Motor 1.6 TDI
15 témat v tomto fóru
-
Zdravím ve spolek, mám dotaz ohledně motorového oleje, před měsícem jsem koupil Superba 1.6TDI 2011 ale v motoru ani nikde nevidím kdy byl měněn motorový olej tak jsem se rozhodl, že ho raději výměním ale teď nevím jakej olej by byl teď před zimou optimální. Jaký máte doporučení a i zkušenosti při tenhle motor, díky
-
- 13 odpovědí
- 10,7tis zobrazení
-
-
-
Zdravím, neměl by někdo obrázek motoru Superb II 1.6 TDi? Jde mi o to, kde najdu tlakový snímač oleje? Díky všem ;-)
-
-
- 11 odpovědí
- 28,3tis zobrazení
-
-
Ahojte, prosím stretol sa niekto už s tým že vymenil 2 nove vstrekovače a motor trasie a ide ako traktor. Odchýlky sú totálne mimo. 1. Novy vstrek 2. Pôvodný vstrek 3. Pôvodný vstrek 4. Novy vstrek Nové vstreky kupované originál v škoda-diely.sk Menené boli preto lebo mali zle odchýlky a jeden tiekol. V ECU prehodené kódy podľa poradia. adaptácia IDE06141 mi nejde. Vie niekto poradiť??
-
- 2 odpovědi
- 1tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý den, při cestě z práce jsem si ve zpětném zrcátku všimnul, že se mi poněkud kouří z výfuku. Bílý možná šedo-bílý kouř. Viditelný ve zpětném zrcátku, ne zase jako dýmovnice. Venkovní teplota byla 15 stupňů. Myslel jsem, že regeneruje DPF, ale motor byl studený, běžel cca 5 minut od startu, ujeto bylo skoro prd... Nevíte někdo, co by to mohlo být? Ještě mě napadlo nechat zkontrolovat vstřiky. Děkuji.
-
- 1 odpověď
- 3,2tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Dobrý deň prajem, Mám Superb II combi 1.6 TDI má 250 000 km najazdených. Pri studenom motore nás hádže do núdzového režimu idú iba rýchlosti 2;4;6 keď sa auto zohreje ide krásne ako keby mu nič nebolo. Bolo menené: váha vzduchu, EGR, výmena oleja v mechatronike , čistenie snímača polohy riadiacych vidliciek a stále to robí. Nemáte niekto skúsenosti čo s tým môže byť. Na diagnostike vtedy stále vyskakuje zaseknutý 5 prevodový stupeň. Raz nám v servise zatlačili kábel od riadiacej jednotky do prevodovky a 4 dní bolo všetko ok kým sme nechytili jamu. Za každý radu budeme vďačný.
-
- 0 odpovědí
- 1,7tis zobrazení
-
-
Dobry den, prosim o radu. Mam Superba 1.6 TDI r.v.2014 a mam problem s obcasnou silnou kourivosti. Pri zahratem motoru a akceleraci napriklad na 4.prevodovy stupen auto silne zakouri. Drive ten kour byl jasne modry, ted po cca mesici jezdeni uz je sedivy. Olej v motoru se neztraci, diagnostika nehlasi zadne chyby, vykon motoru je v normalu, turbo je v poradku, ve vyfuku trochu saze jsou, ale vzadu na karoserii zadne saze nejsou, olejove kapky taky nikde nejsou. Pred cca dvema mesici se repasovaly vstriky a menila spojka. Po teto oprave to cca mesic jezdilo normalne, pak se zacal objevovat ten kour. Dokazete mi prosim poradit, cim by to mohl…
-
-
- 2 odpovědi
- 3,1tis zobrazení
-
-
Dobrý den, měnil jsem hlavu válců u 1.6 tdi a chci se zeptat jak ted mam poznat jak správně nastavit klikovku vůči vačce, aby mi ventily otevírali ve správné poloze vůči pístu? Mám klikovku nastavit podle rysky a zaaretovat a pak stejne tak nastavit vačku podle rysky ( pokud tam je) a tez zaaretovat? Dekuji predem za vasi pomoc
-
- 0 odpovědí
- 1,5tis zobrazení
-
-
Dobrý deň, môj problem je ten že počas jazdy keď uberiem plyn alebo pridám tak cítim veľkú vôľu hodením motora, auto je cipnute a odstavené EGR prosím o nejakú radu
-
- 5 odpovědí
- 2,8tis zobrazení
-
-
Ahoj potreboval bych radu ohledne volnoběhu. 1 nejdriv motor padl do nouzaku chyba vstrikovace 2 Výměna vstřikovače za novy a ostatni jsem nechal zkontrolovat vse ok. Po výměně jsem vstriky nakodoval . Vse funguje ok. Pouze auto na volnoběh se jakoby hoube a jeto citit i v sedačce. Máte nějakou osvědčenou radu? VID_20210608_193650.mp4
-
- 1 odpověď
- 2,5tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Ahoj mám Supa 1.6 TDI . Už mám podruhé tu samou závadu,nastartují a po 5 vteřinách chcípne .Zkoušel jsem to nastartovat snad 10 krát a je to pořád stejné.Vyzkousel jsem oba klíče a stále nic.Diagnostika neukazuje žádnou závadu, prosím poraďte.Diky moc.
-
- 0 odpovědí
- 2,2tis zobrazení
-
-
-
Zdravím vás škodovaci potreboval by som poradit 1.6 tdi po naštartovaní klape cinka ako u (fabie 1.4 ked sú dodrbané hydrosteli). Ak sa zohreje tak potom sa to stiši,motor iďe dobre ťahá.Technik v skodovke povedal že zdvihatka to nemožu byt v tom motori neodchadzaju,vstrekovače su v poriadku boli premerane.
-
-
- 6 odpovědí
- 7tis zobrazení
-
-
Ahoj, mám 1.6 TDI CR.. Auto jezdí úplně normálně, neškube, startuje.. prostě vše ok.. Pouze (jsem laik) pokud jsem se chtěl rozjet při nižších otáčkách a roztáhnout to, tak to mělo kovový zvuk. Jako kdybych vzal kladívko a klepal do kovu.. Tedy pouze zvukový projev, nicméně auto nezaškubalo, plynule se rozjelo do vyšších otáček a v pohodě.. Díky tomu zvukovému projevu jsem se ptal v servisu a řekli mi, že to může dělat vstřik. Po jejich diagnostice to prý vypadalo na jeden vstřik. Po doporučení jsem nechal vstřiky vyndat, poslat na otestování a výsledek je, že jsou prý všechny 4 vstřiky KO.. Tento fakt jsem konzultoval s d…
-
Ahoj chcel by som poradiť mám Superb combi 2011 1.6 TDI CR motor CAYC. Mám problém pri studenom motore mám na volnobeh spotrebu od 1,0 - 1,3 l/h a motorom aj autom strasne sklbe. Spotreba je bez klímy a svetiel otáčky sú 780 ot/min. Po zohriaty je spotreba na volnobeh 0,6l/h autom na volnobeh už nesklbe. Pozorujem aj vyššiu priemernú spotrebu ako pred dvomi tromi mesiacmi. Rozvody som menil 2 mesiace dozadu a raz mi vyhodilo chybu EGR ventilu priblizne v rovnakom čase ktorú som resetol a od vtedy to nevyhodilo. Chcem sa opýtať či to môže byť zle nastavenymi rozvodmi alebo skôr EGR ventilom. Ďakujem za každú odpoveď.
-
- 5 odpovědí
- 8,3tis zobrazení
-
-
Ahojte, ake mate zatial skusenosti s tymto motorom? Nie je to poddimenzovane na vahu superbu?
-
- 15 odpovědí
- 16,4tis zobrazení
- 1 sledující
-
-
Zdravim. Tak som sa stal majiteľom Superba. Superb II 2011 1.6 TDI CR 77 KW, 5 st. MT. Zatiaľ som sa na rôznych fórach dočítal rozporuplne informácie o čipovaní aj týchto motorizácii tak ak mate skúsenosti tak sa podelte. Dieselpower, tdifun, motorpower, revo technik, príp iné??? Ako je to s DPF filtrom, odchádzaním spojky a inými negatívami a porovnanie pozitív. Je to vhodne aj na supa? Díky za odpovede.
-
-
- 5 odpovědí
- 9,4tis zobrazení
-