vysoká spotřeba - Motor 1.8 20V - ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz Přejít na obsah

vysoká spotřeba

hamannleos

Doporučené příspěvky

čaute mám problém se spotřebou i mojí okty 1.8 20V SLX r.v.98....má najeto 215 000km...ale byla pravidelně servisovaná....vím že tenhle motor není hodnocen zrovna z té nejlepší stránky,ale je možný že mi palubní počítač dneska ráno ukázal průměr na sto 28l?Ale pak to začlo klesat,nevíte někdo v čem by mohla být chyba?Ale když se pak auto vohřeje tak se s lehkou nohou dostanu i na 7.5l/100km...

Díkes za odpovědi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

herrkomisar napsal:
Mám to samý.pokud auto stojí na místě a běží motor,vyběhne mi průměrná spotřeba i nad 30l/100km.po rozjezdu a jízdě klesá,cca na ty tvoje hodnoty.mám najeto 230tis,jen pro info,že máme auto stejný téměř se vším všudy.

Ale když jsem jel ted navečer z práce tag mi to ukázalo při studeným startu 15.8 a pak klesala.A co jede ti aspon?Měli jsme v práci oktu 1.8 20V na výměnu destiček,tak jsem to jel projet aby si aspon trochu sedli stočený kotouče a ta okta měla něco málo přes 150 000 a vůbec netáhla,prostě byl velice znát ten rozdíl v zrychlení

Odkaz ke komentáři

herrkomisar napsal:
Musím zatukat zatím jezdí,sice mě párkrát pozlobila,upadlá kostra na motoru,2krát centrální zámek se podělal,jinak nic většího.ted se mi zdá že hlučí při 120/km,mám o tom téma viz:motor.po kolika děláš rozvody?

V servisce jsou rozvody dělaný podle servisky po 90 000 a pak byli dělaný při 180 000,a vše při použití origo dílů šháde,ale taky musím zatukat že mě zatím nezklamala...koupil jsem jí lehce tuklou na blatník a dveře,jinak vše poctivě zapsaný v servisce....jj četl jsem to že ti na 5 točí 4500ot/min....no já to ted zkoušel do plnejch a na 3jku si nechala říct do omezovače 140km/h.....Ale jinak to všichni odsuzujou ale raketa to je tak i tak ale sice 1.8 110KW nebo 132KW je už jiná liga ale zas když slyším a čtu ty opravy za turba nebo popřípadě nový tag nevim nevim.

Odkaz ke komentáři

herrkomisar napsal:
no taky paráda,tak hlavně že jsi to dal do kupy.máš stejnou i barvu,báječné.....

Máš taky 5550 nebo máš tu metlu?A odkud jsi?No mě ted taky hučí...ale ložisko v předním kole...když jsem to opravoval tak podle fotky poznáš že je podseknutý kolo...tak jsem koupil a vyměnil tlumič,ale kolo bylo stejně pořád trochu podlomený,a ono ups ohnutý i těhlice tag jsem na vrakáči koupil jinou,vyměnil kámoš udál geošku a vše v cajku...cca asi po 2 měsicích mě začlo hučet ložiško v druhým kole tag jsem ho vyměnil...spíš jsem čekal že mě dřív začne hučet to ložisko na tý těhlici z vrakáče pže tam člověk do toho nevidí a vono nic.ted mě začlo hučet znovu na tom samým kole jak jsem ho měnil.No je je to ložisko FAG...ale rozmezí ložišek může bejt 500-2000kč...ale tohle stálo asi 800...tak nevím no....tenhle tejden se chystám na výměnu

Odkaz ke komentáři

hamannleos napsal:
Máš taky 5550 nebo máš tu metlu?A odkud jsi?No mě ted taky hučí...ale ložisko v předním kole...když jsem to opravoval tak podle fotky poznáš že je podseknutý kolo...tak jsem koupil a vyměnil tlumič,ale kolo bylo stejně pořád trochu podlomený,a ono ups ohnutý i těhlice tag jsem na vrakáči koupil jinou,vyměnil kámoš udál geošku a vše v cajku...cca asi po 2 měsicích mě začlo hučet ložiško v druhým kole tag jsem ho vyměnil...spíš jsem čekal že mě dřív začne hučet to ložisko na tý těhlici z vrakáče pže tam člověk do toho nevidí a vono nic.ted mě začlo hučet znovu na tom samým kole jak jsem ho měnil.No je je to ložisko FAG...ale rozmezí ložišek může bejt 500-2000kč...ale tohle stálo asi 800...tak nevím no....tenhle tejden se chystám na výměnu

posílám sz

Odkaz ke komentáři

• o 1 rok později...

zdarec mam OI 1.8T taky v automatu a spotreba ted v zime okolo 13l/100 a to to lechtam jak se da ;) proste na full nadrz tak 350 max. 400 km, pravdou je ze teda jezdim jen po meste ale apetit proste auticko ma :aggressive: ja uz sem to prestal resit a proste jen tankuju

Odkaz ke komentáři

V 5. 12. 2010 na 18:49, PROCHY603 napsal:

mužu jet jak chci pořad si momentalne vezme15litru na stovku a když stoji na fleku tak spotreba leza aj 21l,ale jsou chyte hlavi a poradil me zkontrolovat tu regulaci a mame zavadu na světě svazek je ZEŽRANEJ u podběbu a vag dtc nehlasi a ukazuje 0.875v lollol

Odkaz ke komentáři

• o 5 let později...

Dobrý den, mám problém s mojí octou má vysokou spotřebu kolem 10-15L/100KM což mě velice štve, ale před cca dvěma dny jsme si pomocí VAG-COM 304 nastavil základní hodnoty motor a přístrojové desky, po tomto auto uplně ztratilo výkon nejde za plynem kopce jedu za 3 plyn na podlaze ale auto prostě nic, auto má i dlouhej interval mezi přeměnou aktualní spotřeby je to někdy třeba i 5 sekund než z kopce hodí spotřebu na 0.0L/100KM a pokud ho vytočím tak ve vyšších otáčkach jakobych pustil plyn otázka cca 1 sekundy,  dostal jsem radu škrticí klapka ale nevím, zkousel jsem jezdit bez váhy a s ní žádný rozdíl (po upravě vagem jsem se na dálky dostal nějak 8-9L ale nejede) pokud by někdo měl nějaký nápad co to muže být byl bych velice rád Děkuji předem 

Odkaz ke komentáři

V 4. 10. 2016 na 11:25, Dominik Rokos napsal:

Dobrý den, mám problém s mojí octou má vysokou spotřebu kolem 10-15L/100KM což mě velice štve, ale před cca dvěma dny jsme si pomocí VAG-COM 304 nastavil základní hodnoty motor a přístrojové desky, po tomto auto uplně ztratilo výkon nejde za plynem kopce jedu za 3 plyn na podlaze ale auto prostě nic, auto má i dlouhej interval mezi přeměnou aktualní spotřeby je to někdy třeba i 5 sekund než z kopce hodí spotřebu na 0.0L/100KM a pokud ho vytočím tak ve vyšších otáčkach jakobych pustil plyn otázka cca 1 sekundy,  dostal jsem radu škrticí klapka ale nevím, zkousel jsem jezdit bez váhy a s ní žádný rozdíl (po upravě vagem jsem se na dálky dostal nějak 8-9L ale nejede) pokud by někdo měl nějaký nápad co to muže být byl bych velice rád Děkuji předem 

Rozšířit  

Je možný že ta lambda ale i třeba kouknout na škrticí klapku a hadičky k ní.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...