál !!!!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davidecek19 Vloženo 30. Červen 2006 Sdílet Vloženo 30. Červen 2006 jasne pojistky jsou dobre jako nove ale v te krabicce pojistkove co je na baterce - v ni bude problem. Mrkni se na ni poradne ocisti kontakty - ja jsem to mel taky vse oky ale po uspesnem promazani pojistek vazelinou vse zas jak ma Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanno Vloženo 9. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2006 Svítí kontrolka ABS a ASR. Tak jsem byl ještě jednou v servisu a nechal jsem si vytisknout Protokol o diagnostice. ....a hlásilo to. Vozidlový systém: 17 - Sdružení přístroje 1U0920811J KOMBI+WEGFAHRSP VDO V11 Kódování 102 závada: 01336 049 Svazek datové sběrnice komfortního systému Bez komunikace 19 - Diagnostické rozhraní datové sběrnice 6N0909901 Gateway K (-)CAN 0001 Kódování 6 závada: 01336 049 Svazek datové sběrnice komfortního systému Bez komunikace 03 - Elektronika brzd 1C0907379D ASR FRONT MK60 Kódování 21505 závada: 01276 008 Hydraulické čerpadlo ABS - V64 Nesmyslný signál sporadická ---------------------------------------------------------------------------------- Takže, provedl jsem kontrolu pojistek a drátů nad Aku - vytažení, namazání. Překontroloval jsem zásuvku na čerpadle ABS - vytažení (několikrát), namazání. Překontroloval jsem drátky od zásuvky čerpadla vedoucí do svazku, který vede někam pod levou část palubky. Výsledek? ......stále svítí. A tak se ptám. Chyba bude pravděpodobně někde v drátech, možná i to čerpadlo. Bude jednoduší překontrolovat na něčem dráty nebo vyměnit čerpadlo? Co přijde levněji? Má někdo s tímto zkušenost? A co reklamace v autobazaru? Octavia 1.9 TDi, 81Kw, r.v. 2000 ( hodně dílů jsem zjistil, že jsou z roku 2004) tam asi bude někde nějaká chyba - možná oprava po havárii. Jinak autí šlape jako hodinky, krásná spotřeba, prostě spokojenost. Děkuji předem za odpovědi. Stanno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lada Vloženo 9. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2006 pojistka muze byt jen nepatrne praskla jako vlasek mozna jeste tenci proste mikro prasklinka.Byl jsem s tim ve 3 servisech.Chtěli mi to hned opravit v origo za 45000Kč ze to prý pojistky zarucene nejsou.Tak jsem jel jinam a tam, že by se dalo sebrat nekde na vrakaci a ze to udelaj i s praci za 12000Kč a taky to napichovali na comp a ze pojistky to nejsou v zadnem připadě.Tak jsem se na to vysral.A po pul roce jsem se to snazil opravit a zjistil jsem ze je praskla pojistka a vyměnil ji.Nastartoval a po asi 15 sec se ozvala rana od cerpadla jak natlakovalo potrubí a zhasly kontrolky a vse fungovalo. Takže nevěřte servisum, alespon ne vse Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 9. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2006 Ta komunikace bude o těch rokách. je elektrika do 99, do 2001 a nad 2001 - navzájem mezi sebou nekomunikují (nebo komunikují ale blbě) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vaša Vloženo 9. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2006 Zkontroluj napájení čerpadla - komtakty 1 a 47 (1=+, 47=-)- vyplé zapalování kontakty 4 =+, 47=- -----zapalování zaplé Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Verstappen Vloženo 24. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2006 čau, dneska mi to začlo taky dělat. Octa Combi 1.9TDI 66, 01/2000. Po nastartování ABS nezhaslo, až po několika minutách, pak se po nějaký době zase rozsvítilo a občas jsem měl takovej pocit při normální jízdě, jako bych ty "zoubky" cítil na pedálech skoro jako při brždění, když se ABS sepne, jen daleko slaběji. Moc příjemnej pocit to nebyl, připadlo mi, že to auto může kdykoliv samo odsebe zabrzdit. Zkusim tedy vaše doporučení a dám vědět Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Verstappen Vloženo 24. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2006 jo a abych nezapoměl, tak to občas i na rovince vydávalo od předního levého kola zvuky hodně podobné "vrzání" stabilizátoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanno Vloženo 25. Srpen 2006 Sdílet Vloženo 25. Srpen 2006 Zdravím, ještě dlužím odpověd jak jsem dopadl. Bylo špatné čerpadlo ABS, asi zadřené, elektronika u čerpadla dobrá. Oprava: starší ale funkční čerpadlo ABS - 3.000,-Kč, práce a kapalina 1.700,-Kč. Když jsem se dozvěděl cenu nového čerpadla (19.000,- Kč bez DPH), tak jsem myslel že omdlím..... a nakonec to docela ještě šlo..... ale stejně jsem při placení uronil slzu. přeji hezký den Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
natali Vloženo 3. Červen 2007 Sdílet Vloženo 3. Červen 2007 zda to nekomunikuje s vagem tak se mrkni nejdrive na pojistku ve skrince nad AKU. Je tam pro cerpadlo ABS. Vetsinou se vyhreje nebo studenak. Me se to stalo v zime kdy to dostavalo zahul - mam ABS a EDS a porad chudacek maklo, protoze tu jsou hory a ja se musim zakazdou cenu vyhrabat do prace. No a studenacek byl na miste.Takze vycistit odrbat namazat vazelinkou a treba i novou pojistku. Pak napis jak jsi dopadl ju? ahoj, moc děkuji za cenné rady.Mám sice Fabii, ale tenhle problém řeším taky.Dala jsem auto do značkového servisu na počítač a hlásilo to chybu- zpětné čerpadlo. byla jsem několikrát ujištěna, že pojistky jsou v pořádku a jelikož mám ASR, tak mě oprava vyjde cca na 60000.Vymámila jsem tedy kód čerpadla a sháněla jsem na vrakovištích po celé ČR,bez úspěchu. Po přečtení vašich rad, jsem ještě jednou zkontrolovala pojisky a kdo by to řekl , byla PRASKLÁ! Děkuji všem za ušetřené peníze ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sudetak Vloženo 3. Červen 2007 Sdílet Vloženo 3. Červen 2007 To je málo my chceme alespoň Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dedu Vloženo 19. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2009 Ještě jednou bych se chtěl zeptat...po rozjetí mi začne trvale svítit kontrolka ABS, nechal jsem si to napíchnout a hlásí to "Hydraulické čerpadlo ABS V-64". Může mi někdo poradit, za kolik se čerpadlo nechá pořídit, popř. jak je náročná oprava...Děkuji za infoOctavia 1,9 TDi 81kw...r.v. 2000 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
simako2 Vloženo 20. Březen 2012 Sdílet Vloženo 20. Březen 2012 Nazdárek. Potřeboval bych poradit s ABS na roomsteru. Svítí kontrolka ABS a bliká kontrolka ruční brzdy. Když se připojím VAGEM tak to napíše závadu 1316 řídící jednotka ABS,49-00- žádná komunikace. Kontroloval jsem zkoušečkou všechny pojistky pod přístrojovkou i na baterce, vše ok. Neukazuje ani tachometr. Díky za pomoc. ipb.global.registerReputation( 'rep_post_1599552', { domLikeStripId: 'like_post_1599552', app: 'forums', type: 'pid', typeid: '1599552' }, parseInt('0') ); Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kourap Vloženo 3. Září 2012 Sdílet Vloženo 3. Září 2012 přesně,pojistky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.