ondriso Vloženo 12. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 12. Prosinec 2010 mam v aute asr, a ked to hrabe tak kontrolka blika, ale ziadne pribzdovanie kolesa ktore presmykuje sa nekona... ako ma spravne fungovat asr? dakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomcat007 Vloženo 13. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2010 to máš tak...ASR ti má snižovat krouták a to tak že přec ECU sníží výkon motoru nebo přibrzdí protáčející se kola...jak si poznal, že ti kola nepřibrzdí?...to je totiž témeř nepostřehnutelný...zkus si ASRko vypnout pak poznáš rozdíl,,,budeš moc hrabat až do zblbnutí... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondriso Vloženo 13. Prosinec 2010 Autor Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2010 to máš tak...ASR ti má snižovat krouták a to tak že přec ECU sníží výkon motoru nebo přibrzdí protáčející se kola...jak si poznal, že ti kola nepřibrzdí?...to je totiž témeř nepostřehnutelný...zkus si ASRko vypnout pak poznáš rozdíl,,,budeš moc hrabat až do zblbnutí... spozoroval som to tak, ze mi netrasie brzdovim pedalom a ani ziadne ine podivne zvuky nepocujem... co som napriklad u focusa pocul... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Speedisko Vloženo 13. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2010 mysllím že i na otáčkoměru by to mělo jít poznat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ondriso Vloženo 13. Prosinec 2010 Autor Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2010 tak, skusal som na lade asr... pod jednym kolesom bol lad a pod druhym nebol... koleso presmykovalo, a kontrolka blikala, ostatne sa nic nedialo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomina Vloženo 13. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2010 (editace) ASR pouze snižuje otáčky motoru tím, že jakoby ubere plyn - kola tak mají větší možnost opět přilnout k vozovce. EDS - elektronická uzávěrka diferenciálu je schopna do určité rychlosti přibrzdit jedno kolo - to které ztratilo adhezi. Nikdy jsem u O2 nepozoroval, že by při tomto zásahu nějak vibroval pedál. Jen je slyšet takové jakoby chroupání od kola. Ve tmě je také patrné poblikávání světel - to jak pracuje čerpadlo ABS zatěžuje tak elektrickou síť. P.S. nevím jak OII, ale u Octavia 1 mohlo být ASR a nemuselo být EDS. Editováno: 13. Prosinec 2010, autor: tomina Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 14. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2010 U OII je EDS součástí ESP, pokud máš jen ASR, tak to fcí EDS nedisponuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomcat007 Vloženo 14. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2010 Tak tak, jak píše lancelot...každopádně když máš EDS tak elektronika přibrzdí kolo na povrchu z horší adhezí a tím se přenese vetší hnací sílá - moment na kolo s lepší přilnavostí a tím pádem je auto řiditelnějsí atp, jak je psáno výše...to je ale mimo téma. Každopádně, při aktivaci ASR ti nebude pulsovat pedál jako u ABS...tam jde totiž hlavně o zásah elektroniky do ECU a tím pádem ubírá moment motoru aby se kola zase chytla...poznáš to tedy podle projevu motoru...mírnýmu prokluzu i tak nedokáže zabránit, podobně jako ABS blokaci kol (vždy se mírně bloknou...až pak ABS povolí a kola odblokuje). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajko Vloženo 14. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 14. Prosinec 2010 mam iba ASR. mne to funguje takto. ked je smyklavo a rozbieham sa tak mi blika kontrola a otacky mi vybiehaju velmi pomaly...auto si ich reguluje samo tak aby kolesa nepreklzovali... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z3ro Vloženo 17. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 17. Prosinec 2010 Funguje mi to přesně jako Pajkovi, po vypnutí ASR vytočim motor klidně do vyšších otáček a pořádně si zahrabu ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarisek Vloženo 18. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2010 ... a nebo se pořádně zahrabeš... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z3ro Vloženo 18. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2010 Taky možnost Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
crazy_doctor Vloženo 27. leden 2011 Sdílet Vloženo 27. leden 2011 Mám OII jen s ASR a mám pocit, že se mě na zledovatělém povrchu rozjíždí lépe s vypnutým ASR. Ale budu ještě muset najít pořádnej kopec, abych to vyzkoušel. Pokud mám jen ASR jde dodatečně domontovat ESP? Dělá to někdo Brno a okolí a jaká je asi cena? OII r.v.05 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.