octavka19tdi Vloženo 24. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 24. Říjen 2006 Jen takova zajimavost. Pri vraceni rucicek do osek se nesmi natlacit uplne na doraz, protoze pak to dre a seka se to.Jsem to musel znova rozdelavat abych to rozhejbal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
remus1 Vloženo 25. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2006 Tak konečně jsem přišel na to proč nesvítil ten otáčkoměr. Diody byly sice v sérii a jedna byla otočená. Ale i tak svítila jen polovina budíku. Nakonec jsem přišel na to, že čtvrtá dioda musí být obráceně. Potřeboval bych ale poradit jak udělat aby bylo podsvícené červené pole otáčkoměru. Modrý SMDčko ho nedokáže podsvítit. Jedná se o budíky MR99. Nemáte s tím někdo zkušenost? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 25. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2006 tam asi nemáš predprípravu na dopájkovanie ďalších diod že? potom jedine oddeliť tu komorku čo vedie na ručičku od zbytku a dať tam po dve diody Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
remus1 Vloženo 25. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2006 tam asi nemáš predprípravu na dopájkovanie ďalších diod že?potom jedine oddeliť tu komorku čo vedie na ručičku od zbytku a dať tam po dve diody Příprava tam bohužel není. O tom oddělení jsem uvažoval. Ale nejsem elektrotechnik a tak nevím jak tam dodělat další diodu. To ji stačí natáhnout z tý jedný třeba káblíkem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 25. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2006 najideálnejšie by bolo dať dve diody + odpor a dve diody + odpor. anody napojiť na +12V za diodu. katody s odpormi napojiť na kolektor tranzistora ktorý spína podsvietenie, ty maxidot nemáš takže tam bude len jeden myslím, ale toto som keď som riešil zmenu podsvietka na okte nemusel riešiť, takže presne neviem kde je ten tranzistor, asi kuknem na fotky čo mam možno dačo zistim. ak nevieš kde je ten tranzistor, da sa to aj inak, odsleduj katody diod na ktore odpory idú a tie odpory maju jednu stranu spoločnú čiže keď budeš prepiskavať malo by piskať. to vedenie vedie najpravdepodobnejšie na ten tranzistor a tam zapojiš tie nove dva odpory. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
remus1 Vloženo 25. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2006 najideálnejšie by bolo dať dve diody + odpor a dve diody + odpor.anody napojiť na +12V za diodu. katody s odpormi napojiť na kolektor tranzistora ktorý spína podsvietenie, ty maxidot nemáš takže tam bude len jeden myslím, ale toto som keď som riešil zmenu podsvietka na okte nemusel riešiť, takže presne neviem kde je ten tranzistor, asi kuknem na fotky čo mam možno dačo zistim. ak nevieš kde je ten tranzistor, da sa to aj inak, odsleduj katody diod na ktore odpory idú a tie odpory maju jednu stranu spoločnú čiže keď budeš prepiskavať malo by piskať. to vedenie vedie najpravdepodobnejšie na ten tranzistor a tam zapojiš tie nove dva odpory. Pro mě trošku složitý, ale snad si stím poradím. Jednodušeji by to nešlo??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 25. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2006 je to jednoduché:-)))) otázka je ake diody tam dať, ty to maš modré nie?:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
remus1 Vloženo 25. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2006 Modrý to mám. Foto je o kousek vejš. Ale chtěl chych aby to pole ne otáčkoměru svítilo červeně Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 25. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2006 Modrý to mám. Foto je o kousek vejš. Ale chtěl chych aby to pole ne otáčkoměru svítilo červeně akooo?:-) tam ti nič nesvieti do 7 že a to ako chceš? to maš origo štitok? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
remus1 Vloženo 25. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2006 Na tý fotce to není poznat, ale svítí to strašně slabě. Štítek je originál. Proto zjišťuju co s tím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 25. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2006 (editace) Na tý fotce to není poznat, ale svítí to strašně slabě. Štítek je originál. Proto zjišťuju co s tím. šlahnuť tam pod to bielu diodu, ale to je normalne že ti modra nepresvieti červenu foliu... mal si dať bielo červene a nemal by si ten problem alebo ešte lepšie - červenu diodu! a tie červene stupnice? Editováno: 25. Říjen 2006, autor: profor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
remus1 Vloženo 25. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2006 Červené stupnice? Jaký myslíš. Jinak o červený diodě jsem už uvažoval. Ale to bude svíti červěně i číslo a to bych chtěl modrý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 25. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2006 Červené stupnice? Jaký myslíš. Jinak o červený diodě jsem už uvažoval. Ale to bude svíti červěně i číslo a to bych chtěl modrý. no potom ti niet pomoci hehehe:D a nemožeš mať jedno číslo červené? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DKx Vloženo 25. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2006 souhlas, nemuselo by to být špatné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
remus1 Vloženo 25. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2006 Teď jsem o tom přemýšlel. Zítra to zkusím a uvidím jak to bude vypadat. Zatím díky za rady. Koukal jsem profor na tvoje stránky. Fakt dobrá práce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 25. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2006 pekne tu poslednu diodu oddeliš na hranici kde ma už byť červené a od displeja a máš to paradne. odkial si? idem bud tyžden do čiech tak keby si bol niekde pobliž kadial pojdem mohol by som zaskočiť:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 25. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2006 Teď jsem o tom přemýšlel. Zítra to zkusím a uvidím jak to bude vypadat. Zatím díky za rady. Koukal jsem profor na tvoje stránky. Fakt dobrá práce oo dakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
remus1 Vloženo 25. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2006 Zítra sem hodím foto když bude čas. Takže dík za rady a čůsek... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
uza Vloženo 26. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2006 Ahoj všichni.Mám dotázek dodáte mi někdo ledky do budíků?Už jsem je tu poptával po pár lidech a nikdo mi neodepsal ani jedna firma co je prodává tak to už házím přímo do fóra.Mám 2002 octávku a koupil jsem si ručičky rs a prosvícení zelenýma diodama nic moc chtěl bych tam hodit origo červené aby byly jako u rs a dále bych poptával diodky bílé na podsvícení budíků.Tak mi prosím někdo nabídněte rád odkoupím. toun.toun@tiscali.cz díík:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
profor Vloženo 26. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2006 Ahoj všichni.Mám dotázek dodáte mi někdo ledky do budíků?Už jsem je tu poptával po pár lidech a nikdo mi neodepsal ani jedna firma co je prodává tak to už házím přímo do fóra.Mám 2002 octávku a koupil jsem si ručičky rs a prosvícení zelenýma diodama nic moc chtěl bych tam hodit origo červené aby byly jako u rs a dále bych poptával diodky bílé na podsvícení budíků.Tak mi prosím někdo nabídněte rád odkoupím.toun.toun@tiscali.cz díík:-) no škoda u nas to jeden chalan predava origo diody ake tam máš:-) tušim 10SK/kus - berem odneho. keby si vedel skorej mohol som objednať a doniesť, idem bud tyžden do prahy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
remus1 Vloženo 26. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2006 Ahoj všichni.Mám dotázek dodáte mi někdo ledky do budíků?Už jsem je tu poptával po pár lidech a nikdo mi neodepsal ani jedna firma co je prodává tak to už házím přímo do fóra.Mám 2002 octávku a koupil jsem si ručičky rs a prosvícení zelenýma diodama nic moc chtěl bych tam hodit origo červené aby byly jako u rs a dále bych poptával diodky bílé na podsvícení budíků.Tak mi prosím někdo nabídněte rád odkoupím.toun.toun@tiscali.cz díík:-) Mrkni na www.gme.cz. Já objednal SMD 1206 odtud. Do třech dnů jsem je měl doma. Ale jsou poměrně drahý. Chtěj za ně asi 11 Kč . Dneska jsem kupoval jednu červenou v HK a stála 2,80 . Docela rozdíl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
remus1 Vloženo 26. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2006 pekne tu poslednu diodu oddeliš na hranici kde ma už byť červené a od displeja a máš to paradne.odkial si? idem bud tyžden do čiech tak keby si bol niekde pobliž kadial pojdem mohol by som zaskočiť:-) Tak hotovo. Výsledek je celkem slušnej. Dal jsem tu poslední diodu červenou a je po problému Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
uza Vloženo 26. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2006 budíky pěkné:-) už se taky těším tak už mě přišly nabídky a děkuji všem objednal jsem je a uvidím kdy dojdou:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DKx Vloženo 26. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2006 pekne tu poslednu diodu oddeliš na hranici kde ma už byť červené a od displeja a máš to paradne.odkial si? idem bud tyžden do čiech tak keby si bol niekde pobliž kadial pojdem mohol by som zaskočiť:-) Tak hotovo. Výsledek je celkem slušnej. Dal jsem tu poslední diodu červenou a je po problému Ještě by to chtělo nějak odstínit tu modrou výše, máš tu sedmičku úplně fialovou, červená by byla lepší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
remus1 Vloženo 27. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2006 pekne tu poslednu diodu oddeliš na hranici kde ma už byť červené a od displeja a máš to paradne.odkial si? idem bud tyžden do čiech tak keby si bol niekde pobliž kadial pojdem mohol by som zaskočiť:-) Tak hotovo. Výsledek je celkem slušnej. Dal jsem tu poslední diodu červenou a je po problému Ještě by to chtělo nějak odstínit tu modrou výše, máš tu sedmičku úplně fialovou, červená by byla lepší. To je ještě v plánu. Potřeboval jsem jet pryč tak jsem tam zatím dal jen tu diodu. Zbytek snad příští týden, když bude čas. Ale měl jsi pravdu. To poslední číslo vypadá v červené dobře. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.