Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

kurde, vám závidím, pro hnújdaja jsou jen ngk lzkr6b-10e...skoro nikde nejsou a když tak obyč svíčky za 220Kč :( nemáte někdo zkušenost s iridiovými od densa?

KaJe: 6tkm to je teda zatraceně málo, co se jim stalo?

Co se jm stalo nevím, ale auto strašně začalo škubat, hlavne okolo 2tisíc otáček, že ani nešlo jet. Na benzín jeli ještě dobře a vůbec nevypadají špatně. Takže asi tak.

a jak jsi došel k závěru, že jsou to svíčky??? může to dělat špatně nastavení směsi(bohatá směs na plyn, pak to svíčka nezvládne zapálit, nebo ti může při přidání plynu "ucvrknout" benzinový vstřik - opět, bohaté, nejde zapálit....takže je to dost pochybný závěr, ale budiž, pokud to s novýma jede bez problémů.....ale možností je moc...

Já s tím byl ve Strakonicích, protože se mi to nezdálo, že by vydrželi tak málo. Tam to napíchli a vše se jim zdálo dobré, tak koukli na svíčky a když viděli, že jsou tam silvry, tak jim to bylo hned jasné, dali mi tam nějaké Densa a už to zase frčí.

a ty se divíš, že ti to ve 2.0 nechodilo, to jsi měl napsat hned, tam Silvery nebudou nikdy chodit....mají odtrh 0.55, to by tam musely být s ty co mají na konci -9, mají větší odtrh, a když jsi se odkazoval na mě, já tam mám Brisky, ale platiny s tímto odtrhem....

Já tam měl právě ty s odtrhem 0,9mm a stejně nešli. To že ty máš platinky vím, já to myslel jen tak, že tam máš jednobody. A co by si mi do toho mého motůrku doporučil ty? Díky

ja na 1,8T pouzivan original platinove NGK... vzdalenost elektrod nechavam puvodni a udavanejch 60 000km vydrzej v pohode.

Tak já už mám na tříbodovkách Briskách najeté asi 11000km a zatím spokojenost.

proč by ne, Brisky dává škodovka i z prvovýroby....vydrží 30 tisíc,pak vyměnit.

• 4 měsíce později...

Potřeboval bych poradit.

Jaké svíčky pro Octavia 2 1.6MPI (75Kw) LPG.

Mám tam :BOSCH Super Plus +7 - FR7LDC+ 2 bodové

Jaké by jste doporučili???

Děkuji

nevím, proč rveš do Octy svíčky Bosch???? navíc 2 bodové tam nejsou vůbec předepsané.....dej tam Brisk DX15LTC-1 (to jsou z prvovýroby), nebo DR15YPP-1(platinové) a púojede ti to jak vítr, osobně na nich už točím 75 tisíc a žádný problém..

Já je tam nerval !

Dozvěděl jsem se to až když mi dal známej krabičku od nových svíček.

Sám jsem nevěděl jaké.

Ale děkuju.

• 4 měsíce později...

Takže se mi opět blíží ten čas, kdy budu měnit svíčky. Rozhodl jsem se pro Brisk Platin a tak jsem juknul na net na stránky Brisku do katalogů a tam mi to nabídlo i svíčky Brisk Premium+ a dle toho co tam píšou taky nevypadajíí špatně - http://www.brisk.cz/zapalovaci-svicky/bezny-provoz/zapalovaci-svicky-iridium-premium dokonce na stránkách autokelly to mají jako novinku a píšou tam i - Doporučené použití: vhodné i pro provoz LPG, CNG (interval výměny: 45.000 km) http://www.autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJxvjhfNBp1Eh3X4ZlNBqYzs4FQuEaeJJPhe0BFwI892fQHG7Nrpc4q4FFxVi9jFwQN4tPGA/iM8wU2Mrzxa9ejwMYClCV0mHB7s/fcBwaGu2yXyhgK6D+HZlpY/J1DSzHVcSv0D7knj8DRkyYpOqiuMJibMehrO0sGcmdYnVcefziYYrmrV0

Takže zase přemýšlím, jestli nezkusit tuto novinku. Co myslíte? Platin nebo Premium+

• 2 týdny později...

Takže dnes svíčky vyměněné. Nakonec jsem koupil ty Premium+, vzhledem k tomu, že je to ještě asi novinka tak moc v obchodech nejsou, ani v autokelly v Č.B. je neměli skladem, tak jsem je objednal na netu v Prondu - http://eshop.prondo.cz/svICka-zapalovacI-p2-premium--iridium~zP2.html kde jsem již i dříve nakupoval a vždy spokojenost a mají i dobré ceny. Staré Densa vydrželi 20 tisíc km a začali škubat. Zatím vypadá vše dobře, motor je klidný, volnoběch také, startuje to, jezdí to pěkně bez škubání. Teď jen počkat co vydrží.

tak nevim jak 2,0i ale na 1,8T davam original NGK a menim je vzdycky po tech 50-60tis at na benzin nebo LPG. Nikdy nic necukalo abych musel menit driv...

A jaké přesně svíčky dáváš? Jedno či více bodové? Já tam měl napřed Brisk Extra tří bod, když měli najeto asi 40 tisíc, tak jsem je vyměnil, spíše z prevence. Šlapali myslím dobře. Dal jsem Brisk Silver a po 6 tisích bylo po nich, ve Strakonicích mi dali jednobodová Densa, 20 tisíc km a KO, takže jsem přemýšlel, že bych tam dal opět Brisk Extra tří bod, ale ve Strakách říkají dávat jednobody, že je to lepší, že to nezatěžuj etak zapalovací soustavu atd, tak jsem chtěl dát ty Platiny co používá karel a má na nich najeto až nehorázné km (moc závidím :kol-47: ) ale když jsem viděl tu novinku za stejné peníze, tak jsem zvolil tu a uvidím. Ale je fakt, že třeba v těch Strakonicích taky dávali na ty Densa tak 25 tisíc a vyměnit a když jsem tam byl teď v tom červnu na servis a revisi a ptal se mě kolik mají najeto svíčky, tak mi bylo řečeno že 20 tisíc je celkem dost a že by chtěli vyměnit a měli pravdu, již drobet pokuckávali. A měnit svíčky každý rok se mi taky nechce, takže zkouším tyhle nové a uvidíme. Kdyby vydrželi těch 60 tisíc (cca 3 roky), tak by to bylo super.

a pořád dokola a dokola....pokud máš dle podtextu 2.0i, dej tam od BRISKu DR15YPP-1, mnohonásobně krát odzkoušené, ty vydrží 60-80 tisíc....

ja si taky myslim ze se se svickama nevyplati experimentovat... proc taky kdyz uz experimentovalo hodne lidi prede mnou :)

Na druhou stranu tech 80 000km bych se taky bal, menim radeji jak predepisuje vyrobce. Myslim ze jak neco zacne cukat tak se zbytecne zatezuje zapalovaci soustava... ale jen muj nazor

Upraveno od silarm

Karle, ono to tak pořád dokola není. Nikdo mi na celém fóru něřekl jaké tam mám dát svíčky, když jsem přemýšlel nad Silvrama, tak si mi sám napsal že je to na odzkoušení, když mrkneš o pár příspěvků výše, ptal jsem se co tam dát. Kdybys napsal, že Platin, dal bych Platin, tvých rad si vážím a beru tvoje zkušenosti fakt vážně.

Silarm: právě že jsem už moc experimentovat nechtěl, jak vidíš tak i karel dopuručil jednobodové svíčky, jako ve Strakonicích, (což origo nejsou) ale nikdo se mi nikdy nevyjádřil ke značce a typu, tak jsem vzal co se mi zdálo nejlepší. Když přímo výrobce píše, že mají snížené nároky na zapalovací soustavu a ještě větší životnost a na stránkách Kelly píšou že jsou vhodné i na LPG, tak jsem zvolil ty.

Doufám, že vám obou vytřu zrak :kol-46: a vydrží mi 100 tisíc a ještě je budu měnit preventivně.

Ale ještě Karle jednu věc - prosím mrkni na http://www.brisk.cz/zapalovaci-svicky/bezny-provoz/zapalovaci-svicky-iridium-premium a řekni mi co si o nich myslíš.

nevím, nemám odzkoušené, když chce někdo dražší svíčku dám tam tu co jsem psal výše, ty fungují, tyto by měly být asi ještě lepší.....

• 1 měsíc později...

Zdravím, aké odporučujete sviečky na Feliciu 1.3MPi 50kw podtlak Lovato? NGK BKR6ES, alebo BKUR5ET-10, alebo nejaké iné?

Ďakujem

To co doporučuje výrobce vozidla...BRISK DR15YC

Tak já už mám na tříbodovkách Briskách najeté asi 11000km a zatím spokojenost.

Já teda nevím ale první co mi ve strakonicích v autogas říkal abych tam hlavně nedával vícebodové svíčky, že to stojí za prd. Plyn se prý húře zapaluje a proto potřebuje jednu silnou jiskru (jednobodové svíčky) a ne několik menších jisker jako je u vícebodovích. Doslova tuším říkali, to co předepisuje výrobce, ale hlavně jednobodové ...

Upraveno od _neo

jo muzu potrvrdit 1,8T ma uz na benzin problem s vicebodovejma... platinove NGK a neni problem a vydrzi 60 000km jak prd

To co doporučuje výrobce vozidla...BRISK DR15YC

Ďakujem

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.