Přejít na obsah

Chod motoru

Doporučené příspěvky

Ahoj, jelikoz nemam naftaka tak dlouho chci se na neco zeptat. Mam 1.4 TDI 51 kW a dost casto pozoruju zmeny ´´nalady´´ motoru. Proste nekdy motor bezi jako z praku, jde za plynem a i po zahrati na volnobeh je tissi a auto se tak nechveje. Nekdy ale zase pravy opak. Na volnobeh je hlucnejsi, kdyz jedu treba na trojku 40 coz je tak cca 1800 otacek a pridam plyn zacne to v kabine celkem dost dunet a rezonovat nez preklenu pasmo 2000. Nekdy to dela vic a nekdy min podle toho v jaky je motor jak ja rikam nalade. Driv jsem mel F1 1.4 16V a neznam co to je ze by to nekdy jelo jinak ta bezela porad jako diva. Tak se chci zeptat jestli je tahle 1.4 TDI nachylna na naftu co se kvality tyce, na zmenu pocasi atd. Jestli nekdo pozorujete neco podobnyho? Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dle mne je to čistě to, že nejsi na ropáka zvyklej + navíc je zima....ve Fabce to není nejtišší motor a hlavně u tvý motorizace, nebo spíš konkrétně naftového 3 válce VW koncernu je ten chod nic moc kultivovanej a odhlučněnej....ale pokud je to vážně nepřirozený zvuk, chce to naLOGovat at se ví více ;)

PS: kolikrát dost udělá výměna filtrů a oleje..

Odkaz ke komentáři

dle mne je to čistě to, že nejsi na ropáka zvyklej + navíc je zima....ve Fabce to není nejtišší motor a hlavně u tvý motorizace, nebo spíš konkrétně naftového 3 válce VW koncernu je ten chod nic moc kultivovanej a odhlučněnej....ale pokud je to vážně nepřirozený zvuk, chce to naLOGovat at se ví více ;)

PS: kolikrát dost udělá výměna filtrů a oleje..

Neprirozeny zvuk to neni ale proste nekdy si ten motor jde ve vetsi pohode a nekdy ne ma takovy tvrdsi ostrejsi chod, ale ja to prisuzuju,ze je to podle toho kde tankuju. Ono asi kdyz clovek natankuje zrovna naftu s cet.cislem 51 tak asi pro ten motor nic moc no. Ale dneska jsem vzal Diesel Top Q na Benzine tak jsem zvedavy jak si bude chrupkat a jeste jsem ji dal Bishops Winter tak snad pohoda. Jinak naLOGovat myslis projet to pres VAG jestli to neukazuje nejakou zavadu?

Odkaz ke komentáři

kvalita nafty udělá dost, já jezdím téměř výlučně na Benzinu Verva, nebo OMV + VIF a plná spokojenost :palec2: jojo udělat LOG přesně jak píšeš, ale dle mne je to u tebe zbytečný, max skouknout zda jsou ok seřízené vstřikovače....značka oleje dle mne není podstatná, pokud olej splnuje normu výrobce (přesně jak jsi napsal u nás VW 505.01)...5W40 je také OK viskozita, jen doporučuju měnit po 10.000km....u mne vede značka oleje Q8 (kvalita - cena bezkonkurenční :))

PS: necituj příspěvky nad sebou...když cituješ předešlí příspěvek, tak umaž text

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...