ibauer74 Vloženo 8. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2010 Zdravím všechny, od 1.1.2011 bude platit nová vyhláška, takže se koukám po nové autolékárničce. Mohli byste poradit, kde takovou koupit? Hlavním kritériem je samozřejmě, aby byla kompletní a v souladu s novou vyhláškou, důležitá je také cena. Děkuji předem za všechny odpovědi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 8. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2010 Koupíš ji kdekoliv - na pumpách, v autosalónech, v autoservisech, v lékárnách, dokonce už jsem ji viděl i v oddělení autokosmetiky v drogérii. Super-hyper-mega-ultra-markety nevyjímaje. Obvykle bývá také součástí nějaké akce - třeba lékárnička + tlačný lano + trojúhelník nebo sada zimních gum + lékárnička atp. Já využil možnosti koupit pouze "vixlajvantový" pouzdro s novou náplní v lékárně - tvrdou plastovou pixlu jsem použil starou a jen vložil nový obsah podle novelizované vyhlášky. Cena byla asi 150Kč - co jsem viděl poslední dobou, v bezprostředním okolí se cena za komplet novou lékárnu pohybuje kolem 200Kč ± 10Kč. Dřív jsem to řešíval tak, že jsem jednou ročně vzal lékárničku do lékárny a požádal personál o kontrolu a nahrazení věcí s expirací kratší než rok - stávalo mne to obvykle 40-50Kč za nějaký obvaz nebo škrtidlo. Staré obvazy hrozící "projitím" jsem využil klidně i jen jako čisticí materiál. Vyjíždět bez "novelizovaný" náplně se nevyplatí. Dá se to dokonce udělat i jen tak, že se dokoupí jen "novinky" - to jsou pořádné nůžky, termofólie na přikrytí a leták s obrázkovým "návodem" - poradí zase personál lékáren. Osobně ale tvrdím, že bez osobní zkušenosti například z výcviku v Červeném kříži na "andule" nikdo neumí poskytnout první pomoc opravdu účinně - takže nejen lékárnička, ale i nácvik jsou potřeba... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
samurai Vloženo 8. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2010 Někde jsem četl, že ty novinky není problém dokoupit jednotlivě v lékárně, ale s tím návodem na první pomoc je to horší, nedá se prý nikde sehnat. Já auto kupoval před asi dvěma měsíci a automaticky jsem bral, že mám novou lákárničku. Samozřejmě že omyl, je to ta stará, tak jsem už i dokonce přemýšlel, že koupím novou ve Škodovce (asi za 350 Kč), ale nakonec jsem dostal jen novou kompletní náplň v průhledném pytli za pár korun od známého, tak to dám do stávajícího obalu a těším se, až pomáhači a chrániči budou prudit, že na obalu je napsáno, že odpovídá staré vyhlášce. :-) Jinak, ale tím si nejsem úplně jist, je nová i dýchací maska, ta co teď mám vypadá už i celkem použitelně... A jinak doporučuji kurzy první pomoci v Červeném kříži, stojí to pár stovek a je to rozhodně lepší, než obrázkový návod v lékárničce. :-)) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ibauer74 Vloženo 8. Listopad 2010 Autor Sdílet Vloženo 8. Listopad 2010 Díky za odpovědi. Stávající lékárnička je už starší a navíc těch věcí, co je potřeba doplnit, je docela dost, takže jsem se rozhodl místo doplnění koupit fungl novou. Od známého ji asi také neseženu, takže mi zbývá ji někde koupit. Nechci ale koupit nějaký šunt, abych se pak od policajtů při kontrole dozvěděl, že mi toho půlka chybí. Ta originální autolékárnička od Škody je docela drahá, takže kdyby se dala sehnat nějaká jiná levněji, bylo by to fajn. Napište mi sem prosím někdo, kdo novou lékárničku v poslední době kupoval, jaká to byla, za kolik a kde. Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
žralok Vloženo 8. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2010 Já dávám novou autolékárnu zdarma při výměně čelního skla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ibauer74 Vloženo 8. Listopad 2010 Autor Sdílet Vloženo 8. Listopad 2010 @ žralok: To je sice fajn, ale já zrovna nepořebuju vyměnit čelní sklo. Jen tu lékárničku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
riba Vloženo 8. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2010 Tady máš odkaz http://autolekarny.heureka.cz/f:12804:403767/ a můžeš si vybrat podle chuti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piskot Vloženo 8. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2010 Tak ja koupil minulej tyden v origo servisu zimni prohlidku za 99 korun a dostal jsem k tomu origo novou lekarnicku, levneji se asi koupit neda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ibauer74 Vloženo 8. Listopad 2010 Autor Sdílet Vloženo 8. Listopad 2010 Tak díky za vše. Asi využiju tu nabídku servisů na zimní prohlídku. Ivo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
piskot Vloženo 8. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 8. Listopad 2010 Delam jen co umim:-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 19. Listopad 2010 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2010 (editace) těm co nebudou využívat servisu a budou kupovat v obchodě, tak aby se snáze orientovali co stojí za starou belu a co je dobré Editováno: 19. Listopad 2010, autor: Malta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.