Ahoj,
obracím se na vás s prosbou o radu. Nedávno mi po zásahu kamínkem měnili čelní sklo. Na skle mám namontovanou kameru a dva senzory (viz přiložená fotka). Po výměně jsem si všiml, že se mi denní svícení rozsvěcí o něco později, než bych očekával – pozoruji to nejen subjektivně, ale i při porovnání s okolními koncernovými auty, která už v podobných podmínkách svítí. Rozdíl není nijak zásadní, ale je patrný.
Co se týče automatických stěračů, fungují zhruba tak, jak mají, i když mám pocit, že by mohly být citlivější. Když jsem se na to ptal firmy, která mi měnila čelní sklo, řekli mi, že prováděli pouze kalibraci kamery, a to ještě přes externí firmu. Senzory prý neřeší nebo na ně nemají vybavení. Kamera se mi zdá, že funguje bez problémů – čte značky i reaguje správně.
Zajímalo by mě, jestli má někdo podobnou zkušenost a jak se v takových případech postupuje. Je vůbec možné senzory samostatně kalibrovat nebo je nutný zásah autorizovaného servisu? S tím ale nemám zrovna pozitivní zkušenosti. Zkoušel jsem hledat informace i v zahraničních diskuzích, ale moc toho není – našel jsem jen toto téma v angličtině:
https://forum.obdeleven.com/thread/18901/change-sensitivity-headlight-sensor
Budu rád za každý názor nebo tip, jak situaci řešit, případně jak postupovat, pokud bych chtěl zvýšit citlivost senzoru pro denní svícení.
Díky!
B.
Od
DaroshCZ · Publikováno