Přejít na obsah

Caster

Uživatel
  • Počet příspěvků

    215
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení Caster

  1. To je nesmysl. Připojené čidlo "inteligentně" nabíjí baterii jen na max. 80% viz článek v odkazu níže 😎. Nespolehlivost baterií moderních aut: Jak je to ve skutečnosti s jejich výdrží?
  2. Elektroauta jsou slepou uličkou vývoje. Na předražené krámy s nulovou užitnou hodnotou nemá 95% lidí. V paneláku navíc není, kde je nabíjet 😡. P.S. Že nikdo nevyžene na pole zemědělce v elektrotraktorech 🤩. Ekofašisti v EU (Piráti - Peksa a další) buzerují jen řidiče osobních aut. „Z českých europoslanců podpořila 60% snížení emisí do roku 2030 trojice pirátských europoslanců, a sice Mikuláš Peksa, Marcel Kolaja a Markéta Gregorová a Stanislav Polčák (STAN). Luděk Niedermayer (TOP-09) se zdržel. Ostatní čeští europoslanci návrh nepodpořili, Kateřina Konečná (KSČM) nehlasovala.“ EU odhlasovala ještě radikálnější snížení emisí, má to pomoci ekonomice
  3. Není nad 100% nabíjení baterie ;-) EXIDE Equipment GEL ES900, 12V 80Ah. Dálkové měření napětí pomocí IoT (SigFox).
  4. Caster

    Autobaterie

    Kámo, akumulátor se ti také v pohodě nabije na 100% externí nabíječkou z Lídlu úplně v pohodě a "nevaří se". Stejně se nabije i v autě.
  5. Caster

    Autobaterie

    Poznáš to jednoduše pohledem na "-" pól svého ukumulátoru. Pokud tam máš sondu proudu (konenektor 2), tak se ti akumulátor nabíjí jen na 80%. Rozpojením konektoru přepneš nabíjení na konvenčních 100%.
  6. Caster

    Autobaterie

    Jediný důvod nabíjení pouze na max. 80% je nesmyslná úlitba ekofašistů z řad Pirátů (Pexa), STAN a dalších, aby se kvůli pár zdánlivě "ušetřeným" gramům CO2 stromy více zelenaly 😡. Nespolehlivost baterií moderních aut: Jak je to ve skutečnosti s jejich výdrží? EU odhlasovala ještě radikálnější snížení emisí, má to pomoci ekonomice Komentář: Za drahou elektřinu může německá Energiewende
  7. Caster

    Autobaterie

    "celkové napětí se pohybuje v rozmezí 15,3 - 16,5 V a nemění se, měření se provede v rozsahu dvou hodin," v navod EXIDE.pdf je chybně uvedeno. Napětí při nabíjení akumulátorů nabíječkami EXIDE je v rozsahu 13.7–15.5 VDC at 25°C viz prospekt (má poznámka: v závisloti na typu baterie a okolní teplotě). NABÍJENÍ AUTOMOBILOVÉ BATERIE - TAKTO TO PROVEDETE SPRÁVNĚ!: Jakou nabíječku potřebuji? Obecně platí pravidlo, že pro nabíjení baterií nainstalovaných ve vozidle jsou velmi vhodné plně automatické nabíječky (omezení nabíjecího napětí na 14,8 V).
  8. Caster

    Autobaterie

    Nesmysl. Před nástupem elektroniky v autech se akumulátor nabíjel alternátorem a jednoduchým regulátorem na 100% bez problémů. Dnes je to stále to samé, pokud se vypne "inteligentní nabíjení". Pro 100% nabití nepotřebuješ 16 V viz skutečný průběh napětí při jízdě na mém akumulátoru (max. nabíjecí napětí z alternátoru je cca 14,75 V):
  9. Caster

    Autobaterie

    To je nesmysl, řidídí jednotka nemá potřebné informace. Rozpojení konektoru spolehlivě zajistí 100% nabíjení - ověřeno zde ve fóru "x" řidiči ;-).
  10. Caster

    Autobaterie

    S největší pravděpodobností se ti akumulátor díky "inteligentnímu" nabíjení nabíjí jen na max. 80% a proto dostáváš hlášku o nízkém napětí akumulátoru. Doporučuji změřit napětí na akumulátoru druhý den po jízdě den předtím. Pokud je napětí nízké cca. pod 12,45 V není baterie nabíjená na 100%. 100% standardní nabíjení akumulátoru lze u vozů Škoda snadno zajistit rozpojením malého konektoru u "-" pólu akumulátoru. Jde o sondu měření proudu, která posílá údaje do řídící jednotky auta. Ta je nastavena tak, aby vám "úsporou" několika gramů CO2 zničila akumulátor jeho nabíjením na max. 80%, což způsobuje sulfataci akumulátoru, snížení jeho kapacity a životnosti a jeho nízké napětí pak neumožní spustit spotřebiče, které jsou na nízké napětí citlivé - jde zejména o přídavné topení. O nabíjení na 80% Škoda-Auto záměrně mlčí a v návodu k auto o tom není jediné zmínka... V USA by to bylo na hromadnou žalobu. Všichni výrobci akumulátoru v návodu samozřejmě požadují jeho nabíjení vždy na 100%. Čidlo proudu - konenektor 2: Nespolehlivost baterií moderních aut: Jak je to ve skutečnosti s jejich výdrží?
  11. Caster

    Autobaterie

    Pokud použiješ stejný typ baterie a kapacitu, tak nemusíš nic programovat a je to v pohodě.
  12. Normální režim to na rovině bez akcelerace drží otáčky mezi 1200 – 1300 ot. Je potřeba tyto „základní“ podtočený otáčky zkorigovat tak, aby „volná jízda v záběru“ (ne z kopce nebo dojezdy) neklesala pod cca 1500 ot = posunout „bod přehození na vyšší stupeň“ posunout o cca 150 – 200 otáček nahoru. Ti co mi raděj jezdit na sport jsou jaxi mimo mísu – sport je o více jak 2 převodový stupně rychlejší (drží auto i bez akcelerace stále mezi 2500 – 3500 ot). Jde mu jen o to, aby se motor nesnažil za každou cenu běžet na nízkých otáčkách a chtěl nesmyslně "ušetřit" nějaké gramy CO2. O možnosti přeprogramování ví. Má ale strach, že když půjde v rámci záruky na servis, pošlou ho pak někam... Navrácení SW na původní verzi sice stojí jen 500 Kč, nechce se mu ale nikam jezdit. Bydlí kus cesty za Prahou. Nelze někde stáhnout program, pomocí kterého by si udělal zálohu a opětné nahrátí upravené verze SW sám ? Je technicky zaměřený a zvládl by to.
  13. Kámoš má problém se svým Kodiaqem 2.0 TSI 4×4 DSG s automatickou převodovkou, model 2020. Při jízdě na rovině nebo do mírného kopce rychlostí 50-80 km řadí po překročení 50 km/h převodovka 5 nebo i 6 převodový stupeň, po překročení 70 km/h pak 7 stupeň a motor se dusí v nízkých otáčkách. Přepnutí na manuální řazení má význam jen při delší jízdě danou rychlostí. Lze nějak přeprogramovat otáčky řazení, aby se to nazaznamenalo do černé skřínky a informace o změně se nikam neposlala přes eSIM kartu ? Auto má v prodloužené záruce na 5 let a je v 1 roce.
  14. Odběr 0,21A je na klidový stav sice dost velký, ale za den (0,21 * 24 = 5,04 Ah) ti nemůže vybít plně nabitou baterku. Po vypnutí auta se v síti většinou objeví pár špiček s odběrem až 2,5A. Klidový odběr je proto nutné měřit až po 20-30 minutách. V prvé řadě doporučuji nechat proměřit baterii zátěžovým testem (např. 20A), jehož výsledkem bude tištěný graf z měření s aktuální kapacitou baterie v %. Pokud je menší než 60% je hotová. Lze reklamovat, pokud je auto nebo baterie ještě v záruce, jinak koupit novou. Příklad odběru proudu po uzamčení auta (bezkontaktní měření Hallovou sondou a digitáln měřič s pamětí):
  15. Caster

    Autobaterie

    Nespolehlivost baterií moderních aut: Jak je to ve skutečnosti s jejich výdrží?
×
×
  • Vytvořit nový...