Přejít na obsah

autolékárnička 2011


ibauer74

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny,

od 1.1.2011 bude platit nová vyhláška, takže se koukám po nové autolékárničce. Mohli byste poradit, kde takovou koupit? Hlavním kritériem je samozřejmě, aby byla kompletní a v souladu s novou vyhláškou, důležitá je také cena.

Děkuji předem za všechny odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koupíš ji kdekoliv - na pumpách, v autosalónech, v autoservisech, v lékárnách, dokonce už jsem ji viděl i v oddělení autokosmetiky v drogérii. Super-hyper-mega-ultra-markety nevyjímaje. Obvykle bývá také součástí nějaké akce - třeba lékárnička + tlačný lano + trojúhelník nebo sada zimních gum + lékárnička atp. Já využil možnosti koupit pouze "vixlajvantový" pouzdro s novou náplní v lékárně - tvrdou plastovou pixlu jsem použil starou a jen vložil nový obsah podle novelizované vyhlášky. Cena byla asi 150Kč - co jsem viděl poslední dobou, v bezprostředním okolí se cena za komplet novou lékárnu pohybuje kolem 200Kč ± 10Kč. Dřív jsem to řešíval tak, že jsem jednou ročně vzal lékárničku do lékárny a požádal personál o kontrolu a nahrazení věcí s expirací kratší než rok - stávalo mne to obvykle 40-50Kč za nějaký obvaz nebo škrtidlo. Staré obvazy hrozící "projitím" jsem využil klidně i jen jako čisticí materiál. Vyjíždět bez "novelizovaný" náplně se nevyplatí. Dá se to dokonce udělat i jen tak, že se dokoupí jen "novinky" - to jsou pořádné nůžky, termofólie na přikrytí a leták s obrázkovým "návodem" - poradí zase personál lékáren. Osobně ale tvrdím, že bez osobní zkušenosti například z výcviku v Červeném kříži na "andule" nikdo neumí poskytnout první pomoc opravdu účinně - takže nejen lékárnička, ale i nácvik jsou potřeba...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Někde jsem četl, že ty novinky není problém dokoupit jednotlivě v lékárně, ale s tím návodem na první pomoc je to horší, nedá se prý nikde sehnat. Já auto kupoval před asi dvěma měsíci a automaticky jsem bral, že mám novou lákárničku. Samozřejmě že omyl, je to ta stará, tak jsem už i dokonce přemýšlel, že koupím novou ve Škodovce (asi za 350 Kč), ale nakonec jsem dostal jen novou kompletní náplň v průhledném pytli za pár korun od známého, tak to dám do stávajícího obalu a těším se, až pomáhači a chrániči budou prudit, že na obalu je napsáno, že odpovídá staré vyhlášce. :-)

Jinak, ale tím si nejsem úplně jist, je nová i dýchací maska, ta co teď mám vypadá už i celkem použitelně...

A jinak doporučuji kurzy první pomoci v Červeném kříži, stojí to pár stovek a je to rozhodně lepší, než obrázkový návod v lékárničce. :-))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odpovědi. Stávající lékárnička je už starší a navíc těch věcí, co je potřeba doplnit, je docela dost, takže jsem se rozhodl místo doplnění koupit fungl novou. Od známého ji asi také neseženu, takže mi zbývá ji někde koupit. Nechci ale koupit nějaký šunt, abych se pak od policajtů při kontrole dozvěděl, že mi toho půlka chybí. Ta originální autolékárnička od Škody je docela drahá, takže kdyby se dala sehnat nějaká jiná levněji, bylo by to fajn. Napište mi sem prosím někdo, kdo novou lékárničku v poslední době kupoval, jaká to byla, za kolik a kde. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...